Prvorodičky leden 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
30.11.11 11:02

ještě letos? to by byl prcek ještě malinkej a nedonošenej, to ještě vydrž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
30.11.11 11:04

AHojky holky, taky mam v plánu rodit ještě tenhle rok :mrgreen: Ale já mám teda první termín přesně za měsíc :-) Na Silvestra.
Kači, nějak jsem tady přehlídla ty Tvý problémky… :-( Tak hezky lež a i kdyby jsi za nedlouho porodila, tak mimi už bude určo v pořádku.
Ivetí, vítej, jak se bude holčička jmenovat?
Surikatko, já už na začátku měsíce měla Sofinku hlavou dolů, teď jak mi dělal ty stěry, tak sahal a říkal, že je to v pořádku, že je hlavičkou dolů, takže porod bude přirozenej, hurááá :dance: Ale já třeba cítím jak mě kope přímo pod žebra, to je bolest, jinak taky kope do boku a tou svoji hlavinkou mi tlačí na močák a s každým šprkem jsem na záchodě, ale to určo znáte. Jen už mě někdy fakt vytáčí pálení žáhy, je to už fakt nesnesitelný, z toho už mam opravdu někdy pěknej vztek.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
30.11.11 11:04
majkla0 píše:
Dobré ráno děvčata,
vítám Ivetí :mavam:
s přetočením miminka si starosti nedělejte, já ji mám sice hlavičkou dolů…podle utz, ale někdy mi připadá, že se přetáčí a kope mě do močáku :nevim: . Máma mi říkala, že když rodila bráchu, tak se přetočil hlavou dolů až u porodu…takže nic není ztraceno :kytka:
Kacenka020: v 36.týdnu vstaneš a uvidíš, že jak naschvál bude vše v pořádku a nakonec fakt budeš přenášet :D

no já jsem četla, že ty děťátka v příčné poloze se už moc nepřetáčejí, ale furt doufám, že to dopadne a porodím normálně, dík za povzbuzení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
30.11.11 11:08
suricata píše:
majkla0 píše:
Dobré ráno děvčata,
s přetočením miminka si starosti nedělejte, já ji mám sice hlavičkou dolů…podle utz, ale někdy mi připadá, že se přetáčí a kope mě do močáku :nevim: . Máma mi říkala, že když rodila bráchu, tak se přetočil hlavou dolů až u porodu…takže nic není ztraceno :kytka:
Kacenka020: v 36.týdnu vstaneš a uvidíš, že jak naschvál bude vše v pořádku a nakonec fakt budeš přenášet :D
no já jsem četla, že ty děťátka v příčné poloze se už moc nepřetáčejí, ale furt doufám, že to dopadne a porodím normálně, dík za povzbuzení :)

jj, určo se ještě přetočí, zkus nějaký ty cviky, četla jsem, že kočičí hřbety jsou dobrý a taky jedna holčina tady na eMiminu říkala že si svítila do podbřišku baterkou. Jen těžko říct, jestli to nejsou jen pověry, ale za pokus nic nedáš. Ale hlavně neboj, ještě se umoudří :hug: Jo a už vůbec víš, co nosíš pod srdíčkem? Jestli holčičku nebo chlapečka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
30.11.11 11:09
suricata píše:
ještě letos? to by byl prcek ještě malinkej a nedonošenej, to ještě vydrž…

ne ne nebyl byl nedonošenej … od 36 týdne se může normálně rodit a to budu přesně před vánocema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
30.11.11 11:10

