Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sikoku tak to je krásná urodička
tak pěkně odpočívej ať jsi fit na ET. ![]()
@Evaa.j Tak jsem na Tebe myslela kočko, jak Ti dopadl ET. Já už chci aby bylo pondělí. Bojím se, jestli vajuch není málo, ale zase si říkám, že nezáleží na počtu, ale na kvalitě, tak snad tam nějaký ten kvalitní kulíšek bude
A jak se cítíš Ty? Hezky odpočívej ![]()
@medmenka já si právě říkám jestli to není málo, většinou tu holky mají přes 10 vajuch. Ale zase si říkám, že záleží na kvalitě a ne na počtu. Mě bude stačit jeden statečný kulíšek a když se mě udrží celé těhotenství
Celý víkend mám v plánu odpočívat. Ale v týdnu si ještě před ET poklidím. Manžel je sice šikula, ale já si raději dělám vše sama. I když je fakt, že jsem včera též vše vygruntovala. Máme psa a kocoura a to se kolem domácnosti kmitá furt a až přibude prcek, tak to už si pořídím uklízečku
Ne, dělám si srandu, život není o úklidu! Teď se hlavně modlím, aby se nám to zadařilo a ostatní jde stranou!
@sikoku ahoj, blahopřeju ke krásnému počtu, určitě to bude bohatě stačit
. Hlavně odpočívej, hezky si pospi, ať jsi krásně odpočatá a čerstvoučká přijmout embrijko.
Taky jsem na Tebe myslela ![]()
U mě to bylo celkem rychlé, jen zas ta zrcadla
, ty tak roztahovaly - kdyby měli otevřené okno, tak mi tam udělali pěkný průvan
.
No mám mít klidová režim a nakonec jsem si neschopenku napsat nenchala - ale, mám z toho černé svědomí
. Vím, že nemusím, ale taková jsem já
.
Tak snad budeme prožívat ty dobré zprávy spolu ![]()
@Evaa.j jéé, tak to jsem ráda, že to máš za sebou
Mě jak dělali OPU, tak mi asi píchli nějakou cévku až jsem měla krvavou celou košilku, takže do mě nacpali nějakou buněčinu, jako fáč a když to vytahovali, tak jsem si říkala, že mi to snad tahají až od mandlí
Byl to fakt hnus. Jinak se snažím odpočívat. Já už na neschopence jsem. Marodila jsem s angínou, tak jsem se s doktorkou domluvila, že mi to prodlouží, abych nešla na 14 dní do práce a pak znovu na neschopenku, to bych zase měla 3 dny neplacené. Takže ty jdeš v pondělí normálně do práce? Něděláš doufám nic náročného! Já dělám sekretářku, ale jsem ráda, že můžu být doma. Budu aspoň více v klidu
Jdu si dát obýdek. Manžel mi ho donesl až do postele ![]()
@sikoku píše:
Ahojky, tak už jsem po OPU domaTakže celkem bylo 12 folíků ( z toho 8 vajíček - 7 jich je zralých a to osmé ještě prý asi dnes dozraje ) Nevím, kolik vajuch jste měly vy ostatní, ale mezi mé šťastné čísla patří 7,8, takže si říkám - třeba dobré znamení
Manžel spermio výborné, takže v pondělí po 9 hod. máme volat, jak se kulíšci vyvíjejí
ET by pak byl příští týden, ST či ČT? Jinak jsem trošku unavená, ale celkem se cítím v pohodě. Občas mě dole píchne, ale dá se to
Při OPU mi asi musel napíchnout nějakou cévku, takže jsem trošku více krvácela, ale pak na kontrolním UTZ bylo vše OK. Už ani nešpiním, tak jsem ráda. Mám brát Utrogestan - polykat 2-2-2 ( po ET mohu zavádět ) a beru ještě Estrofem 1-1-1 Jinak už ležím doma pod dekou a z okna jsem viděla duhu
Hezký den všem
@siamka7 děkuji kočko
Jak Ti je? Doufám, že už lépe. Mě už druhý den bolí trochu levá uzlina, nevím, co je na to dobré zda si mám udělat zábal či si stříknout Stopangin?
stačili by ti i 3 vajucha
záleží na kvalitě ne na kvantitě
jasný
já měla 6, nakonec se perfektně vyvíjelo je jedno a stačilo to
stříkni stopangin, musíš se do ET vyléčit
jinak je mi pořád zle, bolí mě ta hlava, paralen moc nepomohl ![]()
@siamka7 jo, já to napsala blbě s překlepem… Právě, že tu neschopenku mám
. V pondělí nejdu, měla jsem stejně nahlášenou dovolenou. Akorát se ozvu, že tedy nebude dovča, ale neschopenka. Já se tam stejně musím stavit… Já mám práci klidnou, proto jsem zprvu neschopenku nechtěla, ale manžel na tom trval a sestra říkala, že ženský si ji z 90% nechávají psát
.
Jinak dělám účetnictví a celý den sedím u PC, takže o nějáké námaze nemůže být řeč.
Hlavně se brzy zahoj a manžílek je zlato ![]()
@sikoku já si myslím že je to dostačující počet, přesně jak píšeš stačí aby mezi nimi byl ten pravý bojovník, který to zvládne až do konce. ![]()
Jen ať tě manžel pěkně rozmazluje a ty odpočívej ![]()
@Evaa.j píše:
@siamka7 jo, já to napsala blbě s překlepem… Právě, že tu neschopenku mám. V pondělí nejdu, měla jsem stejně nahlášenou dovolenou. Akorát se ozvu, že tedy nebude dovča, ale neschopenka. Já se tam stejně musím stavit… Já mám práci klidnou, proto jsem zprvu neschopenku nechtěla, ale manžel na tom trval a sestra říkala, že ženský si ji z 90% nechávají psát
.
Jinak dělám účetnictví a celý den sedím u PC, takže o nějáké námaze nemůže být řeč.Hlavně se brzy zahoj a manžílek je zlato
Ještě že mám NP jinak bych v práci scípla, je mi pořád zle a bolí mě pořád hlava
![]()
Jj, taky si říkám, že by to mohlo stačit, ale už chci aby bylo pondělí. Snad se budou dobře vyvíjet!!! Musím se hodit do klidu a věřit, že vše dobře dopadne ![]()
@Evaa.j to je dobře, že jsi na neschopence, člověk si doma aspoň odpočine, ale zase v práci to utíká více. Já si chci hodně číst a koukat na romanťáky od kámošky ![]()
@siamka7 zlato mrzí mě, že ti je stále
, ale to k tomu bohužel patří
Já si jdu asi chvíli schrupnout a pak si s manžílkem pustíme film ![]()
@medmenka děkuji, manžílek se stará vzorně, snaží se. Udělal mi přírodní kuř. řízek, ale chtěl mi dopřát, tak mi donesl dobrou flákotu ![]()
@sikoku píše:
Co to je morulky? @siamka7
to je do 5 dnů morulka/embryo/,pak většinou od 6tého dne je blastocysta, jako při prodloužené kultivaci
normálně jsem si dala to kafe a to bolení hlavy přešlo
já měla 5denní morulku č.1/to znamená perfektní/