Prvorodička Císař X Normální porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.18 08:23

Rodila jsem 2×. Poprvé přirozeně, nesedla jsem si ještě asi půl roku, vytlačila jsem si brutálně hemoroidy (velikost meruňky) a nepomohlo na to nic a nic, takže nějaký porod, nástřih, to nebylo nic, ale z tohoto důvodu jsem měla z druhého porodu strach. U druhého jsem měla rodit normálně, šla jsem na vyvolání, po 12ti hodinách šílených kontrakcí a mého absolutního odpadnutí, kdy jsem už ani nepodepsala souhlas k císaři, mě udělali akutní CS. Kdyby šlo jen o samotný CS, tak za mě v pohodě, kdyby byl plánovaný a já hned mohla vidět prcka, tak paráda. To zotavování taky v pohodě, když srovnám s mým přirozeným porodem. Rozkojená do 3 dnů a kojím stále (prcek má 18 měsíců) Po CS jsem dostala silné léky, takže mě nic nebolelo. Jasně, to první postavení, ale to v podstatě ani nebyla bolest, když to srovnám s těmi kontrakcemi. Jediné, co mě dodnes mrzí, že jsem nemohla být „u toho“, prcka mi ukázali až po 6-ti hodinách. Takže já měla lepší zotavování po CS a kdybych si mohla potřetí vybrat, tak určitě CS, ale ne v celkové anestezii, abych u toho mohla být a prcka vidět hned. Šlo i o to, že po CS se o mě hrozně hezky starali, s miminkem pomáhali, dávali léky… po normálním porodu mě léky na bolest dát nechtěli, i když jsem fakt umírala bolestí, nikomu nepřeji!! Nechápu ten rozdíl. Lenka

• Citovat
  • Upravit
4222
20.2.18 08:30

Rodila jsem 2× přirozeně a celkem pohoda. Byla jsem střižená a šitá. Tedy to šití pobolívalo, ale za 14 dnů už jsem o ničem nevěděla. Byla jsem smířená, že v případě komplikací bych šla na císaře, ale naštěstí k tomu nedošlo. Bolest při porodu byla snesitelná a rychle jsem na ni zapomněla. Doteď mám ty porody jakoby v mlze. Na sex jsme počkali až po šestinedělí. Mě přijde, že po porodech je sex lepší. Před porodem mě občas sex bolel, teď už ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 08:30

Mám kamarádku, má za sebou 3 porody, 2 první musely jít císařem a po delší době se jí s novým partnerem podařilo otěhotnět a odrodit přirozeně. Podle ní byl klasický porod úžasný zážitek a kdyby měla rodit znovu tak raději přirozenou cestou. Já jsem rodila 2×, obě děti přirozeně a byť byly porody velmi dlouhé tak jsem si celou dobu říkala, že je musím vytlačit a neskončit pod kudlou. Nicméně, když i ty předlouhé porody srovnám se zánětem zubů tak raději znovu rodit…

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
20.2.18 08:34

Mám za sebou přirozený porod, sice zakončený nástřihem a malou tahali kleštěma, ale vůbec jsem o ničem nevěděla a už když jsem odcházela z porodnice, tak jsem říkala, že bych šla dneska klidně rodit znovu :D strašně rychle to zapomeneš ;) jinak o nástřihu po zacelení jizvy vůbec nevím a s manželem jsme měli jen pětinedělí a ani jeden z nás necítil změnu :) ten strach chápu, taky jsem ho z počátku měla, ale pak jsem se začala tak strašně těšit na mimi, že strach zmizel a ještě v den porodu, když už jsem měla silné kontrakce, tak jsem se smála :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29436
20.2.18 08:37

Vaginální porod bolí, ale bolest porodem končí. Císař nebolí, zato bolí potom. Po operaci to totiž teprve začne. :lol: Vyhýbat se vaginálnímu porodu jen kvůli bolesti je holý nesmysl, protože císař bude bolet taky. A věř tomu, že mnohem víc. Mám za sebou dva vaginální porody a jeden císař, takže mám srovnání. Když mě poprvé táhli z postele, tak jsem myslela, že mi snad zapomněli to břicho sešít. Čtrnáct dní jsem byla mimo -nemohla jsem se pohnout bez toho, aby při sebemenším pohybu mnou projela ostrá, řezavá bolest, nikam jsem pořádně nedošla, totální marnost nad marnost. Jo, po 14 dnech už jsem zase „skákala přes kaluže“, ale těch prvních 14 dní bylo pekelných. Dobrovolně do toho může jít jen blázen. Je to normální, velká operace se všemi riziky. Takové pěkné video je ke shlédnutí tady: http://www.porodnice.cz/…cisarsky-rez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.18 08:42
@Anonymní píše:
Prijde mi, ze vetsina je tady pro normalni porod. Jak jste ale spokojene s intimnim zivotem po porodu (myslim sesivani, zvetseni atd.).

Já po dvou dětech zvětšeného nemám nic. Proč by taky mělo být, když se svalstvo pochvy normálně smrští. :nevim: Opravdu neznamená, že když tam projde miminko, tak má ženská vagínu jak vrata do stodoly. Po prvním porodu jsem měla poranění třetího stupně, šili mě v několika vrstvách skoro hodinu… pár dní to bylo oteklé, pár dnů jsem seděla na půlce zadku a za pár dnů nebylo ani památky. Po druhém porodu jsem měla už jen tři kosmetické stehy. Sexuální život naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
20.2.18 08:57

@palouse všude můžou být komplikace, i při vytržení zubu. Ale raději bych si vybírala porodnici, kde mají lepší pověst. To že ti provedou císaře není záruka toho že to nebude bolet. Hele, já jsem taky cíťa, pak jsem se spíš omlouvala celému personálu za to, že jsem tam histerčila :roll: ale po tom co jsem porodila, a uviděla ho, pak mi ho umyly a já jsem si dala sprchu a v tu ránu mě bylo tak strašně dobře…po císaři tě všechno bude bolet o to dýl…navíc je to velká břišní operace. Já tě nechci strašit, ale rozmysli se dobře, říkám stát se může vždycky cokoliv, proto bych vybírala spíš porodnici, než že bych se rozhodovala jen na základě toho, že se bojíš bolesti :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 09:03

Mela jsem cisare na prani a ano udelali mi ho ze strachu z normalniho porodu, ale sla jsem tam kde sem vedela, ze sou k tomu svolny… a muzete me ukamenovat. :lol:
Za me super, dnes je to 11 dni a nemit jizvu tak nevim, ze me nekdo rezal. V patek cisar, v pulnoci me postavili a od soboty funguju naprosto normalne, leku na bolest jsem potrebovala minimalne. V pondeli vlastne po 72h jsem sla domu. Mela jsem stesti, ze byl plnej jip, tak sem s malym byla hned od zacatku. Mela jsem nadstandart kde byl se mnou manzel a tech prvnich par hodin co sem nemohla vstavat z postele se perfektne postaral. Nevim jaky je to rodit prirozene, ale kdybych mela rodit znovu nechtela bych jinak.. :)

• Citovat
  • Upravit
1709
20.2.18 09:04

@Twixinka tak tak. Také mám za sebou vag. porod. Též nástřih, i když jsem poctivě trénovala s aniballem, nástřih byl nutný (malé dopomáhali vexem-přísavkou), taky měla šňůru kolem krku, hrozila prý hypoxie. Na bolest jsem neměla nic, žádný epidurál, nástřih to jsem cítila jen trochu injekci na umrtvení, šili mě v narkóze, protože nešla ven dlouho placenta, tak mě v ní i rovnou pak zašili. Takže šití nemohu soudit, ale pak docela poho. Pár dní jsem si sedala s opatrností, po večerech jsem to ledovala, ale pak už bez problémů, sex také. Nejhorší mi přišly ty kontrakce, ale dalo se to a zpětně si říkám, jak to rychle uteklo…Císaře z vlastní zkušenosti neznám, zatím jen jeden tento porod vaginální. Moje ségra skončila nakonec na císaři a na bolesti si stěžovala. I když to u mě nešlo úplně hladce, byl to krásnej zážitek pro mě i pro manžela, který tam byl se mnou, a to jsem se vag. porodu taky hrozně bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
20.2.18 09:07

@Twixinka že bych šla klidně rodit znovu, jsem si asi po dvou dnech říkala taky :srdce: Dost lidí mě má za blázna, ale myslím to vážně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
20.2.18 09:36

@Emka135 tak u mě to byl hladký průběh a necítila jsem vůbec nic, od injekce do hráze až po šití :) malá měla 2× pupečník kolem krku, ale to by prý vůbec nevadilo, jelikož byl dostatečně dlouhý, ale problém byl v tom, že si ho držela a vždycky, když jsem zatlačila, tak si ho zmáčkla a tím se připravovala o kyslík :( kdyby si ten pupečník nedržela, tak jsem bez nástřihu a malá by byla na dvě až tři zatlačení venku.. až zpětně jsem právě zjistila, že když je pupečník dost dlouhý, tak to, že je kolem krku vůbec nevadí, ptže mimča do jeho přestřižení nedýchají nosem, ale tím pupečníkem.. když je ale krátký a je kolem krku, tak se to většinou právě taky musí řešit kleštěmi nebo vexem.. taky to byl pro nás s manželem krásný zážitek :) :srdce: kontrakce bolí, ale už pár hodin po porodu jsem nevěděla jak :)

• Citovat
  • Upravit
7712
20.2.18 09:38

Budu rodit v lete a rozhodne prirozene, pokud to jen trochu pujde, rada bych se sekci vyhla…mam za sebou vyvolavany porod po ZT v 17tt, takze bolesti jsem si uz fakt zkusila (kontrakce, jinak samozrejme pludek byl maly, takze zadny nastrih apod)…hodne asi dela i psychika…ale ja se tesim, az bude miminko s nama, takze se porodu vubec neobavam ;) aspon zatim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
20.2.18 10:08

@Twixinka tak moje umělkyně asi dělala to samý :P pupečník kolem krku a držela si ho asi taky. Hrozila hypoxie, muselo se už rychle. Já měla taky koncem těhu hrozně vysokej tlak, brala jsem léky. Měla jsem i dia, ale dobře kompenzovaný jen dietou, to nebyl problém, ale neměla jsem přenášet. Možná bych byla taky bez nástřihu i díky aniballu, to fakt nevím a nemohu soudit :nevim: Cvičila jsem s ním od 37tt poctivě, vždy be komplikací a jakéhokoli poranění a dostala se den před porodem na 29 cm obvod. Jo a o psychice to je taky hodně. Já třeba dělala leta zimní plavání-plavala a závodila ve vodě o teplotě blížící se nule a též se to v té hlavě přešaltovat dalo, že to je vlastně příjemný.

Já už se moc těšila, až bude miminečko venku, že i ty kontrakce se prodýchávat daly a ty bolesti byly vlastně krásný. Jen chvilku jsem zkusila rajský plyn, moc mi nepomohl a nic jiného jsem na bolest neměla. Manžel se neskácel, naopak byl ve výborné forně, sršel humorem a byl mi velkou oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
20.2.18 10:19

Jsem tři týdny po císaři, prvorodička. Nebyl plánovaný - porodní cesty se prostě neotevíraly, praskla plodovka a byla zelená, přenášení 10 dní a vyvolávání nepomáhalo. Malý byl navíc hodně velký a já jsem drobná. Jakmile mi dovolili se postavit, tak jsem zůstala stát a nemůžu říct, že by mě po císaři něco bolelo. Jo - občas táhla jizva (teď už vůbec), ale žádné strašné bolesti jsem neměla. Léky na bolest jsem měla dva dny po císaři, pak už jsem si je nebrala - nebyl důvod.
Kdybych si mohla vybrat, tak bych chtěla rodit normálně (i když by to vzhledem k velikosti byl asi opravdu záhul). Bohužel to nešlo.
Osobně si myslím, že strašně závisí na tom, jak kdo snáší bolest. Kdo fňuká, jen ho někde píchne, tak bude fňukat po normálním porodu i po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.2.18 10:23

@Sashie ja treba od malicka byla strasna bolistka :mrgreen: ale po tom vyvolavanem porodu po ZT muzu rict, ze ty kontrakce jdou zvladnout…sice to opravdu boli, ja mela pak asi 3 hodiny bolesti minutu a minutu oraz a byla uz fakt v noci hotova po celem dni, ale proste se to zvladne ;) a souhlasim…chci rodit prirozene, ale kdyz je pak nejaky problem, tak je cisar resenim, aby to prezila maminka i miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí