Poradna duly
Jana Čurdová
Doktor to ví a říkal, že některe děti tohle všecno přeskočí a rovnou chodí ![]()
@suricata píše:
Děvčata našla jsem moc hezký článek o pohybovém vývoji http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
Fakt diky! Jsem rada, ze jsem choditko jeste nekoupila a malej se mi plazi
S tim postavovanim, bych asi tu chybu urcite zacala delat, proto fakt dik, ted vim jak na to! ![]()
@suricata Ten link prisel jak na zavolanou, malej se mi zrovna poprve postavil o jeho kresilko a placnul sebou hned na zem, ja u neho stala a jen ho sebrala a utesila ho a pochvalila ![]()
@dasenka11
jééé to je šikulka ![]()
jsem ráda, že ti to je ku prospěchu, já jsem zas tahala malýho za ruce, protože jsem myslela, že mu tím pomáhám ![]()
Ahoj holky
,tak čo sa týka tej rajskej tiež ju robievam a robievam ju tak, že si uvarím všetkú zeleninku + masko(mrkvu, petržel, trocha celeru, kedlubnu) ked je uvarená do mekka rozmixujem ju (zeleninku) a potom dám pretlak, dosladim troška hroznovým cukrom a chutná skvele a k tomu pre priatela cestovinu a pre prcka ryžu ![]()
A naše pokroky:
A teraz najnovšie čo nám začal robit, že zdívha prdelku ako keby sa chcel postavit zo zeme bez pridržania sa.
A téma chodítko:máme ho síce doma a ked tam prcka aj dám nechce tam vobec byt, zahraje si tam max.5minut, tak ho tam v poslednej dobe už ani nedávam (inak som ho tam začala dávat až ked sa sám posadil a začal štvornoškovat).Inak hrozne miluje ked periem a on vidí ako sa točí bubon na pračke u toho vydrží sediet aj hodinu+vysavač+pohádka rákosníček a princezna ze mlejna ![]()
Kojím stále (a zúbky mi vobec nevadia, zo začiatku sa párkrát stalo, že ma troška pokúsal ked mu rástli ale inak teraz už je to v pohode a bez akýchkolvek problémov - zatial) a na noc už robievam kašu pre lepší spánok ![]()
Ahoj holky, koukám že dětičky jsou stále šikovnější a šikovnější
co se týče domácí stravy, jedině dobře, nám chutná obojí, jak kupované tak i domácí
jinak od neděle už sedí Terezka sama, ted už nedělá nic jiného
jinak máme stále 3 zuby, 2 dole a 1 nahoře, je to dvojka, takže vypadá jako malej upírek s jedním tesáčkem
umí ukázat jak je veliká, děláme berany berany, plazíme se, říká mama, baba, tata, při jídle ham ham
jo a začala vyhazovat hračky na zem, takže všechno co má po ruce je rázem na zemi, je to sranda
chodítko nepoužívám, nějak ho ani nechci, takhle je to zatím bezpečnější ![]()
Zdravim vsechny ![]()
Novinky: od úterka se mala sama posazuje. Kdyz sedí, krasne si hraje, pohupuje…no je to sranda
. Uz umi paci paci, nekdy i udela papa a ukazuje jak je veliká. Cas letí a letí, a to maličké miminko, co jsem jeste pred rokem mela v bříšku, roste a roste. Zuby mame stale 2, zadne nove přírůstky.
Pa
@Markuška píše:
Ahojky holky taaaak dlouho jsem tady nebylaco se týče té stravy tak Adámek ty kupované obídky taky nechce takže važím každy den a nejvíc mu chutná rajskás masenkem a rýží, nebo těstovinami
a co děťátka co už dovedete?
A máte už všichni zoubek? Áda umí spoustu věcí, teď nově ukazuje jak je velikej mává a říká pápá ale to už dýl, houoe se a říká houpa
je to sranda.
