Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@majorka a jak to vypadá u vás, budete znovu stimulovat nebo to teď necháte být a dáte tomu chvíli čas přirozenou cestou?
Já se jen bojim, že by z té odběrové kabinky vylezl zase s prázdným kelímkem, jako, když šel tam. Viděla jsem to v jednom seriálu, kde se pár snažil o dítě a nešlo to. Tehdy mi to přišlo vtipný. Teď už moc ne. ![]()
@simoncina píše:
Já se jen bojim, že by z té odběrové kabinky vylezl zase s prázdným kelímkem, jako, když šel tam. Viděla jsem to v jednom seriálu, kde se pár snažil o dítě a nešlo to. Tehdy mi to přišlo vtipný. Teď už moc ne.
tak ať zkusí delší dobu abstinovat a ono to půjde samo. Ty tam nemůžeš jít s nim a pomoci mu?
@simoncina píše:
Jj, vám se to mluví
já tam byla s mužem třikrát
@majabo píše:
@majorka né mi to máme jinak, psala jsem ti to v soukromé zprávě
Promiň, nedošlo mi to!!! Už vím ![]()
U nás období ničeho
V CARu mi řekli, že další stimulaci až tak v květnu, to se mi ale moc nehodí kvůli práci, tak to možná necháme až na léto. Jinak vybíráme pejska, přihlásila jsem se na jógu a peču na mimina (teda se alespoň snažím!!!) přestala jsem o tom mluvit se všemi „chytrými“ kamarádkami, které mají děti jen se na chlapa podívají a je mi tak nějak lehčeji ![]()
Zaměstnávám se ještě víc než dříve ručními pracemi a těším se na jaro ![]()
Tak uvidíme jestli to všechno bude k něčemu dobré ![]()
Manžel byl na SPG 3× a pokaždé byl sám a žádné problémy s tím neměl, byl na každé kontrole se mnou v caru, krom UTZ, byl i při transferu ![]()
v tom lepším případě je to chlapova jedinná věc co musí podstoupit narozdíl od ženy a jestli jste se rozhodli pro IVF tak to bude muset podstoupit
ta druhá horší je odběr krve na vyšetření
u nás u chlapa na genetiku a na cystickou fibrozu ![]()
@majorka tak ti budu moc držet pěstičky a věřit tomu, že to přijde tak nějak samo a nečekaně. Na jaro se taky moc těším a myslím že my všichni
. Nad pejskem jsem taky uvažovala, ale od té doby (je to už 7 roků) co mi umřel můj pejsek (bylo to tak trochu moje miminko) tak si vždy na to vzpomenu a je po myšlence, ale určitě si ještě někdy pejska pořídíme.
Tak genetiku už máme vyšetřenou, odběr krve na pohlavně přenosné choroby taky, chlamydie taky, vše OK. Hormonální profil u mě taky. Prostě chybí ta jedna poslední věc. Zítra to musíme nějak zvládnout. Já bych chtěla ještě miminko a manžel taky, ale pro umělý oplodnění jsme se nerozhodli, vlastně nás tlačí čas. Mám poslední možnost hrazeného cyklu pojišťovnou a to rozhodlo. ![]()
@simoncina píše:
Tak genetiku už máme vyšetřenou, odběr krve na pohlavně přenosné choroby taky, chlamydie taky, vše OK. Hormonální profil u mě taky. Prostě chybí ta jedna poslední věc. Zítra to musíme nějak zvládnout. Já bych chtěla ještě miminko a manžel taky, ale pro umělý oplodnění jsme se nerozhodli, vlastně nás tlačí čas. Mám poslední možnost hrazeného cyklu pojišťovnou a to rozhodlo.
a předchozí dítě také s IVF? nebo jaký máte důvod k IVF? ![]()
My máme za tři roky snažení o mimčo koupený a zrekontruavaný barák, dva psíky a několik dovolených o moře i na horách
Taky jsem si vždy říkala, že když nebude čas na to myslet, tak se to podaří samo. No a nic
Snad výjde první IVF, je to finančně celkem náročné
@simoncina píše:
Ne, předchozí je normálně počaté, je mu 9 let.
a ted máte jaký problem že musíte na IVF?
No dva roky to zkoušíme a nic se neděje a v dubnu mi bude 40. ![]()