První zoubky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
25.10.04 14:34

Zoubky

Mam dve dcerky. Starsia má 3 roky a 4 mesiace a prvy zubok jej na-
rastol ked mala 7 mesiacov. Mladsia ma 1 rok a 1 mesiac a prvy zubok
sme cakali asi tak ako pri tej starsej ale nebolo to tak. Mali sme rok a
este stale nemala ziaden zubok, bola zlata aj bez zubkov :P . Po dvoch dnoch
od jej narodenin nam narastli hned dva dolne a teraz uz mame štyri.
Cez den byva sem tam mrzuta a potom v noci sa casto budi a byva hore.
Pri obidvoch dcerkach vzdy ked nam sli zubky boli chore (prevazne to boli
sople). Hovori sa, ze vtedy maju oslabeni organizmus a zvycajne byvaju
chore :cry:

Zdravi

Miša

• Citovat
  • Upravit
43
25.10.04 19:57

Ahoj Jani,
nedá mi to, abych se s Tebou a ostatními taky nepodělila o radosti - starosti se zoubkama. Naší Anince vyrostly první dva zoubky ve 4m a týdnu - dvojky dole, obě najednou. Ani jsme o nich nevěděli, našli nám je náhodou známí. A pak začaly růst ty vrchní - hrůza, brečela, byla protivná, brečela i ze spaní, a to 2 m dopředu, než jí skutečně vyrostly. Nejdřív dvojky, pak jedničky. Minulý týden jsem objevila i dvojky dole, takže naše 7,5m holčička má už osm zoubků :D Z našeho případu je myslím dost jasné, že zoubky dětem rostou kdy chtějí a kde chtějí, pravidla jsou sice dobrá věc, ale nelze to brát sktriktně. Ze slintání si nic nedělej, Aninka slinta pořád a do pusinky taky narve úplně všechno.
Petra a Aninka (7,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
27.10.04 14:38

Z mnoha příspěvků vidím, že kolem třetího měsíce jsou děti nevrlé, ať už jim zoubky rostou nebo ne. U nás je to taky tak. Nevím, ale jestli by to mohl být růstový spurt. Eliška mi už pár dní papá méně často než obvykle.

P.S. Ahoj Cecilko :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
27.10.04 22:43

Ahoj, u prvního syna začalo slintání také kolem 3 měsíce a první zoubek měl bez týdne na 9 měsících. Kámošky syn také začal slintat jako bernardýn kolem 3 měsíce a tak jim,, rostly zuby", protože tatínek je také měl na 3 měsících.No, ale první zub se mu vyklubal až po prvních narozeninách. Druhý syn také začal hrozně slintat před 3 měsícem a vím, že zuby to rozhodně nejsou. Je to prostě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
15.11.07 01:06

Holky prosím vás, jak dlouho trvaly u vás ty nevrlosti při prořezávání zoubků?
Renatka už 14 dní v noci téměř nespí, usíná kolem 3 a ani to nějak nedohání přes den. Jde vidět že se jí chce spát, ale je strašně nervózní.
Do včerejška jsem myslela, že ji trápí pořád prdíky, ale pak mě napadlo jí ohmatat dásně a ona se sklidnila, tak jsem jí je natřela mundisanem a bylo vidět že jí to dělá dobře a hned usnula.
Honzík měl zuby venku ani o jednom jsem předem neviděla,jen slintal . Byl klidný a pěkně spal.
Je možné že to prořezávání trvá tak dlouho? Už jsem z toho nešťastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
21.1.10 23:24

První zoubky

Ahoj holky,
já jsem své Samince našla první zoubek ve 3měsících a 3dnech…14dní před tím byla neklidná, poplakávala. Teď je to denno denně, ale další zoubky zatím nikde. K neklidu a pláči se přidala i zvýšená teplota a v noci buzení na kojení.

Moc vychytávek na to nemám. Pokaždé zabare něco jiného.

Lída a Sami (5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.1.10 12:46

zoubky

DOBRY DEN MA DCERA SLINTALA OD CTVRTEHO MESICE AZ DO TED A TO UZ JI JE PATNACT MESICU.TAKE JSEM SE OD STVRTEHO MESICE NEVYSPALA JE V NOCI NEVRLA,PLACE ZE SPANI A HROZNE SE KROUTI.UZ MAME SEDMY ZUB A JE TO CELKEM LEPSI.CHCE TO PEVNE NERVY A VYTRVALOST.VERIM ZE AZ JI VYLEZOU VSECHNY ZOUBKY TAK SE KONECNE VYSPIM CELOU NOC.MAM JESTE SYNA A TEN TAKE SLYNTAL A SPAL STEJNE JAKO MA DCERA ALE KOLEM OSMEHO MESICE TO BYLO DOBRE.KRASNY DEN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
27.1.10 12:53

Ahoj,

Příspěvek upraven 12.12.11 v 19:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.1.10 12:54

ZOUBKY

DOBRY DEN,TOTOJE VZKAZ PRO eva5511 TO CHCE PEVNE NERVY A TRPELIVOST.MA DCERA JE TAKE NEVRLA A BYVALA V NOCI VZHURU TREBA I TRI HODINY.JA NA ZOUBKY POUZIVAM CALGEL NEBO KAMISTAD ALE KOLIKRAT ANI TO NEZABIRA TAK JI DAM NA NOC IBALGIN SYRUP A MUSIM RICT ZE OPRAVDU ZABIRA.TO NEKLIDNE SPANI NEMUSI BYT JEN ZE ZOUBKU ALE TAKE Z TOHO JAK MIMINKA V NOCI SPINKAJI TAK JE MOHOU BOLEL KLOUBY.HEZKY DEN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MisaDiesel
30.4.10 19:12

uz ma zoubky v 5 mesici a 8 dnech

ahojda a muj ma 5 mesicu a 10 dni a v 5mesicich a 8 dnech uz jsem mu nasla 2 zoubecky vyklubany ale zatim se prorizly jen z dasnicky ven tak ze koukaj tak milimetrik a jsou docela ostry hihi :dance: :potlesk: :potlesk: a vubec neplakal :srdce:

• Citovat
  • Upravit
36
8.5.10 22:49

Ahoj Jano, je to individuální. Mám 7. měsíčního chlapečka a v šesti měsících se mu vyklubaly dolní dva zuby. Teď už má i ty horní dva a jedna dvojka se mu klube. Horní ho trošku potrápily, měli jsme jedno špatné odpoledne a pak noc :-( , ale teď už je to dobré. Tak čekám, co udělají ty další … :-D .
Zdraví Stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Channing
4.6.10 08:07

Dobrej, já mám 7 mesíčni miminko, a prvni zub mu vylezlo uz ve ctvrtím měsíci. A asi měsíc než mu to vylezlo tak slintal.Jeho otec už měl zuby v třech měsícu.Takže je to uplně normálni.
Ale dejte bacja na horečky. Prcek měl 40 horečky.
Doufám že jsem pomohla. Tak zatim nashle Muchová :-D

• Citovat
  • Upravit
1
18.6.10 09:19

pozdě ale přece!!!

Zdravím všechny maminky,
Má dcera měla první zub až ve 13 měsíci, Byla jsem už z toho na nervi, ale nakonec se tam přece objevil, jeden dole a ted ve 15 měsících se jí klube druhý nahoře, Každé dítě to ma prostě jinak,
Od kamaradky syn je stejně stary a už má 10 zoubku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DanyPB
25.7.10 22:40

Mě se dcerka narodila s jedním zoubkem, ale museli nám ho vytrhnout. Teď máme 2 a půl měsíce a už se nám tam klube další :dance:

• Citovat
  • Upravit
2234
29.7.10 11:24

ahoj,
my máme zduřelé dásničky už od 3m a na pohmat znatelné zoubky, ale už nám je necelých 6m a stále nic. v noci spí hůře a i ze spaní poplakává, tak stále čekáme. Jak jste tu psaly - chce to pevné nervy a vytrvalost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.