Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem muž 18 let a mám přítelkyni 22 let, miluju ji a ona mě. Ale pokaždé když iniciuji něco víc než jen líbání a doteky tak jsem odmítnut, a když otevřu debatu o tomhle tématu tak se uzavře… Vždy pred nějakým “náletem,, na její rozkrok jsem se zeptal jestli můžu pokračovat, a podle me se proste nedokáže uvolnit nebo nevím.. mame spolu krásný funkční vztah až na sex a podle me to u me nikdy nebylo z ničeho nic.., a tohle odmítání jak me tak tématu me dlouhodobě bolí a frustruje… a přijde mi nesmysl se rozvádět kvůli sexu. Vždy byla dostatečně vzrušená a bylo to i v správný moment v dobré atmosféře. Jen jsem se dozvěděl ze o to ještě nepřišla.. jsme spolu skoro rok a tohle me docela trápí. Co mam dělat když se o tom se mnou nechce bavit a žít ve vztahu bez sexu mi dlouhodobě smysl nedává…díky za reakce a přeji hodně štěstí do nového roku ![]()
Jste spolu rok, takže jednadvacetileta panna si najde sedmnactileteho kluka…už to je trochu zvláštní, ale ok, proč ne. Prostě asi není na sex ještě připravená, bojí se třeba bolesti, nechtěného těhotenství, stydí se…možnosti je mnoho. Klidně za tím může být nějaké trauma z dětství. Netlač na ni. Ale zároveň je blbé, že se o tom ani nechce bavit. Jakým způsobem jsi tohle téma otviral? Můžeš ji zkusit napsat dopis, kde ji řekneš, jak to prozivas ty, a že by tě prostě jen zajímalo, jak to vidí ona, že na ni nechceš spěchat, ale chceš jen trochu vidět do její hlavy…a klidně ať ti taky odpoví dopisem. Někdo se o tomhle tématu nedokáže bavit z očí do očí.
@Pauznuto Ahoj díky moc za reakci, vždy když jsem to otevíral tak jsem se snažil být v klidu a ona v klidu byla taky.. asi po čtyřech měsících se me sama zeptala kdy bude sex? Ale od te doby se k tomu nemá.. Netlačím na ni skoro vůbec moje poslední iniciativa byla tak pred 2-3 mesicema a předtím to taky vyloženě nebyl tlak, jen ona si to tak bere.. Ja si myslím ze za to trochu může věkový rozdíl a to ze ja uz nějaké zkušenosti mám a ona nemá žádné.. přede mnou nějaké vztahy měla ale s nikým necítila to co se mnou, intimní chvíle se ji snažím dělat co nejpříjemnější akorát když se s ni o tom bavím tak zamrzne - je to na ni moc a pokaždé řekne jestli se o tom nemůžeme pobavit někdy jindy, i když je příjemná atmosféra.. jediný co tak jsem byl párkrát kyselej na ni třeba pár dní po odmítnutí i když si to vyloženě nezasloužila ale me to proste sere.. snažím se dělat dobrou atmosféru a chci aby ji se mnou bylo dobře nejde mi jen o to jedno, jen když vůbec k ničemu nedošlo po takové době tak je to frustrující.. bavil jsem se s ni a kdyby mela nějaké trauma/blok z dětství tak bych o tom už věděl.. + k tomu mi řekla ze ji to prijde trapný se semnou o tom bavit vzhledem k tomu ze nemá žádné zkušenosti a ja uz jsem něco zažil:p..
Já si myslím, že blok má. A solidní. Jenom ho možná sama nedokáže úplně identifikovat. Bývá to tím, že ne všechny události, které v nás blok vytvoří, si vědomě pamatujeme. Prostě nám něco nejde, neodhodláme se k tomu a sami nevíme proč… Zkusit si o tom popsat by třeba přineslo lepší výsledky, než s ní mluvit z očí do očí… Čekat na sex rok mi připadá už trochu příliš. To je opravdu buď o tom, že chce a nemůže - tedy tam ten blok má. Anebo nechce. Pak vás má jako nejlepšího přítele a akorát vás nazývá partnerem… Každopádně když se sejdou dva, z nichž jeden sex chce provozovat a druhý ne, tak ten vztah má velmi omezenou životnost. Sex prostě ve vztahu je důležitý… Obdivuji, že v 18 letech máte tu trpělivost čekat…
@andiedvorakova jo tak je to taková citlivější a introvertní holka, a mě na tom nejvíc vadí to že s tím nic neudělám čím víc tlačím tím víc to jde do kopru a když na to nemyslím tak se to nikam neposune, myslím si že za ten rok má člověk dost času na to aby si to v hlavě srovnal a podle me to ma být cíl obou dvou v paru chtít být spolu spojeni ve všech ohledech takže spis víc než cokoli tak me to mrzí… Protože se mi tímhle vzdaluje a ve mě roste nechuť.. a jediný blok který si myslím zě muže mít je maximálně kvůli svému tělu a právě tam se ji snažím uklidňovat a dokazovat ji to že ji přijímám takovou jaká je.. bere antidepresiva uz dlouho a ma to složitější ale to nic nemění na tom ze se i jako nejlepší kamarád cítím.. i když jako treba me prskat vedla na doteky na ňadrech a uz se i přede mnou párkrát svlekla ale jen ve tmě a hned se otočila a šlo se spát..
