Prvorodička Císař X Normální porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Twixinka
20.2.18 10:51

@Emka135 to jsou trdla ty naše holky :roll: mě to, že bych porodila normálně bez nástřihu říkala doktorka, když mě zašívala, že mám hráz krátkou (proto mě taky střihli do strany) a navíc krásně pružnou, ale malá prostě rozhodla jinak :) a jak jsem psala, tak dneska už o ničem nevím, jizvu po nástřihu nemám skoro vidět a jsem šťastná, že je tady s námi to naše zlatíčko :) :srdce: ono i když ta akce byla rychlá (dle manžela to trvalo asi 20 vteřin - píchnutí, nástřih, kleště, zatlačení a malá byla venku), tak stejně bylo to trdlo trochu přidušené a museli jí dát dýchnout kyslík, což jsem se dozvěděla až ze zprávy při propuštění, ale jinak je naprosto bez následků a já též :) po porodu měla akorát otlačené ty kleště na čele a pod jedním očičkem, ale když nás po třech dnech propouštěli z porodnice, tak už to tam skoro neměla :) teď jen ještě překecat manžela k dalšímu mimču, chci to zažít znovu :) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
20.2.18 11:20
@palouse píše:
Ahojte maminky :mavam: nemohu se rozhodnou jestli Císařský řez nebo normální porod jsem hrozny strašpitel :oops: všeho se bojim a vše mě bolí a nejsem rozhodnuta co všichni říkají něco jiného 8o Hrozně se třeba bojim normálního porodu ale vlastně i císařského jakou mate zkušenost vy? ;) Předem děkuji za infoo ;)

Já mám teda hrůzu spíš z toho, že bych měla jít na CS 8o a nechápu, kde ti vůbec dají vybrat?? CS indikuje lékař, ne rodička, ze závažných důvodů. Není to operace slepého střeva, kterou zvládne i pan vrátný, ale velká operace.
Nicméně, sto lidí, sto názorů, jak už vidíš z předešlé diskuze. Jen bych opravdu ráda viděla toho doktora, co ti napíše CS jen proto, že si o to řekneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
20.2.18 11:50

@palouse Já měla císaře, ale byl plánovanýuž od půlky těhu, bylo mi to strašně líto, že musím přivést mimi na svět jinak, než jsem chtěla, ale nešlo to.Jako samotný porod sekcí jsem měla jen s umrtvením spodní částí těla, nechtěla jsem celkovou narkozu, mimi jsem chtěla vidět hned, slyšet, jak pláče. A taky manžel tam po celou dobu mohl být semnou na sále a držet mě za ruku. Celé to trvalo sotva hodinku a byla jsem zpět na pokoji. Samotná sekce v pohodě, i ta příprava na to. Nejhorší byly první dva dny, kdy jsem cítila hrozně celé břicho, vstávání z postele bylo příšerný i radu sester, abych vstávala bokem. I přesto jsem už pak odmítla injekce proti bolesti, řekla jsem si, že to dám i bez nich a dala,4 den nás pouštěli domů. Jo, a co bylo fakt hnus, tak ten katetr zavedený do břicha, měla jsem ho tam prý 30 cm smotaný, aby odtýkalo to, co mělo. vytahovali mi to druhý den po obědě, docela síla, ale dala jsem to. Jizva bolela ještě další měsíc, ale čím víc pohybu jsem měla, tím líp, bolest byla snesitelná.

• Citovat
  • Upravit
2550
20.2.18 12:16

@Kukacka123 Přesně tak. Já jsem měla po vyvolávání kontrakce tak co 15 minut a šlo to rozdýchat. Myslím si, že čím se toho člověk víc bojí, tím to bývá horší. U druhého to snad půjde přirozeně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.2.18 12:34

@Sashie taky bych rekla, ze to tak mam :mrgreen: cim vic je stresu, tim vic to boli ;) tak prirozenemu rozeni zdar :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.2.18 13:14

Děkuji

Holky všem vám děkuji jdu se sebrat a odvážit se k normálnímu porodu když mám ještě tu šanci a někdo se tu ptal jestli mám na vybranou ano mám bude mě,,rodit’’ nebo jak to říct má teta je i má gynekološka a budu rodit na soukromé toť moc vám všem děkuji a to i těm co nebyli tak vstřícní tak snad si neutrhnu velkou ostudu :oops: :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
20.2.18 13:17

@palouse Ostudu určitě ne, je to přirozený ;)
Drž se a dej třeba vědět jakto dopadlo :hug:

• Citovat
  • Upravit
29436
20.2.18 16:34
@Sashie píše:
Jsem tři týdny po císaři, prvorodička. Nebyl plánovaný - porodní cesty se prostě neotevíraly, praskla plodovka a byla zelená, přenášení 10 dní a vyvolávání nepomáhalo. Malý byl navíc hodně velký a já jsem drobná. Jakmile mi dovolili se postavit, tak jsem zůstala stát a nemůžu říct, že by mě po císaři něco bolelo. Jo - občas táhla jizva (teď už vůbec), ale žádné strašné bolesti jsem neměla. Léky na bolest jsem měla dva dny po císaři, pak už jsem si je nebrala - nebyl důvod.
Kdybych si mohla vybrat, tak bych chtěla rodit normálně (i když by to vzhledem k velikosti byl asi opravdu záhul). Bohužel to nešlo.
Osobně si myslím, že strašně závisí na tom, jak kdo snáší bolest. Kdo fňuká, jen ho někde píchne, tak bude fňukat po normálním porodu i po císaři.

S tímhle já zase nemohu souhlasit. Nejsem žádná fňukna, naopak, práh bolesti mám vysoko. U zubaře si injekce nikdy nedávám a dva porody velkých dětí jsem zvládla s prstem v nose. Bolest snáším velice dobře. A proto mě překvapilo, jak to po tom císaři bylo u mě strašné. Císař a klasický porod je naprosto neporovnatelný, ta bolest u obou je úplně jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.18 16:39

@palouse Dobře děláš. ;) Ono je opravdu lepší rodit normálně. Kdyby to bylo tak hrozné, tak si nepořizujeme druhé a další děti a jsme všichni jedináčci. Už jenom kdybys chtěla někdy i další děti, tak je přirozený porod po císaři vždycky tak trochu sázkou do loterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
20.2.18 16:58

Měla jsem panickou hrůzu z vaginálního porodu, syn byl hrozně dlouho KP, tak jsem byla ráda, že to u mě vypadá na císař. Syn se nakonec otočil hlavou dolů až docela pozdě a tak jsem si řekla, že nějak ven prostě musí a přestala jsem to řešit :-D Nakonec jsem měla vyvolávaný vaginální porod a díky bohu za to :-D Ale je fakt, že jsem vyvázla jen s malým šitím. Kdybych byla dorvaná až na záda, možná bych mluvila jinak :mrgreen:
Moje mamka měla se mnou jako prvním dítětem hroznej porod a nic moc následky a i přes to porodila další dvě děti a do císaře by dobrovolně prý nikdy nešla :oops:

Edit.: Ještě doplňuju, že jsem hroznej srab na bolest a skoro brečím i při braní krve :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
20.2.18 21:45
@Poison Eve píše:
A s cim nesouhlasis? Pani ma ve svem prispevku zcela pravdu. Od a A do Z

To je vas nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
20.2.18 21:48
@Poison Eve píše:
A s cim nesouhlasis? Pani ma ve svem prispevku zcela pravdu. Od a A do Z
To je vas nazor
@hehehe píše:
Jsi jedna z těch výjimek. To mi vyprávěla sestřička, když jsem po druhém císaři vstávala poprvé z postele, že některé maminky vstanou až 3 den a některé pár hodin po sekci sedí na posteli v tureckém sedu a fotí se na facebook. :mrgreen:
Já jsem tedy druhý den vstala, ale byl jsem ráda, že dojdu na hajzlík, malou bych rozhodně ještě sama nepřebalila.

Po druhym cs se vstava az po trech dnech? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
20.2.18 23:09

@Lekninka91 též jsem měla hrůzu z vag. porodu. V případě KP bych asi byla pro CS. Nakonec to dopadlo, jak píšu výše. I když to nebylo zrovna jednoduchý, na vag. porod ráda vzpomínám. Jinak já byla v mámě taky KP. Tehdy (1981) na ni již chystali taky CS, ale rozběhlo se to a kontrakce měla prý tak silné, že mě vytlačila spodem :potlesk: Já bych měla šílenej strach tedy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
21.2.18 08:30

@Emka135 Nikdy bych KP nerodila vaginálně, ať si každej říká co chce. Naštěstí u nás si na to ani žádný z doktorů netroufne u prvorodičky. Ale synek se asi chtěl kouknout do tunelu, tak se v devátým měsíci otočil hlavou dolů :mrgreen: Já na porod moc nevzpomínám, protože si až tak nepamatuju :-D Nějak moc jsem nevnímala, co se děje okolo, jen jsem se modlila, aby to už skončilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
21.2.18 08:54

@Lekninka91 No jo já bych to taky nechtěla, měla bych šílenej strach. Tehdy se rozhodli takto, no máma říkala, že to bylo šílený, ale hlavu mi naštěstí neutrhli :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí