Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Sefa píše:
Taky bych se chtěla na něco zeptat. Malá má 8a půl měsíce, ještě ani jeden zub. Od večera má teplotu 37,9 po odečtu, pořád něco strká do pusy, tečou ji sliny, jinak se zdá v pohodě. Myslíte, že to může být zoubkama? Jak dlouho taková teplotka může trvat?
Moje mala když ji rostl zub první měla 38,1.V noci plakala ale přes den klid. Myslim si že už je na čase aby vyrostl, třeba to budou naraz dva.Dala jsem ji panadol Baby aby se ji klidně spinkalo. Trvalo to asi dva dny.
Zdravím vechny, tak podle toho, co tu čtu, tak se asi malému taky derou zoubky ven. Slintá strašně moc, začal si cucat prsty, teď už asi 4 dny cucá i mě – ruku, klouby u prstů, prsty,,, začal ocucávat vše, co mu přišlo do pusinky.
Teď už je 3 den docela nevrlý, nechce moc spávat přes den ani v noci. Pořád je plačtivý, někdy ani pít nechce – to si jen cucne na 5 minut a stačí, ale za chvíli chce zase, protože mu to nestačí. Takže chce jen chovat a chovat a huškat a huškat. Docela záběr při jeho 7 kg. ![]()
A to jsou mu 3 měsíce přesně.
Teplotku ještě nemá, doufám, že ani mít nebude. Hlavně ať už zase začne trochu spinkat, už bych se taky chtěla trochu vyspat.
3–4 hodiny denně s přestávkou na houpání a krmení mi moc nestačí. ![]()
Taky se přidám…moje malá slintá a okousává kde co už asi 3 neděle, zatim horečku nemá nevrlá byla ze začátku teď už ani ne, jenom má občas trhavý spaní, tak nevim jestli se to dá přirovnat k zoubkům nebo je to jenom nějaký období…co myslíte???já vim že každý mimi je jiný ale určitěmáte nějakou zkušenost…
Mě malá slintala a žužlala ruce od dvou měsíců. Zuby jí vylezly ve čtvrtém měsíci, spodní dva, a teď jí je sedm a má už i horní dva. A slintá pořád:-D
@Koblížek21 píše:
Mě malá slintala a žužlala ruce od dvou měsíců. Zuby jí vylezly ve čtvrtém měsíci, spodní dva, a teď jí je sedm a má už i horní dva. A slintá pořád:-D
a jak to prožívala plakala???nebo si ani nevěděla že jí něco roste???
@sarosta píše:
a jak to prožívala plakala???nebo si ani nevěděla že jí něco roste???
ty první jsem vůbec nevěděla, zjistila jsem až když to tam bylo ostrý, a ty druhý nevím, protože byla v nemocnici, já za ní v tu dobu nesměla páč jsem byla nemocná, ale asi taky v pohodě, protivná prý trošku byla, ale ona do toho měla průjem takže břichobol, do toho silný léky na nádor a ještě ty zuby k tomu, takže kdo by protivnej nebyl že? Ale jako nějak extrémně neplakala, jenom si třeba nerudně povrzávala nebo tak, ona skoro nebrečí.
Ahojky chtěla bych poprosit o radu. Malá má teď 14měsíců a má pouze dva zoubky, které jí vylezly v deseti měsících. Nevím jestli je to takhle normální, mít v tomhle věku pouze dva zoubky a po dalších není ani vidu. Nebo jestli mám s ní zajít na kontrolu k zubaři?
Je spousta případů, že dítě nemá ani jeden zoubek v roce. K zubaři se má jít na seznámení po roce, dítě má mít vyvinutý mléčný chrup ve 3 letech, takže času dost-zatím bych se nestresovala. Stejně zubař růst zubů neurychlí.
Ahoj, jdu si pro radu. Mala ma tri mesice a 14dni a zacali ji rust zuby. Hned tri na jednou. A svagrova me strasi, ze je bude mit brzo zkazene. Kojim a materske mleko je pry samy cukr. A me jde o to, jak tomu nejlepe predejit. Cela rodina ma se zuby problem at uz diky genum nebo spatnym navykum, tak bych tomu u male chtela co nejvice zabranit.
Hned čistit, nic jinýho mě nenpadá. Já jsem zrovna včera kupovala Elmex pro děti (do teď jsem se pokoušela čistit jen tak, ale je to u nás katastrofa) a na něm je napsáno od prvního zoubku do 6 let.
Já měla u synka u postele mokrou plenku a po kojení v noci jsem mu zoubky otírala. Ale neboj, mléčný chrup se ještě vymění ![]()
Čistit hned od prořezání prvního zoubku. Hodně jsem četla, že dětem do 2 let se zubní pasta dávat nemusí. Ani si nedokážu představit, jak by mi dcera v roce tu pastu vyplivovala a navíc je u nás čištění zubů boj, tak ani pasta nemá smysl-jen namočím kartáček do vody.
Ahoj, mam dotaz, nas malej ma 11mesicu a nema ani jeden zoubek..to ani tak neresim, ale spis me znervoznuje ze poslednich par dni nechce skoro nic jist..tak jsem mu davala alespon mleko, ale posledni dva dny nechce ani moc pit mleko…za dnesek asi400ml a trochu obidku. Holky muze to byt k zoubkum, nebo se mam zacit pidit po jinem problemu. Dost me to znervoznuje a samozrejme je dost plactivej. Holky diky za odpovedi.
My jsme teda měli problém s jídlem hned od začátku zavádění, ale jak začaly růst zuby, tak to bylo ještě horší, nechtěla ani moc pít.
Malý teď chvilku zuby přestaly růst, ale pití jí nutím injekční stříkačkou, jinak nemám šanci do ní dostat a to to i takhle půlku vyplive, a jídlo jak kdy, čím hustší, tím lepší, ale taky nic moc. Ale u Janiny by to zoubkama mohlo být, má červený zduřelý dásně? U naší malý to bylo hezky poznat kdy zrovna porostou, i když někdy měla zduřelý hodně dlouho, než se začly klubat.