Saii jo jo už by se mu nedělo nic teď , jen prostě aspoň do toho 36 bo 37 vydržet , pak už to je v poho … i váha je eventuelně dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
30.11.11 11:11
saiiimona píše:
Surikatko, já už na začátku měsíce měla Sofinku hlavou dolů, teď jak mi dělal ty stěry, tak sahal a říkal, že je to v pořádku, že je hlavičkou dolů, takže porod bude přirozenej, hurááá :dance: Ale já třeba cítím jak mě kope přímo pod žebra, to je bolest, jinak taky kope do boku a tou svoji hlavinkou mi tlačí na močák a s každým šprkem jsem na záchodě, ale to určo znáte. Jen už mě někdy fakt vytáčí pálení žáhy, je to už fakt nesnesitelný, z toho už mam opravdu někdy pěknej vztek.. :cert:

jak já ti ty kopance pod žebra závidím :mrgreen: bála jsem se porodu, ale teď si říkám, že jsem byla hloupá a všechno lepší než císařský řez. Jinak na záchod musím co půl hodiny a v noci vstávám co dvě, naštěstí si manžel už zvyknul a už se ani neprobudí :mrgreen:
to pálení žáhy mě mrzí, musí to být šílené, neptala ses doktora, co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
30.11.11 11:15
saiiimona píše:
suricata píše:
majkla0 píše:
Dobré ráno děvčata,
no já jsem četla, že ty děťátka v příčné poloze se už moc nepřetáčejí, ale furt doufám, že to dopadne a porodím normálně, dík za povzbuzení :)
jj, určo se ještě přetočí, zkus nějaký ty cviky, četla jsem, že kočičí hřbety jsou dobrý a taky jedna holčina tady na eMiminu říkala že si svítila do podbřišku baterkou. Jen těžko říct, jestli to nejsou jen pověry, ale za pokus nic nedáš. Ale hlavně neboj, ještě se umoudří :hug: Jo a už vůbec víš, co nosíš pod srdíčkem? Jestli holčičku nebo chlapečka? :think:

baterkou? a nemůže to ublížit očičkám???
jinak se konečně ukázal a bude to kluk, tak jsem schovala růžové oblečky do krabice a synáčkovi řekla, že je máme pro sestřičku
beztak se ukázal proto, že teď chodíme k paní doktorce a před ní se vždycky předvádí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
30.11.11 11:21
Kacenka020 píše:
suricata píše:
ještě letos? to by byl prcek ještě malinkej a nedonošenej, to ještě vydrž…
ne ne nebyl byl nedonošenej … od 36 týdne se může normálně rodit a to budu přesně před vánocema

to jsem nevěděla, myslela jsem, že až od 38.tt, no moje mamka taky přišla s tím, že to bude ještě letos, ale já budu čekat dokuď se mimi neotočí (snad to nebude v únoru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
30.11.11 15:38

Zdravim tehulky :-)

takze od 36 tt je dite uz „zrale“ a kdyz se narodi, neni potreba udajne inkubatoru, adaptuje se naprosto stejne jako dite narozene 38-42 tt. Ale povazuje se za nedonosene.
Od 38 tt se dite povazuje za donosene. Mam to nastudovano, protoze bych taky rada mela miminko doma pod stromeckem, takze Kacenko taky jsem ji to naplanovala, ze se na narodi jeste letos :potlesk:

Paleni zahy - taky me strasne palila a porad pali. Dokonce jsem si i dvakrat :poblion: . Doktorky jsem se ptala, doporucila mi dve veci- jednu si nepamatuji, druha jsou tabletky TUMS. Kdyz si vezmu tabletku kdyz me zaha teprve zacina palit, tak me to hned prejde, da se jich jist snad maximalne 20 za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
30.11.11 15:39

a jeste to pretačeni - pry se do 34 tt dite muze kdykoliv pretacet, od 34 tt pokud neni hlavickou dolu, tak to je spatne. Jak se to resi, to netusim, moje mala uz je hlavou dolu snad 2 mesice… i kdyz za to prave ruku do ohne nedam,ale uvidime zase v patek na kontrole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
30.11.11 16:08

Chcem sa Vás všetky opýtat,či už máte vybranu zdravotnú poistovnu pre prckov????Ja sa stále neviem rozhodnút,ktoru si vybrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
30.11.11 16:18

rozhodně dám stejnou jako mám já … ministerstva vnitra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
30.11.11 16:19

jeee, tak to netusim, ale asi OZP, jako mam ja i pritel