Prvňáček 1.C

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
25.6.25 21:25
@Anonymní píše: Více

Ses dívala na seriál My všichni školou povinní?
Vyrovnávací třídy už nejsou a škola dětí má taky 3 až 5 tříd v ročníku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35699
25.6.25 21:34

To bylo kdysi dávno za nás a až tak od 6 třídy. Teď už se to nedělá. Ale můžu tě uklidnit, že jsme byla v E a mám vysokou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8944
25.6.25 21:37

Moje nejstarší dcera byla v ročníku, kdy byla jen jedna třída. Takže její třida měla celou základku číslo. Ale písmeno žádné nebylo třeba. Taková pohodová třída to byla. Jen jich bylo dost. Na třídu 26.
Máme někde menší třídy. Třeba 13-15 na třídu v ročníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.6.25 21:41

To je blbost, u nás je i D a v žádném případě to není že by na začátku abecedy byly děti šikovnější a stupňovalo se to, je to prostě náhodně rozhozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.6.25 21:43

Asi takhle, nezbyca nez ocitovat :)
Druhá skupina pod vedením dr. Svěráka, nazývejme ji opět pro zjednodušení skupinou B – tím nechci říci, že by snad byla podřadnější, to je čistě rozlišovací označení – tedy béčko…
(Svěrák cosi šeptá vedle sedícímu kolegovi.)
Vondruška: Prosím?
Svěrák: Jenom tady kolegovi říkám, že když je to čistě rozlišovací označení, jak sám říkáte, tak proč zrovna my jsme béčko?
Vondruška: Ale to je opravdu jedno… já to tady klidně opravím, jestli chcete…
Svěrák: Opravte to.

• Citovat
  • Upravit
3098
25.6.25 21:52

Už za nás počátkem 90. let byla základka 1. A, B, C. Já byla v C až do přechodu na 8G. A opravdu nejsem ani dys, ani ADHD ani nikdo z mých spolužáků významně nevyčníval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
25.6.25 21:56

To je dobrej nesmysl… děti se dělí tak, aby ve všech třídách bylo zhruba půl na půl holky a kluci, aby ve všech bylo stejne deti s PO, stejne cizinců, stejne odkladovych atp. Prostě právě tak, aby nevznikla žádná lepší a horší třída, aby se to nějak blbě neseslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2362
25.6.25 21:56

Taky jsem chodila do,,c”proste nas bylo hodne 😂nic vic za tim nehledej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
25.6.25 22:00

Záleží na ročnících. Já na základce chodila do Béčka a měli jsme tam 2 s dys a dvě holky, co dostávaly více času než ostatní.
Pamatuju si, že jsme neměli rádi Áčka a s nimi jsme „soupeřili“. Oproti tomu Céčko byli tak nějak mimo a proplouvali kolem nás. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
25.6.25 22:16

U nás bylo dělení má A, B, C podle počtu dětí, někdy jen A a B, někdy i C. A dělilo se dle bydliště, před dvaceti lety bez netu se učitelka domluvila ve třídě, kdo nemocnému donese úkoly a tak. A byli jsme spadovka pro více městských částí, tak proste podle toho se rozhodili děcka do tříd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
25.6.25 22:38

U nás se dělí dle abecedy. Přesně v půlce čára a A dostane třídní co je dřív abecedě. Za nás bylo např C výběrová třída na matematiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22432
25.6.25 23:48

Takove rozdeleni trid jsem zazila ja pred vice nez 30 lety. Uz je nekorektni psat, kdo byl ve tride C, ale pismenko napovi. Ted je inkluze a vetsinou se nikdo neseparuje. Pekne namichano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
26.6.25 04:40
@Tanado1229 píše: Více

My máme svazkovou školu pro 3 obce a paradoxně ředitelka říkala, ze to schválně promíchali tak, ze jsou deti ze všech obcí ve všech 3 prvních třídách (Mam aktuálního prvnaka) - sice pro rodiče méně praktické, ale ze moc nechtěli, aby se to moc skupinkovalo na nějaké vesnické klany :lol: Nějakou logiku to asi taky má no…I když ta mezitřídní rivalita stejne ma tendence vznikat, jak už tady v některých příspěvcích zaznělo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
26.6.25 04:43

Na základní škole jsem chodila do áčka, tedy výběrová jazyková třída, dnes by to neprošlo, béčko byla hudební, céčko průměr a déčko „pomalejší“ děti. Syn chodí do céčka a je to jen rozdělení. Sama učitelka říkala, že to už párkrát slyšela, že v áčku mají být chytřejší děti ale není to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin