Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sikoku ale málo to snad není, já bych 5 dětí nezvládla ani omylem
. Jasně, že jsem ráda, že je z čeho brát, ale mě by stačily tak 2 dětičky. Myslím, že víc bych ani nezvládla, i z toho jednoho mám obavy
…
Navíc, kdyby něco, tak přístě se můžou vložit dvě - pro větší jistotu.. Akorát nevim co by to se mnou udělalo, kdyby se chytla obě embria ![]()
@Evaa.j no jako ve skutečnosti bych 5 dětí asi také nezvládla
No, já si nechám vložit pouze jedno a to i příště, kdyby se ten první pokus nevydařil. Ale já věřím, že ano. Už chci mít kulíška v sobě. Bojím se, jak to tam budou do čtvrtka zvládat ![]()
@sikoku zvládneš to na jedničku. Co břicho, nejsi nafouklá, nebolí?
@sikoku píše:
@Evaa.j já se jen modlím aby nám těch 5 kousků vydrželo. Není to moc, tak bych byla ráda, kdyby bylo ještě i co mrazit
Říkám si, že kdyby třeba na mražení zbyly jen 2 ks, jestli to má vůbec cenu. Popř. zda by nebylo výhodnější podstoupit novou stimulaci a pak znovu OPU? Ale to už asi moc předbíhám. Snad se tam jeden statečný kulíšek najde a bude se mě držet zuby, nehty!!!
plánovat si můžeš co chceš, já jsem měla 7 při odběru a zůstalo jedno statečné… ( mám ho u sebe už 9 měsíc…
)
takže věř tomu, že i kdyby ti řekli zůstaly 2, tak budeš šťastná i za ty dvě… a to se klidně může stát…
@sikoku já se taky bojím, abych aspon něco měla na zmražení a nemusela v případě neuspěchu tímto procházet znovu. Budeme doufat, že to dobře dopadne.
Dobré ráno holky,, tak tohle jsem si říkala taky a bohužel nevydrželo do et žádné tedy resp. žádné kvalitní,,
doufám že tenhle cyklus to bude lepší,,,
@belhana za chvíli budu volat, jak se prckům daří, tak snad to bude dobré! Jinak gratuluji k těhotenství ![]()
@katkalaila snad se i Tobě tento měsíc zadaří, držím moc pěstičky ![]()
@sikoku děkuju ti ![]()
jsem moc zvědavá na tebe a moc ti držím palečky at je jich co nejvíce ![]()
a kdy by jsi měla jít na et,?
pro holky Tak jsem volala do laboratoře a 4 kousky se vyvíjejí krásně, ten pátý je trochu slabší. Zatím jsou 6–8 buněčné a ET bude 7.11. máme dorazit na 12:30 hod. Prý by mi tedy byla zavedena blastocysta, což vychází na ten 5 den. tak věřím, že se kulíšek krásně chytne a čeká tam na nás pořádný bojovníček ![]()
@sikoku
moc ti gratuluju to je super zpráva,, a necháš si zavést jen jedno a nebo víc,,?
a do jakého car chodíš?
@katkalaila na doporučení lékařů necháme zavést pouze jedno. Jinak chodím do Pronatalu ve Varech
@sikoku promin jsem si vzpomněla ž ejsi mi to už psala,, ale jsem hlava děravá hhhh
jéé za dva dny už budeš mít u sebe kuličku to je super,,,
moc ti držím palce
jen se ještě zeptám jakou jsi měla stimulaci,? krátký protokol že,,,
a jak u tebe dlouho trval,,,
mám ho ted napsaný taky a prd o něm vím hhhh,,, tak jsem zvědavá
@sikoku to je hezké
tak už aby bylo 14 dní po ET, viď…
@katkalaila tentokrát to určitě bude dobré, koukám, že ti změnili protokol. Moc Ti přeju, aby jich tentokrát bylo pořádné plato
![]()
@Evaa.j ahojky jj změnili,, jen jsi nejsem jistá jak dlouho bude trvat stimulka,,
mám 18 ampulí fostimonu 1× denně po 3 a pak orgalutran,,, a pregnyl na zakončení hhh
takže ted pátrám jak dlouhý je krátký protokol hhhh
no a co ty jak se cítíš?,
@katkalaila Nevadí, klidně se ptej. Já také zapomínám, kord když tu je tolika holek a každá z nás má jiný příběh ![]()
Já stimulovala od 24.10 - 31.10. - PUREGONEM, od 28.10-31.10. jsem k tomu večer vždy přidala ORGALUTRAN a poslední den stimulace v 21:00 jsem píchla ještě OVITRELLE. Takže jsem celkem stimulovala 8 dní a vyšlo mi to na 13 injekcí, které jsem statečně zvládla
úrodička mohla být větší, ale zase si říkám, že je spíše důležitá kvalita než množství, tak snad se nám zadaří ![]()
A Ty už stimuluješ nebo teprve budeš?
@Evaa.j jj, doufám, že těch 14 dní uteče jako voda. A jak se cítíš Ty?