Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Ses dívala na seriál My všichni školou povinní?
Vyrovnávací třídy už nejsou a škola dětí má taky 3 až 5 tříd v ročníku ![]()
To bylo kdysi dávno za nás a až tak od 6 třídy. Teď už se to nedělá. Ale můžu tě uklidnit, že jsme byla v E a mám vysokou školu.
Moje nejstarší dcera byla v ročníku, kdy byla jen jedna třída. Takže její třida měla celou základku číslo. Ale písmeno žádné nebylo třeba. Taková pohodová třída to byla. Jen jich bylo dost. Na třídu 26.
Máme někde menší třídy. Třeba 13-15 na třídu v ročníku.
To je blbost, u nás je i D a v žádném případě to není že by na začátku abecedy byly děti šikovnější a stupňovalo se to, je to prostě náhodně rozhozene.
Asi takhle, nezbyca nez ocitovat ![]()
Druhá skupina pod vedením dr. Svěráka, nazývejme ji opět pro zjednodušení skupinou B – tím nechci říci, že by snad byla podřadnější, to je čistě rozlišovací označení – tedy béčko…
(Svěrák cosi šeptá vedle sedícímu kolegovi.)
Vondruška: Prosím?
Svěrák: Jenom tady kolegovi říkám, že když je to čistě rozlišovací označení, jak sám říkáte, tak proč zrovna my jsme béčko?
Vondruška: Ale to je opravdu jedno… já to tady klidně opravím, jestli chcete…
Svěrák: Opravte to.
Už za nás počátkem 90. let byla základka 1. A, B, C. Já byla v C až do přechodu na 8G. A opravdu nejsem ani dys, ani ADHD ani nikdo z mých spolužáků významně nevyčníval ![]()
To je dobrej nesmysl… děti se dělí tak, aby ve všech třídách bylo zhruba půl na půl holky a kluci, aby ve všech bylo stejne deti s PO, stejne cizinců, stejne odkladovych atp. Prostě právě tak, aby nevznikla žádná lepší a horší třída, aby se to nějak blbě neseslo.
Taky jsem chodila do,,c”proste nas bylo hodne 😂nic vic za tim nehledej
Záleží na ročnících. Já na základce chodila do Béčka a měli jsme tam 2 s dys a dvě holky, co dostávaly více času než ostatní.
Pamatuju si, že jsme neměli rádi Áčka a s nimi jsme „soupeřili“. Oproti tomu Céčko byli tak nějak mimo a proplouvali kolem nás. ![]()
U nás bylo dělení má A, B, C podle počtu dětí, někdy jen A a B, někdy i C. A dělilo se dle bydliště, před dvaceti lety bez netu se učitelka domluvila ve třídě, kdo nemocnému donese úkoly a tak. A byli jsme spadovka pro více městských částí, tak proste podle toho se rozhodili děcka do tříd.
U nás se dělí dle abecedy. Přesně v půlce čára a A dostane třídní co je dřív abecedě. Za nás bylo např C výběrová třída na matematiku.
Takove rozdeleni trid jsem zazila ja pred vice nez 30 lety. Uz je nekorektni psat, kdo byl ve tride C, ale pismenko napovi. Ted je inkluze a vetsinou se nikdo neseparuje. Pekne namichano.
@Tanado1229 píše: Více
My máme svazkovou školu pro 3 obce a paradoxně ředitelka říkala, ze to schválně promíchali tak, ze jsou deti ze všech obcí ve všech 3 prvních třídách (Mam aktuálního prvnaka) - sice pro rodiče méně praktické, ale ze moc nechtěli, aby se to moc skupinkovalo na nějaké vesnické klany
Nějakou logiku to asi taky má no…I když ta mezitřídní rivalita stejne ma tendence vznikat, jak už tady v některých příspěvcích zaznělo ![]()
Na základní škole jsem chodila do áčka, tedy výběrová jazyková třída, dnes by to neprošlo, béčko byla hudební, céčko průměr a déčko „pomalejší“ děti. Syn chodí do céčka a je to jen rozdělení. Sama učitelka říkala, že to už párkrát slyšela, že v áčku mají být chytřejší děti ale není to tak…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.