První měsíc ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.10.19 19:57

Já ho tam chtěla dát od září ale manžel ze ne. Za těch 11 dní se pocural pouze jednou. Se stolováním da 3,5 leté do kapsy, včetně slovní zásoby. Na záchod chodí také sám s veškerou samoobsluhou. Akorát prý spí cca 30 min a probudí se s pláčem, dnes jsem mluvila s druhou učitelkou a ta říkala že je šikovný, sem tam i zlobí ale pri odpocinku se vzbudí s pláčem. Když ho předával učitelce tak jen zamává a jde do třídy. Nemá s tím problém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.20 14:06

Zdravím maminky,
Chtěla jsem se zeptat, jestli se tu najde nějaká maminka s dítětem s podobným problémem…
Syn (3,5) letos nastoupil poprvé do školky. První den tam vběhl, ani nepostrehl že jsme odešli. Byl tak zaujatý vším novým, že nějací rodiče mu byli úplně ukradení. Jenže postupně se to začalo zhoršovat. Po 14 - ti dnech, mi ho musela učitelka s řevem sundavat z nohy, protože se mě držel jako klíště. Sotva se ale zaklaply dveře, byl v klidu. Když jsem ho vyzvedávala, tak byl zas problém ho dostat domů, ale žádné hrozně scény. Evidentně se mu tam asi líbí, parkrat jsem ho pozorovala i jak si hraje a i když byli venku a řekla bych, že byl spokojený. Pak byl čtrnáct dní doma, protože marodil a teď je od úterý zas ve školce, ale poslední dva dny, když jsem pro něj přišla, tak vůbec ke mě nechce jít. Dnes se to vyhrotilo tím, že do mě i bouchnul a bouchnul i do jedné holčičky, co šla kolem. Bohužel jsem tomu nestihla zabránit, ale následky z toho vyvodila. Jinak většinou každé odpoledne je pak ubrečený, často i vztekly až hysterický. Ráno vždy říká že tam nechce, ale poslední dva dny jde do třídy sám, rozloučí se, ještě se pak vrátí pro pusu, což dřív nedělal. Je mi to strašně líto, že ke mě nechce a navíc se ke mě i okolo chová agresivně ( 8o) a i na mě ječí :,( Připadám si pak jak ta nejhorší matka, která ho doma týrá. Řekl, že nechce žádnou maminku, že nechce jít domů apod. Odpoledne než jde doma spát, se teď ty poslední dva dny pak tulí. Tak tomu nerozumím. Zkoušela jsem ho i na něco nalákat, ale on si trvá na svém, že domu prostě nechce a nechce ani nic jiného. Jak kdyby se zasekl a byl úplně mimo. Přitom když byl těch 14 dní doma, tak byl v pohodě, hodný, dalo se s ním domluvit.
Je mi z toho smutno, když vidím jak ty ostatní děti jdou hezky s maminkou a on se ke mě takhle chová (nejen ke mě).
Máte to některá podobně a jak to ev. řešíte?
Předem děkuji za odpověď a omlouvám se za anonym, stydím se za to. :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí