Poradna duly
Jana Čurdová
@jijo Co jste měli předtím za UM? A co máte teď? My máme nutrilon HA a kakáme jednou denně, když jsem jěště měla dost mléka, tak to bylo častější… ![]()
@jijo tak jsem to zakřikla, měli jsme vzteklinu, ale už zase spíme..
no joo, ale to už je taky fajné to zkoumání, hlavně když nepláče…
no člověk si musí těmi pár kousky udělat radost, hihi
a když máš po kom dědit, tak je to naprosto ideální
nn, on byl doma dva dny, ale i to mi moc pomohlo.. běhání po úřadech, doktorovi.. a zítra si pro mě pojede znovu, páč se nikomu nechtělo makat skrze svátky, tak neměli ve středu na matrice ještě naše papíry, takže nemáme zařízeno nic krom doktorů…
![]()
Ahoj holky. Tak nám už bude za 3 dny měsíc
hrooozně to letí. Malá má nahoře od porodu půl kila. Akorát mě trápí, že už skoro nekojim
Od začátku mám málo mlíka a je to pořád horší
takže už jsme skoro plně na nutrilonu, ode mě má vždy jen max. 20ml ![]()
Včera jsme byli konečně píchnout náušničky, bylo to pro mě peklo, bála jsem se snad víc než Eliška
šla jsem se zavřít do jiné místnosti a ještě si zacpala uši, abych ji neslyšela plakat.
Budete očkovat Rotarixem?? Já pořád váhám, ale asi ji to nenechám dát.. ![]()
@Krisťule88 Taky Nutrilon, ale Nenatal pro nedonošené mimča…A velká hrůza… I když Beba na koliku byla ještě horší
Ted máme Hipp Bio Combiotic a konečně kaka. Ještě zvyžuji Sunar, jeho složení má být ze všech UM nejlepší.
@junior007 To jsou lenoši
Tak snad uz to tam budou mit
Já byla ráda, že ta první návštěva doktorky proběhla u nas doma. Hlavně mi to ušetrilo spoustu penez. Mam plnou skřín oblečení na ted. Další dostanu až bude třeba
Já měla manžela doma týden a byla to paráda
Je potřeba si občas pořadne zakřičet. To my přišly z procházky a malá se mi paradne poblila
Je v tom mistr!!! ![]()
@jijo no to teda.. tak tam zajdeme zítra, když už půjdeme na kyčle.. nebot ani tam se o svátcích nepracovalo… jj, měli jste to alespoň v poklidu
jj, mít doma toho chlapa alespoň na chvíli je super
to ten můj přijde z práce a určitě tu zas začne skákat kolem malé…
jj, šavlové tance, to by jim šlo
mám pocit, že my budeme mít tradici vyšavlovat se pěkně kolem třetí hodiny odpolední, dnes opět ![]()
@Janča91 tyjo, to utíká
půl kila je pěkný, ne? hlavně že prospívá a i ta troška mlíčka od tebe je dobrá
nevěš hlavu, třeba to ještě časem trošku půjde, jen to nevzdávat. A to máte už už naušničky? to je jistě krásná princezna, ukaž foto
a po píchnutí plakala tedy? určitě minimálně… ![]()
@Janča91 teda to to leti
to už je velká holka
LP rádi na málo mlika přikládat jak to jde, spát s mimi, kontakt kůže na kůži, koupat se s mimcem… Zkusit se může všechno, třeba se to rozjede, hlavně nevzdavat ![]()
@junior007 Na kyčlích mě překvapilo, jaký to je fofr. Sotva jsme přišli, už jsme odcházeli
Tak hlavně at vám vše dobře dopadne! Malá je bohužel po mně a blinká mi furt..Takže furt peru a žehlím, nekonečný příběh ![]()
@Janča91 Už máte naušničky? jsem ani netušila, že se chodí tak brzy… To abych už Aničce naušničky objednala
S tím mlíkem je to boj. Já zkouším všechno možné, ale taky odsaji po 3 h 50-80 ml a malá pije okolo 100 ml
