Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evaa.j aha já to pochopila jako že máš celou dobu polykat
hh no nic jsem trdlo
no hele popravdě zavedu a jdu do práce,, takže bych někde ležela na to čas taky nemám a v práci už vůbec ne hhh to by naši zákazníci asi koukali kdybych tam sebou šlehla a na sebe dala ceduli 15 min přestávka hhhhh
já budu doma hned od opu,,, takže je mi to jedno,, uvidíme jak to bude v práci,, takhle př
d vánoci to bude pro ně asi šok,,,
ale co nebudu čekat na jejich svolení tohle je moje osobní věc
Holky zalívám si kytky a najednou telefon z Pronatalu - hrozně jsem se lekla! Ale vše je v pořádku
. Volala mi vrchní sestra, že mám s sebou zítra vzít smlouvy ohledně mražení embryek, ale my už jsme je podepisovali před OPU, tak asi kvůli kontrole, prý se o mražení rozhoduje vždy před ET. Jinak kulíšci jsou v pořádku
Tak mi spadl kámen ze srdce. Ještě mi říkala, že mám mít plnější moč. měchýř - je pak lepší viditelnost při ET. Tak snad to zvládnu, já chodím na wc každou chvíli
, ale pro mimíska vše. Tak věřím, že se situace do zítřka změní pouze k lepšímu a bude co zavádět. Vrchní sestra mi řekla: To určitě bude co zavádět
! Tak mě tím potěšila a trošku uklidnila
Až budu mít mimíska v sobě, tak už budu klidnější. Pak už to bude pouze o mě a o něm, ale věřím, že se to povede!!! Všichni mi říkají, že z toho mají dobrý pocit
Nejhorší bude to čekání na výsledek
, ale snad mi to s Vámi uteče ![]()
Holky ahoj. Muzu k vam? Ceka me prvni ivf ted v listopadu. Zacinam stimulivat sprejem do nosu. Zitra jdeme pro dalsi hormony. Tak strasne se to vlece a ja mam strach. Pokazde si na diskuzi prectu neco co me rozhodi a ja pak ztracim nadeji ![]()
@i.irenka Ahojky, vítám Tě tu. Heleď nenech se rozhodit neg. příspěvky. Každá jsme jiná, každá reagujeme jinak a je to prostě o nás samotných. Je problém v tobě či partnerovi? My jsme zdraví relativně oba, tak netuším kde se stala chyba. Já jdu na IVF zítra, tak se modlím, aby se zadařilo
Ty si stříkáš sprej do nosu? O tom slyším prvně, ty si nebudeš píchat injekce? Na kolik ten sprej vyjde? Hlavu vzhůru ![]()
Sikoku: ahojky, dekuji, ze jste tady baby! Zatim si ctu vsechny vase prispevky at jsem v obraze ![]()
U nas to je asi tak: ja mam poruchu srazlivosti krve, coz je taky faktor pro ne prilis jednoduche otehotneni a pritel ma slabsi spermiogram. Byl hodne nemocny takze jsme radi ze aspon nejake rybicky mame. Do car chodime v Ostrave Fertimed a mame za sebou neuspesne iui ( nekolik presneji
). V centru mi dali sprej do nosu Sunarel od prvniho DC. Cely ho plati zatim pojistovna. Az zitra si pujdu pro dalsi hormony - injekce. Uz ted ale redim krev injekcema, takze uz malou praxi mame. To cekani v nejistote je masakr. Na zitra drzim palecky!!! Zustavas doma na nemocenske?
@i.irenka Já měla 2 neúspěšná IUI, děkuji moc. Snad se nám zítra do třetice zadaří
Já už na neschopence jsem od konce září, měla jsem angínu, pak chodila na procedury se zádama, takže mi to takto rovnou prodloužili. Tak si užívám volna, poklidila jsem celý byt ( okna, záclony a takové to větší uklízení
) a teď po OPU se snažím odpočívat a po ET budu poctivě dodržovat klidový režim min. do neděle
Manžel má spermio na výbornou, jen má tisíckrát zvýšenou hladinu prolaktinu. Prý se s tím u chlapa ještě nesetkali, tak neví jak to řešit
. Byl na mag. resonanci a výsledky má ok, dostal prášky, hladina mu klesla a nyní po vysazení jí má zase vysokou. Asi bude muset k nějakému odborníkovi, ale obvoďák neví kam ho poslat
. Asi zkusíme endokrinologii, prý by to mohlo být i od štítné žlázy
Tak držím pěstí, ať Ti to také dopadne dobře!!!
