Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky moc mě to mrzí
příště to bude určitě lepší,,
nemáte někd zkušenost s vyvolávačkou,? za jak dlouho po ní příjde mrcha,, četla jsem nějaké články že to může trvat i 14 dní což mi příjde fakt psycho
![]()
@Evaa.j nevím, jaká vyšetření se dělají? Genetika, imunologie a zda to také proplácí pojišťovna, na vše se optám při konzultaci. Další IVF určitě budeme chtít, jen kdyby to nebylo tolika o penězích
Ještě nám něco zbylo, ale to je tak ne léky. Prostě se na Vánoce uskromníme a budeme šetřit. Mimi je důležitější ![]()
Ahoj holky!!
moc prosím o pomoc. S manželem se už dva roky snažíme o mimi a nic. Včera jsme zahájili naši první IVF (jako že jsem byla v CAR první den menstruace, píchli mi injekci a mám přijít až za deset dnů). Samozřejmě vůbec nezpochybňuju pokyny pana doktora, ale neprokaučovala jsem něco? Neměla bych něco brát? Na ten růst vajíček nebo tak? Je tohle normální postup?
Díky moc za veškeré odezvy ![]()
@katkalaila nevím co je vyvolávačka, já dostala zastavovačku
(20. DC). Mělo to zastavit činnost vaječníků, tak aby se netvořila vajíčka, pak byla stimulace a o to víc ta vajíčka pak rostla… Já dostaal MS v podstatě cca asi jen o 2-3 dny déle, takže žádné velké zdržení nebylo…
@sikoku přesně, to je pro mě taky privilegium - mimi… Já mám jet 25. na poradu, ale pokud se mi to bude krýt s KET nebo budu po, tak se s tím šéf bude muset smířit. On mi to volal 14 dní dopředu, abych s tím počítala ![]()
@Evaa.j mimi je důležitější než nějaká pitomá porada. Ať ti to pošle do meilu ![]()
@Evaa.j nn myslím injekci na vyvolání menstruace pokud nedorazí hhh čekám na ní už týden a dost mě to štve už jsem měla být dávno nastimulovaná a ted čekám jak pako než mi ms vůbec dorazí
@herry ahoj, tento postup neznám, ale každé CAR má zřejmě své postupy
. A hormonální profil Ti dělali? Manželovi spermiogram? A jdete hned na IVF? IUI vůbec nezkoušíte?
Nevíš jak se ta injekce jmenovala?
@sikoku si piš, on to určitě pochopí, jen bude mít pusu trochu nakřivo
. Já jsem stejně taková spíš bluma domácí, nemám moc ráda tyhle porady - obvykle bývá večírek, šéf se napije a to je s nim pak děs… Svým způsobem doufám, že se to bude krýt
![]()
@katkalaila tys to ještě pořád nedostala
? Ty máš nepravidelnou MS (promiň že se ptám, možná už jsem ten dotaz položila, ale já mám hlavu děravou
) Jak velké zpoždění by to bylo?
@Evaa.j no právě že to mám vždy na den přesně a ted už je to skoro týden no vlastně dnes 6 den,,, takže už mě to fakt štve hh
@katkalaila tak to je celkem slušný zpoždění
, ty sis testík dělala, viď. Negativní byl, že… Tak to budou asi nervy, nervičky ![]()
@Evaa.j jj dělala jsem si test a včera mi to potvrdili i v caru z krve,, takže jsem na jednu stranu ráda že to není mimoděložní,, ale na druhou mě to fakt štve,, ted když bych potřebovala abych mohla začít ze stimulkou to nedostanu,,,
@sikoku chtela jsem v útery rano, ale kolegyne z prace je nemocna a pracuji i za ni, takze asi ke konci tydne pujdu na krev popr. si odskocim v poledni pauze, ale vysledek bude az nasledujici den.Ja myslela, ze to nemuzes dostat, kdyz zavadis ultrogestan.
@Evaa.j mam jit v utery coz bude presne 14 dni od ET, ale kolegyne neni v praci tak nemuzu jit do caru.
musim pockat az prijde ke konci tydne nebo si odskocim v poledni pauze na krev.
Pripravuji se na nejhorsi, kdyz vysledek rano byl negativni.
@snowhite31 ještě to nevzdávej třeba budeš mile překvapena. Já také čekám jak dopadnu test zatím negativní, tak snad se na mě štěstí usměje.
Moc ti držím palečky!!!
@sikoku nam delali genetiku pred IVF a neplatili jsme za to nic. Po neuspesnem IVF pokud by se to potvrdilo z krve, bychom asi sli na imunologie. To vse ti poradi lekar, ale myslim si, ze ta genetika je dulezita.Tam totiz zjisti ruzne vady, mutace apod. Jen na vysledky jsme cekali 6 tydnu to je hruza. ![]()
@herry nevim co jsi dostala za injekci. Zalezi to jaky protokol mas. Pokud mas kratky, tak se zacina hned 1.DC.Predtim ti ale musi udelat hormonalni profil bez toho me nechteli zacit stimulovat.Dela se 2.-5.den cyklu.