Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chci se jen zeptat na blizsi info toho kdo to ma za ssebou. Zitra jdu na prvni jizdu na trenazeru do autoskoly.Na teorii jsem byla jen jednou pac jsem prisla uprostred kurzu. Znacky a krizovatky se ucim doma.Jak probiha prvni hodina na trenazeru?? jak dlouho tam budu a co budu presne delat?? Mam docela strach…a budu tam sama s lektorem nebo tam bude vic lidi? co vim tak objednal na urcitou hodinu jen me.,,,dekuji moc za blizsi info
Je to jako videohra.
Sedneš si tam, pod nohama máš pedály jako na skutečném autě, volant. Cílem je udržet se na cestě, která před tebou ubíhá na obrazovce. Instruktor ti vysvětlí, jak se používá spojka, brzda, plyn. Jinak já jsem trenažér nedokončila, dělalo mi to hrozně zle a vůbec mi to nešlo (dělali jsme si z toho s kolegy a s lektorem srandu, žádná kovbojka), pořád jsem byla mimo cestu, v reálném autě jsem pak neměla vůbec žádný problém. My jsme tam byli myslím 3 a střídali jsme se.
@Maddlen fakt? teda se mnou se takhle nikdo nepiplal, já hned první den sedla do auta a musela jet ![]()
@Maddlen tak u nas v autoskole teda maji asi pekne zastaralej trenazer
.Obrazovka zadna, proste vykuchana stara 120 skodovka, ve ktere jsem se ucila akorat startovat a radit
.
Zrovna dělám autoškolu.. prvních 20 minut jsem jezdila na parkovišti a pak rovnou na silnic.. na žádným trenažéru jsem nebyla.
@dendule4 píše:
@Maddlen fakt? teda se mnou se takhle nikdo nepiplal, já hned první den sedla do auta a musela jet
Já taky. ![]()
To se ještě někde vede? Nějaká zastaralá autoškola. Měli jsme první seznamovací teoretickou hodinu a další hodinu už jsem seděla ve škodě fabii a krosila po městě.
![]()
@sunshinegirl píše:
To se ještě někde vede? Nějaká zastaralá autoškola. Měli jsme první seznamovací teoretickou hodinu a další hodinu už jsem seděla ve škodě fabii a krosila po městě.![]()
![]()
To záleží, jak se to vezme. Jsou i tací, kteří by si za trenažer měli určitě sednou a už z něj nejlíp neslézat ![]()
No my jsme to teda měli, ale je to už teda pár let no…
Bylo to všehovšudy nějakých 15 minut (jestli vůbec - já jsem to nezvládla, motala se mi z toho hlava, jak jsem říkala - kluky to bavilo a byli tam o dost déle) a pak se hned následující den jezdilo po cestě - zase žádné parkoviště a rovnou do provozu. Pamatuju si, že nám na tom trenažéru kladl pořád na srdce, že pokud prudce brzdím, musím sešlápnout spojku i brzdu naráz a to jsme tam furt dokola trénovali. ![]()
@Maddlen aha a chapou ze se ti toci hlava nebo je ti ztoho zle? jdu tam v utery zitra a jeste ve ctvrtek
@kajuska001 Tak ten můj instruktor byl v pohodě a chápal to - nosím brýle na dálku a on sám mi říkal, že nejsem první, komu to tak udělalo. Tak to nelámal přes koleno, vysvětlil mi jen ty pedály a bylo to a pak už jsem měla normálně jízdy. Přišlo mi to na té obrazovce strašně nepřirozené, ve skutečném autě to pak bylo normální, pohoda.
Já mám zítra seznámení s vozidlem. Na teorii chodím skoro dva měsíce, křižovatky a značky se učím doma, rozjet se umím, zabrzdit taky, trochu couvat. No sranda to bude. Žádný trenažér nemáme, jedem hned do provozu v další hodině jízdy.
Trenažer je vpohodě.
Je to jak někdo píše videohra.
Sedíš ve vykuchaném autě (Felda, novější Fabka). Před sebou máš plátno, kde se promítá silnice. No a ty prostě řídíš, jako v autě. Učíš se řadit, blikry, spíš na zvyknutí, kde co je atd.
Není čeho se bát, není co rozbít zničit.
A kolik vás bude - záleží kolik mají trebažerů - u nás byly dva, takže jsme tam byly dvě (holky). Lektorka vklidu. Oni ví, že je to poprvé, kdy sedíš za volantem, takže no stress.
Já na trenažéru nikdy nebyla, 1.hodina rozjezdy na uzavřené ploše a od 2. Do pražského provozu.