Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Aduš77 Ahojky.
Ja jsem po operaci, čekám, kdy se rozhodneme jít na KET.
15.5 to je za chvilku. ![]()
@Aduš77 kryoembryotransfer.
Budou vracet ty vajíčka, co jsme museli nechat zamrazit kvůli te operaci
@Aduš77 Většinou by měla být pauza aspoň 3 měsíce, což u nás bude.
Záleží jestli ty vyšetření něco ukážou a bude potřeba to nějak dopředu léčit, ale jinak už se můžete domluvit na stimulaci. Pokud bys měla krátký protokol, tak počkáš na ms a začneš s injekcemi.
Injekce pícháš cca 14 dní, někdo míň, někdo víc, záleží jak budeš reagovat. A pak bude odběr vajíček. ![]()
Jani, děkuji za informace. Teď už jen, aby nám to holky vyšlo
Ahoj holky
, mohla bych se přidat? V březnu jsem podstoupila 1. IVF. Mám PCOS. Moc jsem nereagovala na stimulaci, takže mi pořád zvyšovali dávky. Stimulovala jsem nakonec 20 dní. Vyčerpala jsem všechny jednotky, které hradí pojišťovna, takže jsem ještě platila injekce. Nakonec mi odebrali 8 vajíček, z toho 7 dobrych. Prodlouženou kultivaci přežilo jen jedno embryo. Kvůli OHSS bylo zamraženo a včera jsem konečně byla na KET a teď čekám jestli se bublina udrží. ![]()
@HandulkaK Děkuju moc. Je to mé úplné poprvé. Vím, že napoprvé to málokdy vyjde, ale doufám. Zatim jsem v klidu. Vidím, že tě taky čeká KET.
@HandulkaK šmarjá tak to sis teda už užila, viď? Promiň, že se tak ptám, ale povedlo se už něco?
@Bleková ano, jedni slečnu už máme doma.
Rikam si, ze když to nevyjde teď, do dalšího už nejdeme.
V listopadu to bylo biochemické a teď jsem po odberu musela na operaci. ![]()
No nějak nás to stesti obchází ![]()
Ženy, teď jsem si přečetla celou diskusi, ať se vás neptám furt na to samé, co jste tady už řešily…
@HandulkaK moc gratuluju k malé. Je super, že to vyšlo alespoň jednou. A budu držet palce, aby vyšel KET až se rozhodnete kdy.
@Janča209 moc mě mrzí, že první IVF nevyšel. Úplně Chápu ty nervy, když jsi čekala, jestli bude nějaké embryjko. Nám oplodnili celkem 7 vajíček. Všechny metodou ICSI. Z toho 4 se vyvíjely. 2 to dotáhly jen na 4 buňky, jedno na 10 a to poslední byla naštěstí krásná blastocysta, a tu mi včera dali. Hrozně jsem se bála, aby bublina přežila rozmražení. Ještě jsme si zaplatili AH, ať zvýšíme šance.
Holky, měly jste po transféru nějaké příznaky? A kdy jste začaly testovat?