První příkrm bez očko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Meredit
ajoooo:) já právě pochopila, že ho zatím dávat nechceš:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa asi jsem to špatne napsala, u staršího kluka to bylo nedavat lepek do roku, ted zase začít brzy ![]()
Tak zkouším zatím pomalu ten piškot, zatím dobry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meredit alergie na lepek se může projevit klidně až za 10-20 let. Tvůj postup v zavádění lepku je v podstatě zbytečný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 a co jako?
Postupuju podle doporučení doktorky, beru že se často mění, teď jsou takováto a snažím se postupovat podle nejlepšího svědomí ![]()
Rozhodně mu nenacpu do ruky rohlík, nejen proto že se mi s ním starší málem úspěšně spáchal sebevraždu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meredit tak jsi ho měla naučit jíst, no. Děti se učí úchop od 4 tého měsíce a žmoulání jim jde samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 děkuji za radu, oba kluci chytají na jedničku
Stejně tak žmoulat uměl skvěle, až si užmoulal velký kus který mu zaskočil.
No nic, chápu proč na tebe hodně holek reaguje negativně, demagogie a shazování ti jde skvěle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meredit píše:
@Lejaa asi jsem to špatne napsala, u staršího kluka to bylo nedavat lepek do roku, ted zase začít brzy
Tak zkouším zatím pomalu ten piškot, zatím dobry
jj přesně, hrozně se to mění. My začínali s příkrmama ve 4. měsíci (syn byl na UM) a Dr. nás vyloženě cpal do toho, aby ještě před 6. měsícem začal lepek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@Meredit tak jsi ho měla naučit jíst, no. Děti se učí úchop od 4 tého měsíce a žmoulání jim jde samo
Já se teda zas musím Meredit zastat… syn se naučil žmoulat tak, aby se u toho neudávil až kolem roku - to už jsem tedy byla více méně v klidu. Do té doby jsem ho sledovala jak ostříž a byla na nervy, protože mu to prostě moc nešlo.. A opravdu nevím, jak jsem ho to měla „učit“;-) že bych mu to předžvýkávala? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa starší kluk byl do roka skoro jen kojený, prostě do pusy nevzal víc jak dvě lžičky čehokoli ![]()
Vybíravost mu zůstala, konečně jsme se dopracovali k 18 kilům, hurá
Ale jinak je to moc šikovný a živý kluk co naštěstí nechytí ani rýmu ![]()
Mladší baští krásně všechno, pro něj je radost vařit ![]()
Třeba neteř narvala do čtyřměsíčního knedlík s koprovkou a na svačinu má dva Lipánky i když už nechce, no, její boj, klidně dá i krabicové mléko v půl roce…
Nevím, myslím že trochu přemýšlet to chce, pak nemají být Češi na prvním místě v rakovině tlustého střeva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa píše:
Já se teda zas musím Meredit zastat… syn se naučil žmoulat tak, aby se u toho neudávil až kolem roku - to už jsem tedy byla více méně v klidu. Do té doby jsem ho sledovala jak ostříž a byla na nervy, protože mu to prostě moc nešlo.. A opravdu nevím, jak jsem ho to měla „učit“;-) že bych mu to předžvýkávala?
Já mám prostě po téhle zkušenosti strach, bylo to vážně ošklivý a světe div se, starší fakt nevyžaduje mixování dodnes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meredit
ta rakovina je spíš z hodně mastného, uzeného a podobně, taky z chlastu:) Ale neříkám, že je zrovna ideál dát dítěti ve 4. měsíci koprovku, či v půl roce mlíko z krabice, ale z toho bude mít spíš vyrážku, či rozvinou alergii na mlíko, rakovinu myslím ne;-)
Jo, jako proč ne, prostě má syn rád kašovitou stravu, no
Ono se to pak rázem zlomí:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa jasně že těch faktorů pro rakovinu je hodně, Češi jsou myslím trochu čuňátka, ale věřím že základy pro zdraví se tvoří od nejranějšího dětství. I stravovací návyky v dospělosti si neseme z dětství a původní rodiny.
U nás se vařilo běžně, hodně knedlíky a omáčky, mám tři bráchy ![]()
Já se naštěstí naučila na zdravou stravu díky výživové poradkyni, snažím se tak vařit i pro kluky, manžel vyžaduje klasiku ![]()
Ale občas si i já ráda zhřeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meredit
Ty a já si zas myslím, že i když se vaří „poctivě“, ale z dobrých potravin, tak to není tak hrozné.. I knedlo, vepřo, zelo je si myslím lepší, než všechno to, co sežereme v jogurtech a podobně. Jen si vem, kolik éček máš ve spoustě přesnídávek určených PŘÍMO pro děcka. Nebo jen dětské jogurty, to jsou největší srajdy, co jsou. Samé éčko, guma, lecitin, modifikované škroby atd atd.. Já se naučila vše číst a nekupuji nic, co tohle obsahuje, raději si připlatím. Takže si myslím, že i taková svíčková či pečený bůček je v tom v dnešní době rozhodně nevinně. Taky proč tím trpí nejvíc češi? Protože třeba v Německu si tyhle srajdy nikdo nekoupí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc klasiku vařili naše báby, prabáby a jejich prabáby:) a nemyslím si, že by rakovina tlustého střeva byla tak rozšířená jako dnes..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa
já s tebou ale souhlasím ![]()
Mmch, co mají všichni s tou svíčkovou? Podle mě to je nejlepší omáčka z nejlepšího masa a zeleniny ![]()
Taky čtu všechny etikety, jogurty jen bílé s domácí marmeládou, dělám je v jogurtovači.
Přesnídávky kupuju od Bebivita, složení OK, masozeleninu vařím doma s domácí krůtou a králíkem.
Ale jinak to nehrotím, to bychom nemohli jíst nic ![]()
Hrozně se těším že letos už snad konečně začneme stavět a budeme mít velkou zahradu, budu sázet jak divá, zatím nás celkem dost zásobuje moje mamka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit