Prvorodička Císař X Normální porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
19.2.18 23:23

Já bohužel hezký porod neměla. Po 24h jsem šla na akutního císaře. Kontrakce - strašný, císař - celkem pohoda, po čtyřech dnech už mě ani nebolela jizva. Podruhý bych volila raději normální porod. A to se porodu bojím. Tak si řekni o epidural. :) Mně ho dali ke konci, byla to paráda, ale k ničemu. :D Jen pozor, když jsem si o něj řekla sama, doktorka mi ho začala rozmlouvat a nechtěli mi ho dát. :D Dostala jsem ho až po rozhodnutí primáře :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.2.18 23:25

@palouse
Má zkušenost? Mám dva císaře, ten druhý byl za 5 dvanáct, jelikož mi málem rupla jizva. Nechápu, jak někdo vůbec může dobrovolně uvažovat o císaři, když k němu nemá žádný důvod a ještě jde o první dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
19.2.18 23:33
@Anonymní píše:
Prijde mi, ze vetsina je tady pro normalni porod. Jak jste ale spokojene s intimnim zivotem po porodu (myslim sesivani, zvetseni atd.).

Já jsem spokojená naprosto a manžel též :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
19.2.18 23:33
@palouse píše:
Ahojte maminky :mavam: nemohu se rozhodnou jestli Císařský řez nebo normální porod jsem hrozny strašpitel :oops: všeho se bojim a vše mě bolí a nejsem rozhodnuta co všichni říkají něco jiného 8o Hrozně se třeba bojim normálního porodu ale vlastně i císařského jakou mate zkušenost vy? ;) Předem děkuji za infoo ;)
bozem. bud rada ze muzes rodit normalne..cs je 6 krat rizikovejsi a plus vetsi komplikace a pooperacni rekonvalescence…jsem po cs a pujdu na cs..boze co bych dala za prirozeny porod
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
19.2.18 23:34
@hehehe píše:
@palouse
Má zkušenost? Mám dva císaře, ten druhý byl za 5 dvanáct, jelikož mi málem rupla jizva. Nechápu, jak někdo vůbec může dobrovolně uvažovat o císaři, když k němu nemá žádný důvod a ještě jde o první dítě…

Presne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
19.2.18 23:35
@hehehe píše:
@palouse
Má zkušenost? Mám dva císaře, ten druhý byl za 5 dvanáct, jelikož mi málem rupla jizva. Nechápu, jak někdo vůbec může dobrovolně uvažovat o císaři, když k němu nemá žádný důvod a ještě jde o první dítě…

V kolikatem. delaly druhy cs…k vuli jizve driv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
19.2.18 23:36

Ahoj, ja nemam zkusenosti s cisarskym rezem :think: Ale pred porodem me nenapadlo vubec premyslet nad tim, ze bych si vybirala. Spis jsem se desila, ze by byly komplikace a muselo by to jit cisarem 8o
Moje svagrova rodila cisarem, protoze nastaly komplikace a bylo to pro ni to nejhorsi, malyho ji neprilozili hned, nemohla byt hned s nim (je pravda, ze mela celkovou anestezii), laktace nabehla pozdeji, psychicky na tom nebyla dobre a potom se nemohla sama ani obout a starani o miminko bylo o dost narocnejsi..

Jak rikaji holky, to hojeni potom je na dyl a bolestivejsi..

Snad se rozhodnes spravne :palec:

Muj nazor je, ze by to melo byt prirozene a jen pokud to nejde, tak zasah. To malinky projde porodnimi cestami a posbira si s sebou dulezite bakterie apod a zvladate to spolu a pak ho vidis prijit na svet a ten pohled nezapomenes. Laska, dojeti a pycha, kterou pocitis, to na nejakou bolest zapomenes raz dva. Aspon ja jsem to tak mela. Mne moc pomohla tepla vana, tam jsem stravila 3/4 porodu a poslouchala jsem porodni asistentku a slo to jak po masle. Zensky z moji rodiny mi rekly, ze u porodu musim spolupracovat, tak jsem neodporovala a spolupracovala a myslela jsem na malinkyho, ze ma taky co delat, aby se dostal ven, tak jsem delala vse proto, aby jsme to meli brzy za sebou i presto, ze to bylo o neco vic neprijemnejsi.

Mysli na to malinky a ne na bolest :*

At se rozhodnes pro cokoliv, tak ti preju, at mas krasny a rychly porod bez komplikaci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
19.2.18 23:38

Obávám se, že rozhodnutí jestli sekci nebo přirozeně nebude na tobě ( pokud nemáš domluvenou „finanční motivaci“ pro lékaře). Mám za sebou dva porody sekcí a dva dny po každém z nich jsem byla celkem v pohodě. Poprvé po porodu vstát je nefalšovaný peklo :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
19.2.18 23:45
@Andy27 píše:
bozem. bud rada ze muzes rodit normalne..cs je 6 krat rizikovejsi a plus vetsi komplikace a pooperacni rekonvalescence…jsem po cs a pujdu na cs..boze co bych dala za prirozeny porod

Jsem sice pro přirozený porod, nicméně plánovaná sekce je pro dítě nejbezpečnější způsob porodu dle statistik. Ta možná rizika a horší zotavování jsou pro matku. Ale jak píšu, to je jen o statistice, co je pro dítě nejbezpečnější. Osobně si myslím, že dobře vedený přirozený porod je pro matku i dítě to nej, pokud to situace dovoluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.2.18 23:47
@Andy27 píše:
V kolikatem. delaly druhy cs…k vuli jizve driv?

