Poradna duly
Jana Čurdová
to jo usnadnit jo, ale vždycky lezu po zdi když někdo začne s podobnýma metodama na vyvolání. na usnadnění snad jen to lněný semínko a maliník. a taky jsem četla o porodnickém gelu Dianatal tak až teď půjdeme na ten předporodní kurz tak se zeptám jaké s tím mají zkušenosti. stojí sice 1500 ale zase si říkám že jestli to pomůže… co myslíte? máte to taky některá v plánu?
paola white píše:
tak panáka bych si na vyvolání nikdy nedala, při horký koupeli se prckovi zvedá tlak a může dojít k tachykardii a podobný hovadiny jako ricinový olej (ricin je prudký jed) bych taky neriskovala. většina těhle teorií je založená na tom že se miminku v břiše udělá tak zle že ho tělo začne vypuzovat aby ho zachránilo. do toho bych vážně nešla!
Maliník pomáhá změkčovat porodní cesty, ale porod nevyvolá a sperma to samé. Když to na porod nevypadá tak si ho prostě ničím nevyvoláte.
Souhlasím s Paolou, navíc se v horké vodě začne odlupovat placenta a to je pak myslím rovnou na císaře, doporučuje se teplá voda na rozehnání poslíčků, jinak lněné semínko (jako kterýkoliv jiný olej) pomáhá proti zácpě, ve spermatu jsou prostaglandiny, které urychlují otevírání, ale je tam stopové množství, otázka je, kolik by toho muselo být, aby to mělo efekt na vyvolání porodu ![]()
musíme se prostě smířit, že o tomhle si rozhodují prcci sami, až uznají za vhodné, tak příjdou ![]()
paola white píše:
to jo usnadnit jo, ale vždycky lezu po zdi když někdo začne s podobnýma metodama na vyvolání. na usnadnění snad jen to lněný semínko a maliník. a taky jsem četla o porodnickém gelu Dianatal tak až teď půjdeme na ten předporodní kurz tak se zeptám jaké s tím mají zkušenosti. stojí sice 1500 ale zase si říkám že jestli to pomůže… co myslíte? máte to taky některá v plánu?
taky ho plánuju, jsou to dvě tuby gelu, které mají snížit tření porodních cest a miminka, jedna se dá v první době porodní a druhá v druhé, snižuje to prý i nutnost nástřihu
suricata píše:
Souhlasím s Paolou, navíc se v horké vodě začne odlupovat placenta a to je pak myslím rovnou na císaře, doporučuje se teplá voda na rozehnání poslíčků, jinak lněné semínko (jako kterýkoliv jiný olej) pomáhá proti zácpě, ve spermatu jsou prostaglandiny, které urychlují otevírání, ale je tam stopové množství, otázka je, kolik by toho muselo být, aby to mělo efekt na vyvolání porodu
musíme se prostě smířit, že o tomhle si rozhodují prcci sami, až uznají za vhodné, tak příjdou
ono to sperma samo o sobě porod nevyvolá, ale pokud je tam částečný nález k porodu tak ho to dokáže rozjet, stejně jako svaly dělohy když se stáhnou při orgasmu. to tomu napomůže, ale vyvolat porod nee.