Ale zoubek ještě nemáme
U nás taky Adámek má už 5 zoubků a další 2 na cestě,,,
mává papa, takovej velikej vyroste, berany duc a paci paci
říká kde je? není
, máma, bába a podobně
má 8 měsíců a už udělal první krok úplně sám
ještě neprospal ani jednu celou noc, nejmíň co se vzbudil bylo 3×,,,
papá hezky, každej den vařím,,, kupované máme jenom jako nouzi když nestihnu uvařit,,,ale to se stane tak jednou za 2 měsíce,,,
asi tak
Sonija221 téééda tolik zoubků to je mazec my ještě nic?? ![]()
a jak je šikovnej, Adámek dělal paci paci už v 6 měsících na tyhle věci je chytrej, ale je línej se plazit, úplně to odmítá takže řádí v chodítku.
jinak taky denně vařím jako ty a myslím, že to je to nejlepší ![]()
@Sonija221 To je jako by si psala o rocnim diteti!
Az na to spani teda, ja mela to same a pomohlo : vecer kase pred spanim (asi hodinu predtim), pak uz jen caj, jestli je ale jedlik, tak mu muzes dat jeste tesne pred spanim mensi davku mlicka jeste - nebo jestli kojis. Ale pak uz je do 6 hodin rano jen caj! A nezvedas malyho z postylky, nechas lezet, das mu cucnout caje ( muze byt i jen voda, ale malej mi ji nepije, tak nechci aby mi jeste zacal rvat, protoze to nechutna vubec) a pohladis a i kdyz place, jdes pryc! Nevracis se! On pak bude vedet, ze maximalne dostane jen caj a ze ty nezustanes a jdes zase, pak se ti nebude uz tolik budit. Vetsinou se to snizi jen na jedno vstavni
Nektere noci mi i malej prospi cele, kdyz je hodne unavenej. Hlavni je, ze ho nechovas - i kdyz kojis, preuc ho od vecera do 6 hodin jen na caj a mas klid
Teda az na ty prvni noci s odpumpovanim ![]()
Jj souhlasím mi taklhle časjíčkujem na večer už asi 3 měsíce vlastně co mi malej začal odmítatn mléko a je to pohodlnější dá se mu napít a spinká dál, ale budí se mi tak 4-5× za noc, ještě jsme celou noc neprospali ![]()
@Markuška On ti malej nechce mlicko? UM, nebo prsicko? Jako ja si vsimla, ze mi malej toho UM vypije ted nejak min, nez driv
Snizila jsem davku a to pije asi jen dve flasky denne, nekdy tri
Davala jsem mu do toho i kakao, nebo jahodovy, ale zmena zadna - spis naopak
Tak aspon, ze ji tu kasi vecer, tam je taky UM v tom
No me se malej ted vzbudil taky trikrat. Nejak se mi budi ted kolem paty a nemuze znovu zabrat
Jsem ale neoblomna a nevytahnu ho z postylky, dokud neni aspon 6. Doufam, ze to nebude uz pravidlem, v pet vstavat se mi fakt nechce ![]()
My stáváme v pět naprosto normálně teda a nenechala bych v postýlce, když už by byl vzhůru. to prostě vstanu i když se mi chce sebe víc spát. a večer kaši už mi nejí, vaříme zeleninku. snídáme jogurt a mlíko ma jen přes noc a to jednu nebo dvě lahve. jinak ho nechce
@Kacenka020 Ja se budu snazit ty dve flasky zachovat, i kdyby to mel mit pak k namazanymu chlebu, nebo tak…to mu to pak dam uz do hrnicku. Uz to nektera davate v tom ucicim hrnicku? Prej se do roka ma na nej prejit
Jinak dneska uz mi vyvadel i v pul 4 hoch, to proste nejde, je jeste noc
V tech pet nechci aby se tak brzo naucil ![]()
@dasenka11 když tomu nezabráníš, prostě když jsou vyspalý tak jsou vyspalý. násilím ho spát nedonutíš. ze začátku sem nad ním taky brečela, když bylo třeba půl páté a ta čtvrtá se nám povedla né jednou. prostě když spát nechce tak nebude. hraju si s ním v posteli, ale prostě sme vzhůru. a jinak hrneček doma máme, občas mu do něj pití dám. obslouží se už flaškou více méně sám, má jí na zemi a veme si kdy chce, ale on mi teda čaje vypije hodně. a mlíko je u nás jedna velké katastrofa no. od doby co se odstavil si ho fakt vezme jen v polospánku a víc ani ťuk