Ne normálně, 38+6, nikdo netušil, že je na tom jizva tak špatně. Několik dní předtím jizva na ultrazvuku naprosto v pořádku, neměla jsem ani žádné bolesti, nabízeli mi dokonce i možnost přirozeného porodu, že prý v pohodě.. :roll: Stav jizvy jsme se dozvěděli až na sále, kdy se lékaři velmi divili, že stěna dělohy už tam v jednom místě spíš není než je a následně mi můj gynekolog přiznal, že oni vlastně vůbec nedokáží odhadnout, co ta jizva na konci těhotenství v období největšího tlaku udělá. Nebo lépe řečeno jde o místo těsně nad ní, kde to táhne a ztenčuje se. Nehledě pak při skutečných porodních kontrakcích, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.2.18 23:50

Jestli chceš víc dětí, tak přirozeně. Císař je riziko - srůsty (nemožnost početí), tenká jizva, nehojící se jizva atd. atd. Je to prostě velká břišní operace.
Na přirozený porod si něco nastuduj, běž na kurz, vyber dobře porodnici, pořiď si svoji porodní asistentku a sepiš si porodní plán tak, aby ti do porodu pokud možno nijak nezasahovali - čím víc zásahů, tím víc komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
20.2.18 00:04
@XYZ1234 píše:
Jsem sice pro přirozený porod, nicméně plánovaná sekce je pro dítě nejbezpečnější způsob porodu dle statistik. Ta možná rizika a horší zotavování jsou pro matku. Ale jak píšu, to je jen o statistice, co je pro dítě nejbezpečnější. Osobně si myslím, že dobře vedený přirozený porod je pro matku i dítě to nej, pokud to situace dovoluje.

Nesiuhladim..cs musi.byt pro dite sok…neni to furt prirozeny, souhlasim s cs v akutkach..kdy ano, kfy dite zachrani..osobne jsrm pi sc nebyla moc schopna fyzicky se o malou starat tak jak bych mela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
20.2.18 00:17

Nechapu jak nekdo muze radit prirozene a nechat si z prirozeni udelat vanu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
20.2.18 00:23
@palouse píše:
Ahojte maminky :mavam: nemohu se rozhodnou jestli Císařský řez nebo normální porod jsem hrozny strašpitel :oops: všeho se bojim a vše mě bolí a nejsem rozhodnuta co všichni říkají něco jiného 8o Hrozně se třeba bojim normálního porodu ale vlastně i císařského jakou mate zkušenost vy? ;) Předem děkuji za infoo ;)

Kazda se bojme. Dobre kdyz si o tom popovidas s porodni asistentku v miste kde planujes rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 02:13

@palouse Ahoj, uplne chapu tve dilema a obavy. Blby je, ze ti mozna nektery lidi reknou, jaky jsou rizika cisare, ale NIKDO nezminuje rizika prirozenyho porodu. Ze svyho okoli ti muzu rict, ze jsou zeny po CS, co nadavaji, a ty, co jsou po CS spokojene. (Myslim z dlouhodobeho hlediska - rekneme cca 6 tydnu-12 mesicu). A pak jsou zeny po prirozenem porodu, co jsou hned v cajku a ty, co maji dozivotni nasledky, kere se muzou i zhorsovat a cekaji je operace. Hmpf, takze pak si vyber. Chci jen rict, abys nasledovala svuj instinkt. Ja treba chtela rodit prirozene, uverila jsem, ze CS je proste operace se vsemi moznymi dusledky, a chtela jsem si opravdu prirozeny porod zazit. Pri porodu na me ale „tlacili“, ze nerodim dost rychle. Ja vedela, ze moje telo vzdy potrebuje cas, ale natlak byl tak velky, ze bud CS nebo urychlovani. Ja zvolila to druhe, protoze jsem verila, ze muzu porodit ( a taky lehci panika, ze CS neeeee). Na rozdil od nekterych kamosek jsem sice porodila, ale jak jsem dopadla? Holky po CS, co jsem znala se rozkojily a plne kojiky - ja ne. Mam celozivotni nasledky a jsou kocky po prirozenem porodu, co jsou na tom jeste hur nez ja. A co je jeste horsi - mam kolem sebe jine holky, co pro nepostupujici porod sly na cisare a ty jsou ted uplne v pohode. Aspon to tvrdi. Take co rodicka, to jina zkusenost a jiny nazor. Musela bys sis udelat nejakou velkou anketu. :-D ALE lepsi je drzet se toho, co ti rika tvoje nitro. Za me je zpetne bych udelala toto: zacit prirozeny porod (je-li to jen trochu mozne), a kdyz nebude postupovat, netlacit na silu a proste se smirit s CS. (Ja s CS smiena dopredu nebyla - moje chyba). Ono totiz i po CS se da priste porodit normalne. A paradoxne ja, pokud bych chtela jeste druhe mimi, tak uz mam striktne a durazne doporuceny pouze porod CS. Kdybys chtela trochu vic info, napisu ti do sz, jen se mi tu ozvi. Hodne stesti. A hlavne, at uz to bude jakkoliv - ver, ze to zvladnes! :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100