já se na to chci zeptat tý porodní asistentky na kurzu co mi na to řekne. docela dost jsem o tom gelu četla a i si ho lidi chválí tak bych do něj asi taky šla…
šmarjá není potřeba lézt po zdi … prostě hned neříkám , že to budu zkoušet , ale vím o některých holkách tady co to zkusily a zabralo jim to … Míša začla s tím , že jestli sex může navodit porod , tak jsem jen napsala co jsem ještě krom sexu četla … toť asi vše
Kacenka020 píše: šmarjá není potřeba lézt po zdi … prostě hned neříkám , že to budu zkoušet , ale vím o některých holkách tady co to zkusily a zabralo jim to … Míša začla s tím , že jestli sex může navodit porod , tak jsem jen napsala co jsem ještě krom sexu četla … toť asi vše
já to taky nemyslela na tebe… ale všeobecně, že ženský co tohle dělají jsou podle mě blbky, který ohrožujou svoje dítě…
paola white píše:Kacenka020 píše: šmarjá není potřeba lézt po zdi … prostě hned neříkám , že to budu zkoušet , ale vím o některých holkách tady co to zkusily a zabralo jim to … Míša začla s tím , že jestli sex může navodit porod , tak jsem jen napsala co jsem ještě krom sexu četla … toť asi všejá to taky nemyslela na tebe… ale všeobecně, že ženský co tohle dělají jsou podle mě blbky, který ohrožujou svoje dítě…
to jsou , ale věř , že jich je opravdu hodně …
to jsou , ale věř , že jich je opravdu hodně …
no právě a proto z nich lezu po zdi a nejhorší je že si to nedají vymluvit. ono pokud to na porod není tak to dítě ven nedostanou. znám dokonce jednu holku co týden před termínem dělala kotrmelce ![]()
paola white píše:suricata píše:
Souhlasím s Paolou, navíc se v horké vodě začne odlupovat placenta a to je pak myslím rovnou na císaře, doporučuje se teplá voda na rozehnání poslíčků, jinak lněné semínko (jako kterýkoliv jiný olej) pomáhá proti zácpě, ve spermatu jsou prostaglandiny, které urychlují otevírání, ale je tam stopové množství, otázka je, kolik by toho muselo být, aby to mělo efekt na vyvolání porodu
musíme se prostě smířit, že o tomhle si rozhodují prcci sami, až uznají za vhodné, tak příjdouono to sperma samo o sobě porod nevyvolá, ale pokud je tam částečný nález k porodu tak ho to dokáže rozjet, stejně jako svaly dělohy když se stáhnou při orgasmu. to tomu napomůže, ale vyvolat porod nee.
já se na to chci zeptat tý porodní asistentky na kurzu co mi na to řekne. docela dost jsem o tom gelu četla a i si ho lidi chválí tak bych do něj asi taky šla…
mi pak napiš, co řekla ta vaše
nám na kurzu říkali, že je stejně nejlepší lubrikant plodová voda, ale ta může odtéct už dřív, tak jsem si říkala, že se pojistím tím gelem ![]()
paola white píše:to jsou , ale věř , že jich je opravdu hodně …no právě a proto z nich lezu po zdi a nejhorší je že si to nedají vymluvit. ono pokud to na porod není tak to dítě ven nedostanou. znám dokonce jednu holku co týden před termínem dělala kotrmelce
To je hrozný místo, aby byly rády, že mají zdravé mimnko a ještě počkali, až bude miminko připravené, zbytečně hazardují, to je fakt smutný ![]()
paola white píše:to jsou , ale věř , že jich je opravdu hodně …no právě a proto z nich lezu po zdi a nejhorší je že si to nedají vymluvit. ono pokud to na porod není tak to dítě ven nedostanou. znám dokonce jednu holku co týden před termínem dělala kotrmelce
tak pokud je to před termínem , tak je to určitě na ránu palicí
Ahoj holky
,
vy jste to tu teda rozjely
.
O tom gelu mi říkala PA, že prej to zkoušelo pár prvorodiček, a že se jim porod urychlil o hodku. Všechny si to chválily. Já o tom teda neuvažuju, ani o žádném pití nějakých čajíků…tělo si nějak poradí
.
A jak tu píšete o tom „vyvolání“ porodu, tak s tím teda žádné zkušenosti z okolí nemám, jen co jsem snad načetla tady na emiminu…až bude mimi chtít, tak prostě vykoukne
.
paola white píše:
No taky jsem o tom dost četla… Ale ta cena mi teda vyrazila dech.. Asi ještě zkusím masáž hráze.. Pášou ženský, že jim to pomohlo tak, že se vyhly třeba nástřihu, no uvidíme, ono těžko říct, jestli to k něčemu je, jestli by ten porod takový neměly i bez toho..
Ale myslím, že to uškodit nemůže a to je hlavní.
Jinak nejde o vyvolání porodu, ale o usnadnění, tu s těma kotrmelcema bych nakopala do … ![]()
Kacenka020 píše:
tak pokud je to před termínem , tak je to určitě na ránu palicí
tak no ty kotrmelce jsou na ránu palicí i holky v termínu. vždyť se může začít odlučovat placenta…