Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evaa.j. jj, beru to optimisticky. Já jsem hlavně ráda, že vydrželo jedno kvalitní embryo a v to teď věříme
Jinak opravdu prý žádný sex, neluxovat, nevytírat, ale pak se snažit fungovat normálně - jen z lehka. Nic netahat, nezvedat ruce. Prostě být na sebe opatrná ![]()
Holky jaký jste měly pocit po IVF? Já dnes ráno pocit jako před MS, takové tlaky, ale to k tomu asi patří nebo? Já už chci 22.11. to jdu na krev. Už abych věděla výsledek. To čekání bude zdlouhavé ![]()
@sikoku tak já nepociťuju vůbec žádné změny
, to že mě občas píchne, nebo zabolí břicho to je normální - nic nového u mě, takže to vůbec neřeším… Je to hrozný, pořád na to člověk musí myslet, každou hodinu ty myšlenky směřují k tomu - povedlo se, nepovedlo ![]()
Já už můžu příští týden testovat (vidím to na úterý, mám z toho trochu strach
). Pak zas bude strach, aby se něco nepo…
Chjo, člověk už by byl nejraději ve 3. měsíci ![]()
@Evaa.j No, já pociťuji změny hlavně i v náladě ( ale to může dělat i utrogestan ) Včera jsem byla chvíli protivná, pak jsem dostala záchvat smíchu
a polila si noční košilku a večer jsem zase bulela u videoklipu Pink. Asi mi začíná z toho hrabat
Jj, to čekání je opravdu nejhorší. Já chci testovat až den před odběrama tzv. 21.11. a 22.11. jdu na krev, tak snad mi to bude utíkat. Budu si hodně číst, koukat na telku a na emimino
Držím moc pěstí a hlavně musíme myslet pozitivně ![]()
@sikoku záchvat smíchu, tak ten jsem měla po dlouhé době taky, bylo to asi 2.nebo 3. den po ET. Měla jsem, jak říkám já, smíšené pocity… Smála jsem se a pak se mi chtělo bulet - akorát že současně, no musel to být na můj podivný výraz tuze zvláštní pohled
![]()
Tak snad to s náma hází z toho správného důvodu ![]()
@Evaa.j jo, sranda musí být
snad k tomu je ten správný důvod
a co užíváš vlastně za léky? Také utrogestan a estrofem? Nějak se v tom už ztrácím ![]()
Ahojky holky,, tak jak se vám daří,?
mě začali brát strašně záda,,, tak se to už blíží a budu moct začít se stimulkou hhh.-)
už se těším,,
@katkalaila Ahojky, mám se celkem fain, jen furt řvu
bláznivé hormony. Manžel se mi směje
Jinak na bolest zad a před IVF mohu doporučit Dornovu metodu - s mobilizací kostrče. Mě po úrazu bolel kříž skoro 5 let a při kýchnutí jsem šla vždy bolestí do kolen
. Nyní je to necelých 14 dní co jsem podstoupila Dornovu metodu a cítím se skvěla ( mob. kostrče může být i nápomocná před IVF - Dornova metoda ji dělá přes stydkou pánevní kost, Mojžíšová dělá mob. přes konečník
).Já měla po úrazu hnutou kostrč - proto ty bolesti a bylo mi fyzioterapeutkou řečeno, že i kvůli tomu v podbřišku neproudí ta správná energie. K tomu jsem dostala podpůrné vitaminy a teď prostě věřím, že se to zadaří
Jinak mám trošku tlaky jako před MS, ale četla jsem, že to je normální ![]()
@sikoku já beru utrogestan 2-2-2 a Prednison 1-0,5-0
@katkalaila ahoj, taky je mi fajn - nic nepociťuju, doufám, že je to dobře
. Kdy začínáš stimulovat? Už víš nějaký datum? Ty máš ten krátký protokol (nevim co to tedy obnáší), ale snad to teda bude fofr ![]()
@sikoku ahojjky.-) děkuju ti moc za doporučení, už jsem o tom četla,, ale ted si to asi nechám ujít a případně po dalším nezdaru si tohle dopřeju.-)
no to je jasný utrogestan z tebe udělá psychouška hhhh ale neboj bude zas dobře a ty tlaky jsou v pořádku,, jak se mimísek zabydluje.-)
@katkalaila já právě byla na Dornovce 3 dny před OPU a dost tomu věřím. Jéé, to je hezké jak jsi napsala, že tlaky = jak se mimísek zabydluje. Kéž by to byla pravda. Musím věřit!!! ![]()
@Evaa.j ahojky.-) no měla bych od 2 dne cyklu což pokud mrcha dojde jak má je d úterý hh.-)
hele popravdě stimulku mám rozepsanou a léky už skoro měsíc doma na stole,,, ale jak to bude opravdu dlouhé to netuším hhh
snad bude stači těch 7 dní co mám napsané a pak hned na opu hh.-))
@sikoku aha takhle brzo před opu to mi asi uniklo,,, no víš já budu ráda když mi v práci dají propustku na utz hh natož na běhání po doktorech,, máme tam toho ted moc a bývám tam pravidelně do večera.-)
určitě to je tím jak si tam dělá pelíšek neboj kočko,, výjde to a už se nemůžu dočkat až tady budeš házet fotečky z utz.-)
@katkalaila Děkuji,jsi moc hodná
a v práci o tom ví? Já jsem šla s pravdou ven, takže mě pochopili. Jinak já marodila od konce září - nejdříve s angínou, pak právě se zády a nyní s IVF. Pokud se zadaří, tak jdu stejně po dohodě s gynekologožkou na rizikové těhotenství…
@sikoku nemáš zač
no o tomhle druhém pokusu neví,,
po prvním nezdaru mi vedoucí řekla že mi další pokus povolí až po novém roce že mě ted na vánoce neuvolní,, takže jsem rozhodila fámu že mám cystu a budu to asi muset řešit a o ivf ani slovo,,,
u mě to tam bylo složitější nejdřív doma na rizikovém a pak potrat do toho po pár měsích ivf a ted další takže jimt o říkat nechci,, a uvdíme co se stane,,