@sikoku tak hodně štěstí zítra při ET. Pak budeme čekat spolu. To je dobře, že se kulíšci dobře vyvíjí.
@i.irenka ahoj vítej mezi námi
Ten sprej do nosu je asi Synarel vid. Ten jsem mela taky a pak Gonal. Největší částka padla za léky. Já jsem včera byla na ET tak ted odpočívám doma. Neboj to bude v pohoděa uteče to docela rychle. Já ted měla asi týden od injekcí pauzu a dnes večer začínám s Clexanem. Už těch injekci bylo nějak dost. Pokud vše dobře dopadne tak jak má, tak co bych neudělala pro mímíska
Já toho měla než jsem šla hodně načteno
Hodně štěstí
Snowhite: jeee tak drzim palecky at se kulicka uhnizdi
ja dnes dostala Puregon a dalsi Fraxiparin. Kontrola pristi ctvrtek. Muzu se zeptat proc si pichas Clexan? Ze by homozygot jako ja? ![]()
Holky, tak už jsem doma po ET. Mám v sobě jedno ukázkové embryo – blastocystu, prý je pěkné kvality
Ostatní bohužel na doporučení embryoložky zamražené nebudou. Prý nejsou takové kvality, tudíž by při ev.KET a rozmražení nemuseli vydržet a zbytečně bychom platili ze kryokonzervaci. Takže budeme věřit, že se naše statečná blastocystička udrží a už se mě nepustí. Kvalitu mi potvrdila jak embryoložka, tak lékař i vrchní sestra, tak mám radost. Na sále jsem na obrazovce viděla naše krásné embryjko a pomocí UTZ mi ho tam zavedli. Bylo to krásně vidět a hlavně to bylo tak rychlé a ani jsem to necítila. To mě bylo více nepříjemné IUI. Pak jsem si z kozy přelezla na postel a ležela cca 20–30 min. Pak jsem si konečně mohla zajít na wc a ještě dostala pokyny po ET. Jinak mám prát stále Utrogestan a Estrofem. Utrouš už můžu zavádět popř. kombinovat, ráno polykat a pak zavádět. Nechají to prý na mě. Na kontrolní odběry jdu 22.11. v 8:00, ale výsledky prý budou až po 14 hod., jelikož ty vzorky vozí až do Prahy. Mám z toho dobrý pocit a všichni věříme, že se zadaří
Jinak nevíte kolik hodit po ET je nejdůležitějších? Někdo říká, že hned při zavedení. Jo a dostala jsem fotečku, je tam taková malá tečka ![]()
@sikoku tak hodně štěstí ať se pěkně zakosne a nepustí. Důležité jsou první tři dny pro uhnizdeni embrya pak už je to vše na přírodě. Tak pěkně odpočívej a hlavně mysli pozitivně. ![]()
Sikoku: juuuuu mala tecka. Hele jenom to ctu a uz bulim. Jsem fakt z toho vseho uz asi trochu vycerpana
drzim moc palecky! Ted uz jen cekat a cekat a cekat. ja dnes dostala Puregon a Fraxiparin a upozorneni at hooodne piju pac mam cysty na vajecnikach a hrozi u me hyperstymulacni syndrom. cetla jsem tu celkem hrozne pribehy a rvala jsem u toho jak zelva. budu jen doufat ze tech 30 vajicek nabo kolik jich muze byt budou dobre kvality. ![]()
@i.irenka popravdě nevím proč si mám píchat Clexan po ET. Dr. mi nic neřekla, dočetla jsem se v letáku, že je na ředění krve. Zeptám se až tam půjdu na krev. Tobě taky hodně štěstí at se zadaří.
Děkuji holky, určitě Vám budu v průběhu informovat. Teď tu stejě budu pečená, vařená ![]()
@sikoku tak to je krásné, škoda, že nevyšli mrazáčci, ale oni určitě nebudou potřeba. Jde z Tebe hodně optimismu a to je super - řekla bych půl úspěchu ![]()
Jen pro info, jaké jsi dostala ty pokyny? Mě sestra říkala spoustu věcí, byl u toho i manžel a oni dva se tak jako dost špičkujou, takže si s odstupem času nejsem úplně jistá, jestli si z nás tak trochu neutahovala
…
Nevytírat, nepředklánět se, nežehlit napařovací žehličkou, nemít sex…
Asi bych to brala ty první 3 dny, potom už asi mohu žehlit a tak nějak lehce fungovat
…