@pistole345 píše: Více
Antidepresiva…takže hoka má spoustu svých problémů…a dost možná ji ten nepoměr mezi vámi vadí, že ty už jsi sex mel a ona ne, možná se bojí, že budeš srovnávat, že se před tebou ztrapní, že nebude vědět co a jak. Zkus se jí prostě zeptat v tom dopisu…a klidně ten dopis zkonzultuj třeba s umělou inteligenci, jestli je dobře a citlivě formulovan.
@Pauznuto myslíš si ze to je věc kterou vyřeší dopis? Vídáme se třikrát až pětkrát týdně a kdyby dopis dorazil v den co jsem u ni tak to podle mě ztrácí význam.. nebo jestli si myslíš ze to je jinak?:p
@pistole345 píše: Více
Jde o tu psanou formu, kterou si přečte sama a bude mít čas nad tím přemýšlet a v klidu zformulovat případnou odpověď. To znamená, vynech českou poštu, to by ten dopis dostala až za tři roky nejdřív, prostě jí na příštím rande dej při loučení obálku do ruky s tím, že některé věci se těžko říkají a je pro tebe jednodušší je napsat, ať si to v klidu přečte a že budeš rád, když ti odpoví…osobně nebo klidně taky dopisem, emailem, sms, tiktokovym videem…já nevím jak vy mladí dneska komunikujete ![]()
Antidepresiva umí solidně zabít chuť na sex a není to nic výjimečného, spíš pravidlo. Může to být příčina.
@pistole345 Neni to normalni, mela by ti narovinu vysvětlit, proč nechce sex. Je dospěla, neni ji 15 let, aby dělala takové drahoty.
Zakladateli, vypadá to, že ji chceš spasit. Ale myslím si, že to lepší nebude…
@Alušáček No tak jasně, na to jsem přišel taky že to neni normální a já ze začátku vztahu na holky netlačím aby si nemysleli že je chci jen na to jedno a cítili se milované… A vždy to přišlo nějak samo max. do čtyř měsíců a tady jsem to od asi půl roku inicioval a už po prvním odmítání jak mě tak tématu, mi něco nehraje nebere to jako příjemné téma a asi ani jako příjemnou činnost. A osobně si myslím že se cítí příliš zranitelná a tak to neustále odkládá… A me vztah s jebtiskou dlouhodobě nebavi..
@Veselej kluk Ale tak když je bere dlouhodobě už par let cca od 16 tak to tělo by uz mělo mit nějakou chuť na sex..
Nema zmysel partnerku presviedcat na nieco co sama nechce, ja som bol 7 rokov s mojou prvou ktora ma vraj mala „rada“ ale sex proste nebol. Nema zmysel sa trapit, svet je krasny, zije v nom vela roznych ludi a urcite najdes niekoho kto sa k tebe bude hodit lepsie.
Ludia sa v podstatnych veciach nemenia a holt ked niekto nechce sex tak ho nechce. Cakat ze sa zmeni je naivne a mysliet si ze ju ukecas je zly postup, pretoze aj keby si ju ukecal tak to vasemu vztahu ublizi pretoze ona ta bude vnimat ako toho kto ju ‚donutil‘ urobit nieco co nechce a do smrti ti to bude davat za vinu - to fakt nechces.
Vztah v ktorom sa chapete, vychadzate si v ustrety, hladate spolocne riesenia a kazdy den mate jeden z druheho radost ti da omnoho viac ako taketo trapenie sa.
@Pauznuto „ji zkusit napsat dopis“ - ako vtip dobre, ale podavas to strasne vazne, dopis som naposledy svojej laske pisal ked som mal asi 12. Ako dospely nikdy, sme predsa dospeli tak sa snad dokazeme normalne porozpravat. Alebo je podla teba normalne plytvat casom na vztah s holkou s ktorou sa neda rozpravat a reaguje iba na citlivo napisane dopisy redigovane umelou inteligenciou?