Prvňáček a písmenka :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
12.10.10 09:57

Hanko, to máš zdravý rodičovský instikt… :palec: Paní učitelka mi přijde příliš úzkostlivá a příliš zaměřená na výkon - viz to co jsem psal dřív.

Nedej se zviklat - jako maminka máš moje sympatie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
12.10.10 10:20

Juro,
naše paní učitelka už je starší dáma. Určitě je jí něco přes padesát a prvňáčky má snad od první chvíle, kdy začala učit… Tak jsem si říkala, že už by mohla mít s mrňouskama nějaké zkušenosti :think:
Ale ono se to podá, až si Marťa zvykne na nový režim.

Haničko, ty mi úplně čteš myšlenky. Ale já než bych něco takového sepsala, tak by byl večer :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.10.10 10:59

Jo aha, to jsem se měl líp vyjádřit… :oops: Já jsem pod pojmem absolvent myslel člověka, který má takové vzdělání. A tys to vzala jako „čerstvý absolvent“, zvlášť po té zmínce o bankovním sektoru… :think:
No tak to byl ten důvod, proč jsme si nerozuměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.10.10 17:18

Juro a Tterko, diky - se tu uplne :oops: - nejsem na chvalu zvykla a kdyz uz tak se musim pochvalit sama :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Acminka
22.11.10 20:15

To koukám

Kdo neučil nikdy 1. třídu nepochopí. Je toho opravdu hodně. A mrňousové by měli umět číst skoro všechno už v lednu. A to jsme si milí rodičové opravdu nevymysleli. To je prostě dáno vyššími institucemi.

• Citovat
  • Upravit
3212
24.11.10 16:04

Ahoj, tak koukám že máme kliku na učitelku.
nečetla jsem úplně všechno, ale nenašla jsem že by tu někdo používal splývavé čtení. Mam pocit že to pomalejším dětem docela pomáhá.
A u nás se tedy jede každý týden jedno písmenko. Modelijí ho, píšou velké tiskací, dělají koláže s obrázky na dané písmeno atd. Číst a počítat se naučí každý tak co. Nikdo učený z nebe nespadl. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
24.11.10 22:43

Pojem splývavé čtení slyším poprvé. Koukla jsem se tedy na net, co to přesně znamená a je škoda, že na škole, kam chodí syn to nepoužívají.
Už začali číst ze slabikáře,stále si plete písmenka. A doma mi už nechce číst, začíná to brát jako nutné zlo a nevim jak mu to už mám spříjemnit. Vše ostatní mu jde perfektně , jen to čtení nás trápí čím dál víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
25.11.10 12:35

aximona..zkus to doma jako legraci. Písmenka se zpívaj. Tak můžeš mamí číst mmmmmmmmmaaaaaaaaammmmmmmmmíííííííí. Dlouhé a krátké písmeno se moc neřeší. Čteš tak dlouho jedno písmenko než si vzpomeneš na to další a tak postupně.
držím palečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
26.11.10 01:11

Jé tak zírám, že u nás je něco podobného. Agátka má přečíst Lá Me Láme a nakonec z toho je sele, mele a tak. Už taky nevím jak, ale vypsaly jsme si písmenka a slabiky a ona si je vybarvila a někdy to i jde. Tak pevné nervy holky s prvňáčkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.11.10 09:05

Moc dik za radu, hned to vyzkoušíme a snad to zabere. :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petuskacert
1.10.11 17:20

Jsem ráda, že né samy máme stejný problém. Mám dceru v první třídě a učili se zatím teda jen M a A a vůbec jí to nejde. Plete si ty písmenka, obě vidí jako A a nebo mi na M řekne, že je to I. Jsem z toho zoufalá, doma to s ní stále opakuju, ale je na ní vidět, že ji to moc nebaví a že ji mrzí, že to neumí. Už jsem o tom mluvila s paní učitelkou a říkala, že s ní máme více cvičit, přečetla jsem si tu pár rad od Vás a ráda to vyzkouším, trochu se mi ulevilo, že v tom nejsme „sami“. :wink:

• Citovat
  • Upravit
mamka25
24.10.11 18:52

hojky tak mam ted dvojcata v prvni tride a uz mame probrany vsechny samohlasky a k tomu m,l,s,p,a z matematiky scitani a odcitani 5,taky moc nestihaj tak nevim co stim

• Citovat
  • Upravit
1607
8.10.14 11:15

Já moc děkuji za tuhle diskuzi…pročetla jsem jí celou…máme kluka v 1tř. a já se denně stresuju, že mu to čtení nejde…jsem už s toho zoufalá…denně máme vzkaz od uč, že doma málo čteme…umí už a e i o u m l s všechny pozná taky přečte ma me lu atd, ale dohromady přečíst mama mele maso to prostě nedává…matematika je docela v poho, ale plus a mínus jsem mu musela vysvětlit Já…říkal mi, že bych byla lepší než p. uč. nechápu, že 4 hod. sedí ve škole a pak doma hrajeme na školu skoro do večera…nachvilku jde na hřiště, aby mu s toho nehráblo a pak zase dokola…fakt je to makačka…snad nastartujeme…mám pocit, že jeho vrstevníci ve třídě už umí číst celé věty a my jsme někde vzadu…díky za Vás…taky si myslím, že chodí do školy, aby se to naučil a né doma…to bych mohla zavést domácí školu a budeme se učit 2 hod. a bude to rychlejší…uf… :dance: :dance: ale vy všichni tady už máte prvnáčky někde 3tř…ale to je jedno…je to pořád dokola :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.10.14 12:15
@wdagi píše:
Já moc děkuji za tuhle diskuzi…pročetla jsem jí celou…máme kluka v 1tř. a já se denně stresuju, že mu to čtení nejde…jsem už s toho zoufalá…denně máme vzkaz od uč, že doma málo čteme…umí už a e i o u m l s všechny pozná taky přečte ma me lu atd, ale dohromady přečíst mama mele maso to prostě nedává…matematika je docela v poho, ale plus a mínus jsem mu musela vysvětlit Já…říkal mi, že bych byla lepší než p. uč. nechápu, že 4 hod. sedí ve škole a pak doma hrajeme na školu skoro do večera…nachvilku jde na hřiště, aby mu s toho nehráblo a pak zase dokola…fakt je to makačka…snad nastartujeme…mám pocit, že jeho vrstevníci ve třídě už umí číst celé věty a my jsme někde vzadu…díky za Vás…taky si myslím, že chodí do školy, aby se to naučil a né doma…to bych mohla zavést domácí školu a budeme se učit 2 hod. a bude to rychlejší…uf… :dance: :dance: ale vy všichni tady už máte prvnáčky někde 3tř…ale to je jedno…je to pořád dokola :think:

U nás prvňáci čtou teprv pár písmen, slova snad ještě ani neskládají. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
8.10.14 13:50

Každá škola to má asi jinak… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...