Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
LuS píše:ixule píše:Mně řekl Dr. v CAR, že dávají 1!Ale za to nejlepší tak doufám, že dostanu nějakýho supermana popř. sumermanku
holky já myslela, že se dávají vždy 2 emryjka?![]()
Ahoj
uf vás tedy dočíst to je něco
.Já jsem také slyšela že už dávají jen jedno a i na to se doplácí kolem 15000 kč
Chci ted podstoupit v srpnu 3 IUI a zárověn si popovídat o IVF…ale trošku se toho bojím,pod narkozou jsem nikdy nebyla a když by to nevyšlo tak další kč budeme šetřit 2 měsíce.
Monrei, cena IVF se neodvíjí od toho, kolik ti zavedou embryjek, ale jakou budeš mít stimulaci a co vše budete chtít udělat a potom od počtu vajíček a taky jaké postupy zvolíte atd.
jesse píše:
Monrei, cena IVF se neodvíjí od toho, kolik ti zavedou embryjek, ale jakou budeš mít stimulaci a co vše budete chtít udělat a potom od počtu vajíček a taky jaké postupy zvolíte atd.
To jsi mě tedy ted dostala,moc toho zatím nevím.....zatím mám IUI jen s pregnylem,jelikož prý já nic nepotřebuji,jsem kompletně vpořádku…problém je manžela,má sice vysokou hustotu,výbornou pohyblivost ale špatnou morfologii…
jesse píše:
Co myslíš tím udělat?Popravde cokoliv co mi pomůže k miminku:-)
Monrei,
tak se špatnou morfo určitě ICSI a pokud možno PICSI, cena dle CAR a počtu vajíček, (cca kolem 20 000,– na cca 8-10 vajíček) a nechala bych si udělat prodlouženou kultivaci (zas podle ceníku CAR, cca 4 - 6 tisíc), aby se vidělo, která embryjka se krásně vyvíjí a jsou silná, tutíž vhodná na transfer ![]()
Udělat jsem mzslela jakou si vyberete metodu oplození, běžnou jen v misce, to nedoplácíš, potom ICSI to se doplácí, cenu si určuje CAR - je to vpáchnutí spermijky do vajíčka a potom PICSI to je výběr nejlepších spermijek a oplozeni pomocí vpichu, Prodloužená kultivace se taky doplácí,…Podívej se na stránky svého CAR, tam by měl být cenník
Nechtěla jsem tě polekat ![]()
My počítáme na IVF kolem 25 000Kč
ladun píše:
Monrei,
tak se špatnou morfo určitě ICSI a pokud možno PICSI, cena dle CAR a počtu vajíček, (cca kolem 20 000,– na cca 8-10 vajíček) a nechala bych si udělat prodlouženou kultivaci (zas podle ceníku CAR, cca 4 - 6 tisíc), aby se vidělo, která embryjka se krásně vyvíjí a jsou silná, tutíž vhodná na transfer
My jezdíme do sanusu a tam nám kdysi při první návštěvě řekli 15000 až 20000 za jeden pokus.....nic o počtu zavedení embryii.Na jiné diskusi jsem četla,že ti dají jen 1 a to mi přijde málo,já bych rada alespon 2.přeci jen je to dost Kč tak když jsem já OK,tak to snad už konečně vyjde.Nevíš co to znamená když má žena dlouhý protokol?četla jsem to tu ale nevím co to je. ![]()
Při krátkém je po začátku MS hned stimulka a u dlouhého se ještě před MS začne příprava tím, že se navodí injekcema nebo nosním sprejem „útlum“ vaječníků. Pak teprve nastoupí MS a stimulace. Každé ženě sedí něco jiného..
Ahoj, holky
,
Luca22, to je úroda jako blázen, ze mě vytáhli jenom 2 vajíčka a 1 se oplodnilo a pak i uchytilo, takže se vůbec neboj, ono nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě, fakt.
A s takovou budete mít i mrazáčky, což by bylo supr. Já neměla.
Holky, já dopadla, to je hnus. Od včerejší noci mám šílený průjem, jde ze mě jenom voda, taky jsem asi po 15 letech zvracela, hrůza. DOstala jsem i horečku. Někde tady lítá nějaká sfiňa bacil, manžel ho chytil v pondělí, já teď.
U mně je to bohužel po krátké době už podruhé.
![]()
Babulko, tak to mě mrzí, ale takové ty břišní chřipky nebývají dlouho. Tak ti přeji brzké uzdravení. ![]()
Měla jsem jít dneska na kontrolu s tou osmičkou, ale bohužel jsem tak slabá, že bych tam ani nedošla.
Tak budu muset jít zítra, doufám, že se to už jenom spraví.
ladun píše:
Při krátkém je po začátku MS hned stimulka a u dlouhého se ještě před MS začne příprava tím, že se navodí injekcema nebo nosním sprejem „útlum“ vaječníků. Pak teprve nastoupí MS a stimulace. Každé ženě sedí něco jiného..
Diky ale já zomu stejně moc nerozumím ![]()
Tak mi to, holky, nedalo a musím juknout ještě doma,co jste ještě naprdaly ![]()
Monrei, já jdu v září do 1.IVF-ICSI(PICSI-se uvidí) a taky jsem nikdy pod narkózou nebyla. Ale je to prý tak na 10 min a navíc teď už je to pro mě to poslední čeho bych se bála…Klidně usnu na 5 hodin hlavně, když bude kýžený efekt…Ale chápu tvoje obavy…
Jinak přeji Babulce, aby byla brzo v poho…Jo, tyhle střevní chřipky či co to je jsou fakt opruz ![]()
Po mě se tu zrovna sápe náš frbul, asi si chce přečíst diskuzi
Tak jo, holky, pěkně povídejte dál ať mám v práci co číst
A já valím na sousedskou grilku. Dám sklenku vínečka a zapomenu na trable
Tak papa, pusinky ![]()
Ahoj ženské, děkuju moc za držení palečků, jste hodné, ale mě je
, takže napíšu až zítra, protože bych se zas
a nechci před manželem, ať zase neřveme oba, jako celou cestu z Olomouce…zase na ho…!
Minko, to je mi líto, ale to se nějak vysvrbí ![]()
Luca, kua buď ráda za to, co máš
, to je krásné!!!
Babulko, pěkně se uzdrav ![]()
Pa Lucie
Luci, to je mi moc líto, že to nedopadlo. Moc ti přeji ať se to vše dá do pořádku
![]()