Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@rajada Na stránkách Sanusu píšou, že provádí diagnostiku neplodnosti páru i bez nutného doporučení lékaře. Ale píšou to pod Hracem Králové…tak nevím jak to mají v Pardubicích. Každopádně je to tvé rozhodnutí a doktorka by ti v tom bránit neměla. Buď bych si to u ní ještě zkusila prosadit nebo bych změnila gynekologa. Porucha plodnosti se počítá od 1 roku neúspěšného snažení. A co já vím, tak jsou i páry, které se do Sanusu dostanou i dřív než po roce snažení. Nevím, jestli si zkoušela do Sanusu volat, ale možná bych to zkusila a na to doporučení bych se zeptala.
Právě jsem jim dotelefonovala
Byla jsem tak naštvaná, že jsem se hned podívala na všechny CARy v okolí a vůbec mě nenapadlo, že v Hradci by mohli brát bez doporučení, když je to taky Sanus… Takže jsem tam volala a v pohodě, doporučení mít nemusím, uff, už jsem se bála, že to je konečná ![]()
@rajada No vidíš
To je super. Já do Hradce jezdím a jsem tam spokojená…
@rajada píše:
Právě jsem jim dotelefonovalaByla jsem tak naštvaná, že jsem se hned podívala na všechny CARy v okolí a vůbec mě nenapadlo, že v Hradci by mohli brát bez doporučení, když je to taky Sanus… Takže jsem tam volala a v pohodě, doporučení mít nemusím, uff, už jsem se bála, že to je konečná
ahojky, super, ze seš někde domluvila, nechápu, ze mají všude jina pravidla. Já vystřídala první rok snažení 3 gynekology z čehož se jednoznačně shodli, ze řešit až po roce, ale klidně jen vyšetření, která můžou udělat jen oni a pak až CAR. Pry i když je problém, tak je hodně velka šance, ze v některých cyklech muže byt vse ok. Já šla do caru z vlastní iniciativy po 18 měsících, kdy byl udělany HP, spermiogram, komplet krevni obraz, několik folikumetrii a i 3 cykly s pregnylem. V Gestu mi bylo řečeno, ze mám neskutečnou kliku na gynekologa, ze udělal úplne maximum co mohl, oni udelali jen imuno a AMH a hned doporučili IUI, ale s malou šanci, pac máme jediny nalezeny problém ve spermiogramu, my řekli ze rovnou IVF, zda to není problém a mesic od první návštěvy máme schválené IVF. Šílený fofr
. Držím palecky, ať se taky hnete
.
@Camiben píše:
@rajada No vidíšTo je super. Já do Hradce jezdím a jsem tam spokojená…
tak kdy to bude za Tebiu yorksirku??
@Katy161 píše:
@kaczule1 Jé, to by se mi líbilo, mít tak velikou rodinu. Vždycky jsem chtěla k nějaké tetě na prázdniny jako ostatní, ale žádná nebyla. No a já to už asi moc nevytrhnu, 5 dětí…Jinak cukroví jsem napekla spoustu, těšili jsme se na návštěvy a nakonec mi 21. rozvrtali pusu kvůli velkému kazu, čištění kanálků a korunce. Už jsem tam byla 4× včetně Silvestra odpoledne, takže tento rok oslavy padly. No ale snad ten příští budem slavit už ve třech
katy, tak to jsem měla loňské Vánoce, ležela sem po zdi a nonstop chodila po pohotovostech se zubem. Až před měsícem sem našla doktora, knterej mi ten zub zachránil a vázne mi pomohl. Hlavně, ze to mas za sebou.
@kaczule1 píše:
Tak krev je dobrá, ode dneška pícháme![]()
Ahoj Holky
Ráda se k vám přidám. Dneska jem byla na ultrazvuku a mám rozepsanou stimulaci… takže teď menstruace potom injekce Merionalu… no jsem zvědavá jak to zvládnu…
@belhana píše:
Ahoj Holky![]()
Ráda se k vám přidám. Dneska jem byla na ultrazvuku a mám rozepsanou stimulaci… takže teď menstruace potom injekce Merionalu… no jsem zvědavá jak to zvládnu…
Ahojjky
a kdy cekas MS? Já cca za 10 dni, pak Gonal injekce v peru. Jak dlouho se snažíte, už mas děti? Kde je problém?
@Blondýna007 píše:
ahojky, super, ze seš někde domluvila, nechápu, ze mají všude jina pravidla. Já vystřídala první rok snažení 3 gynekology z čehož se jednoznačně shodli, ze řešit až po roce, ale klidně jen vyšetření, která můžou udělat jen oni a pak až CAR. Pry i když je problém, tak je hodně velka šance, ze v některých cyklech muže byt vse ok. Já šla do caru z vlastní iniciativy po 18 měsících, kdy byl udělany HP, spermiogram, komplet krevni obraz, několik folikumetrii a i 3 cykly s pregnylem. V Gestu mi bylo řečeno, ze mám neskutečnou kliku na gynekologa, ze udělal úplne maximum co mohl, oni udelali jen imuno a AMH a hned doporučili IUI, ale s malou šanci, pac máme jediny nalezeny problém ve spermiogramu, my řekli ze rovnou IVF, zda to není problém a mesic od první návštěvy máme schválené IVF. Šílený fofr. Držím palecky, ať se taky hnete
.
Díky za držení
Já ještě žádné testy nepodstupovala, moje gynekoložka mi řekla „já bych to ještě neřešila, rok je krátká doba a vy jste mladá, určitě se vám to povede, počkejte si ještě rok, pak to budem řešit“
Slíbila mi jenom, že mi odebere krev na štítnou žlázu a možná se mi podívá UTZ na ovulaci
Připadala jsem si jak hypochondr, kterej jde k doktorovi s pupínkem a dělá z toho rakovinu ![]()
Držím palce, ať IVF dopadne ![]()
Ahoj
. Dneska začnám brát prášky na menstruaci, počítám tak kolem 21 jí dostanu a potom jdu 2 den na ultrazvuk… a začínám injekce Merionalu…Problémy moje menstruace, partner špatné sperma, Snažíme se 2 roky..Kam chodíš do CARU?
@rajada … Já bych to také neodkládala a děláš dobře, já jsem pořád chodila na gyndu s menstrací a cpali do mě hormony a injekce na vyvolání menstruac a nakonec až v CARU jsem se dozvěděla že menstruace není žádný problém, to se dá řešit… ale až tam jsme zjistili, že by nám to přirozeně ani nešlo, protože máme tak spatný sperma, že nám bylo rovnou doporučeno ISCI..
@belhana píše:
Ahoj. Dneska začnám brát prášky na menstruaci, počítám tak kolem 21 jí dostanu a potom jdu 2 den na ultrazvuk… a začínám injekce Merionalu…Problémy moje menstruace, partner špatné sperma, Snažíme se 2 roky..Kam chodíš do CARU?
chodíme do Gestu, mám to 200 metru od domu, takže nebylo co resit