Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evaa.j hodně štěstí at se tentokrát už zadaří. A dny do testování ti utečou jak voda.
Holky díky, doufám, že jo, že to uteče a už se konečně dočkám kýženého výsledku…
Stejně jako my všechny ![]()
@majorka to je normální někde jsem četla že při stimulaci se trochu oslabuje organismus a tím je člověk náchylnější k virozam
tak se brzo uzdrav a už se moc těším na tvoje testování.-))
@Evaa.j tak drzim palecky a az to vyjde tak si tve mrazacky beru ja, uz jsem tak zoufala ze bych brala vsechno at mi zavedou ![]()
jak to je ve vasem car s placenim? platis pri kazdem transferu zmrazeni, rozmrazeni a transfer? nebo zamrazeni platilas jen jednu castku pro vsechny embrijka? a platis si i AH a PK?
@snowhite31 a jak vlastne pokracujete vy? co vas ted ceka?
jinak holky zabrousila jsem i do jine diskuze a kdyz si ctu popisky cim vsim si holky prosly a nic tak jsem zase upadla do beznadeje. je to tak slozita vec a ja myslela ze to bude jednodussi. radeji jsem odesla a uz si budu cist jen nasi skupinku! kezby to bylo uz za nama
@i.irenka tak zamražení jsme platili společně s IVF a PK, AH jsme si nedávali. Dr. říkal, že to není až tak úžasné jak se píše „v ženských časopisech“
. No a pak při každém KET platím rozmrazení.
Mě jich zbývá zatím ještě 6, ale 4 embrijka jsou zamražena po 2 kusech, takže tam se budou rozmrazovat dvě. Když mi to zase nevyjde
(nejsem pesimista, ale realista - proto počítám raději se vším), tak bych je tam nechala nejraději šupnout všechny naráz… Ono by se buď něco chytlo nebo ne - a to bych se konečně dočkala nějakého detailnějšího vyšetření. Což teda znamená placení dalšího IVF. Ještě toho prcka ani nemám a už nás stojí ranec - až vyroste, bude makat jako Bulhar, aby si to pěkně odpracoval
![]()
V našem CARu razí teorii, že 1. IVF je víceméně zkušební, nechtějí ženy podrobovat „zbytečným“ vyšetřením a narkózám. Já chtěla imunologii a Dr. řekl, že to se taky moc přeceňuje… No nechala jsem se blběna ukecat, no… Ale já doufám, že něco z těch zmrzlíků se chytne
@i.irenka Zlato moc Ti přeji, aby byl i v Tvém případě transfer úspěšný. Je to opravdu těžké na psychiku, ale my jsme holky statečné a vše zvládneme. Jednou si toho našeho zlatíčka budeme tolika vážit a zahrneme ho jen samou láskou. Věřím, že se nám všem tento rok zadaří
Holt to chce více trpělivosti a odhodlání…
@Evaa.j držím pěstí, aby jsi na testíku viděla jen //, ať Ti to čekání uteče ![]()
@Evaa.j taky prave premyslim, ze si necham zavest rovnou prvojadro, protoze kdybych si platila PK a AH byl by to poradny ranec, kdyz si vezmu ze mam zamrazeno na 3×. puvodne jsem chtela vyuzit vsech metod at tomu co nejvic pomuzu, ale to by bylo v nasem pripade po 3 rozmrazeni 21 tis navic. to si radeji tyhle penize necham na dalsi ivf nabo na kocarek
platit jak magor se mi nechce
navic se bojim ze kdyz mecham PK a nic mi neprezije budeme platit za nic plno penez. je to paradox ze i v takovem pripade pocitam penize ale proste clovek nemuze vyhazovat bezhlave. i tak si to budu vycitat ze jsem se mela rozhodnout jinak ![]()
@sikoku statecne musime byt!!! to je jasne! vy ted budete cekat a aspon nam budes delat podporu ![]()
holky a az budeme vozit kocary tak musime udelat sraz, to by takhle neslo jen pismenkove ![]()
@i.irenka ted se zatim nic nedeje. 21.1. jdu do caru na konzulaci. Ten samý den ráno si jdu pro výsledky z immunologie, tak uvidime jak to vsechno dopadne a zda budu moci zacit druhy pokus koncem unora ci začátkem března.
@snowhite31 tak dej vedet jak imunologie. co tam vlastne muzou najit? ja byla jen na genetice.teda vlece se to co?
musime vydrzet!
@i.irenka vleče se to hodně. Už jsem si zvykla, že pořád se na něco čeká. Musíme došetřit peníze, takže šetříme na 2. pokus.
Snad se tentokrat zadaří. Určitě pak dám vědět.