Stále to nevzdávám! Navíc mi přijde, že se jí ted zalíbilo pít z prsa. Blbé je, že ani po 2 h kojení není spokojená a chce víc. Rozhodne se tím netrápím. Při nejhorším bude na UM. Hlavní je, že už ji UM vyhovuje
Co se týče očkování, tak bych si už k tomu měla sednou a víc nastudovat. Pořád nějak nevím…:( Jedna moje sestra ho dala a druhá ne. Tak mi každá radí něco jiného ![]()
@junior007 @jijo
No s nausnicema to bylo takový divoký. Někdo řekne píchnout co nejdřív, někdo zas ze později.. nechala bych píchnout uz v porodnici, ale tam, kde jsem rodila je nepichaji
Nakonec jsem si to domluvila s kamaradky mamkou, co dela v nemocnici. Mala brecela pri pichnuti a potom jen chvilicku. Bala jsem se, ze ji to pak bude bolet, ale naštěstí je v klidu, když ji to protahuju ![]()
@makalka09 @jijo
No to kojení je děs.. jen ji odstrikavam, protože kdybych kojila, tak u toho strávím den a mala se ubrečí hlady ![]()
@jijo
Ja v tom očkování taky tapu.. kdyz jsem se ale ptala doktorky na ten rotarix, tak mi rekla, ze vedlejsi ucinek muze byt i zauzleni střev.. Tak jsem si řekla, ze radši preziju ten průjem, než něco takového
Ale nechám očkovat proti těm 13 typům pneumokoka. Teda ale reknu ti, ze mam z těch očkování pěknej strach ![]()
@Janča91 To jsem vubec netušila, ze i v porodnici to jde!! Nausnicky mam davno vybrane, tak je asi brzy objednam
Tak ono ji nema co bolet, ale je sikulka, ze to takhle zvladla! Mam to stejne! Kojim i hodku a pul a jen parkrat se mi stalo, ze ji to stacilo… Spis pije pije a pak kdyz uz me vse boli a dam ji od prsu, tak rve… Takze ji dokrmim UM, pac uz nemam co odsat… Navic ze zacatku kojeni, skoro vse co vytahla z prsu, vyblila
Takovy nekonecny kolobeh…
Ja mam nekde od doktorky papir, kde jsou vypsana vsechna ockovani a navic odkaz, kde je vse hezky vysvetleno..Jen ten papír najit ![]()
@jijo jj, taky jsem slyšela, že to bude rychlé, alespon že tak…
no, já mám taky reflux, tak uvidíme, jak to bude u malé. Jako dnes, kdy dost zvracela a k večeru asi prdíky, když jsem chtěla změřit teplotu, tak to šlo ven… nj, začínají nám pěkné srandy… uvidíme, jak to bude v noci ![]()
@Janča91 jo tak, já čtu taky právě na náušničky různé názory, kdy píchnout a jak. a vlastně i každá nemocnice nebo mudr.to má jináč.. a ani jsem se dětské neptala… asi je nechám pak někdy nastřelit ![]()
@junior007
Taky jsem chtěla nastřelil, ale pak když se mi naskytla tahle příležitost, tak jsem nevahala. Hlavně mi to udělali zadarmo. Jinak doktorka chce 200,– za ucho, což je strašný!
@jijo
Tak to bych si taky přečetla - jestli to najdeš ![]()
Holky, jak to mate s kakanim miminek? My jsme ted uz druhy den mely kalamitu…pres den vubec nic a v noci plina plna od predu az na zada, ale je to takove ridci, hnede, ale fakt je toho mega…
@AZzuzka
Dřív kakala tak 2× denně a teď většinou je jednou - večer. Je toho víc, ale pořád do zluta jako obvykle..
Holky co dáváte UM, dáváte i něco pít? Mě rekla doktorka, ze dokud aspoň trochu kojím, tak nemusím. Jenže ji nekojím při každém krmení, jen jednou za den. Tak nevím, ještě ji tu prevarenou vodu nemám radši dávat.. ![]()