Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katkalaila já si myslím, že by to byla sakra náhoda, že by se uchytili obě
, jenže nikdy nevíš, že
… To by pak bylo veselo ![]()
@Evaa.j hh to teda.-))) ale popravdě manžel by je hrozně chtěl dvojky hhhhh
@katkalaila tak ten můj by si to taky uměl představit a vůbec by se tomu nebránil. Jenže ten kdo se s nima bude tahat jsme my
. To ani nemluvím o tom, že já bych z toho asi měla trauma
. Mám obavy, že bych to vůbec nezvládla
. Vím, že bych musela, tak by se to nějak udělalo, ale pro mě je to zatím hrozná představa… Snad se teď moc nerouhám, ale snažím se odhadnout svoje možnosti a hranice, nooo ![]()
@i.irenka Zlato tak to mě moc mrzí, ale hlavně, že už Ti je dobře
Před takovým zákrokem musíš být přeci zdravá a připravená na to, aby se embryjko dobře uchytilo a neboj, ono i po rozmražení bude dobré. Pokud by tomu tak nebylo, tak by to přeci vůbec nedělali! Moc držím pěstí, aby vše dobře dopadlo.
Opatruj se a hezky odpočívej ![]()
Jo jo holky chodim do soukromeho CARu. diky moc za podporu, aspon jsem trochu veselejsi. jsem zvedava na pondeli. bude tam ten doktor co mi delal opu, tak snad bude chapavejsi. bojim se ze kdyz to odlozi na prosinec tak budu mit tu smulu ze nam to vyjde na vanoce. v mem CAR tam maji volno, takze me asi prelozi az na leden. mam nemocenskou a vubec nevim jak to pak udelat
fakt premyslim o zmene zarizeni, ale mame tam vsechny vysledky a navic uz vi jak me telo funguje pri stimulaci. fakt nevim jak se k tomu postavit
a zase dojizdet buhvi jak daleko
uvidim v pondeli. dobojuju se vsema mrazackama a pak uvidim. mozna zkusim za gynekologem a konzultaci v jinem CARu. prece uz ted je clovek chytrejsi na co se ptat.
jo a holky jeste jeden gol. u nas v CARu mrazi vsechny embria najednou. tady v diskuzi vim ze to jinde mrazi i po jednom. v nemocnici jsem je po telefonu premlouvala jak blbec at mi je zamrazi aspon na 3× at mam vic pokusu a nemusim vsechno podstupovat od zacatku. taky mi to neprijde normalni a jsem zvedava jestli mi to mrazeni
nauctuji 3 x.
@i.irenka já jsem z toho tvého CAR nějak v rozpacích
. Když je to soukromé zařízení a oni se takhle chovají, je to skutečně na pováženou… Já chodím do soukromého a tam dělají stále, svátky, Vánoce atd. Jsou v areálu nemocnice. Zrovna OPU jsem měla ve svátek
a KET mě čeká taky těsně kolem Vánoc
. Já si pořád říkala, že oni musí pracovat pořád, copak když Ti vyjde ovulace 3× po sobě na sobotu, tak s tebou nepočítají?
S tím zamrazováním Ti neporadím, ale pokud logicky uvažuji, když je zamrazí najednou, to jako potom všechny najednou rozmrazí nebo co??? Já mám takové povědomí (nevím zda jsem četla, nebo říkali u nás v CAR), že se zamrazují do nějaké „slámky“ po jednom až dvou kusech - to mi přijde logické. Vyndají jednu slámku a rozmrazí jedno embrio, ale přeci snad nemohou rozmrazovat všechny - tak to asi nebude, nejspíš si to špatně vykládám ![]()
S tím přestupem tě chápu, ono říct jim to tam není jednoduché, budou dělat čumáky a jiné zařízení hanit… Nakonec podle mě, pokud si vyžádáš svoji dokumentaci, nevidím důvod proč by Ti ji měli odmítnout dát - popř. jen v kopii. Dojíždění je druhá věc, my jezdíme cca 30 km tam a 30 km zpátky, ale naštěstí manžel tam v tom městě pracuje a má služební auto, takže jen občas jezdím já svým na vlastní náklady (on má se šéfem takovou báječnou dohodu
). Nicméně občas mě také napadá, zda nezměním CAR, ne proto, že jsou tam arogantní a necitliví - lidi jsou tam super, na to žádné výtky nemám, ale štve mě, že Dr. neuznává imunologii před IVF (před prvním) ![]()
@Evaa.j asi mame kazda trochu pochybnosti ke svemu CARu ale co nadelame. vetsinou holky meni po vice neuspesnych ivf co jsem tu tak vypozorovala.
@Evaa.j ahojky hh no to máš pravdu oni nemají představu jaké by to bylo mít dvě najednou.-))
manžel má romantickou představu o tom jak s námu budou ležet v postely spinkat a on jim bude okusovat nožičky a ručičky.-)))
kýble posr.. plenek mu nějak vypadli,, to že nebudou spát a jen jíst blinkat a plakat to mu taky uniklo hhhhh
no chtěla bych být chlap,, mají vážně krásné růžové představy hhh
@katkalaila manžel má hezké představy, ale realita pak bude jiná.
Nebudeš vědět kam dřív skočit. Už se konečně dostavila MS?
Holky 15. DC stále špiním. Třetím dnem piju kontryhelový čaj - zatím se to nezlepšuje
. Myslíte, že by to mohl být problém? Já doufám, že ne.. Že MS normálně dorazí a těma přáškama mi sliznice krásně naroste
. Nikdy jsem se sliznicí problém neměla, takže s tím počítám
.
Zastavovačka jedna mizerná ![]()
Ahoj holky! Zítra začínám píchat stimulaci. Je tu někdo ve stejné situaci? ![]()
@snowhite31 ahojky ne ještě nic
pokud nedojde do zítřka tak jsem ve čtvrtek objednaná na utz do caru,, už z toho mám plné zuby
![]()
nikdy jsem stím neměla problém vždy přesně na den a ted nic už mě to fakt štve,,,
@sikoku no taky si myslím, už jsem mhla mít za sebou opu a do dvou dnů by mě čekalo et,,, chápeš to jak se člověk na něco těší tak se to sere a sere.-))
@katkalaila já to také měla posunuté ze září na listopad. MS nedorazila, pozastavila jí angína, ale Ty když jsi to měla pravidelně? Držím pěstí ať co nejdřívě začneš se stimulací…