Prvorodičky s TP 09/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
379
4.10.15 14:13

@junior007 Jak jste dopadly na kyčlich? My taky mám vtipný víkend…Malá dost řve a skoro nespí…Snad to je jen ted a zklidní se. Mám hlavně obavy skrz pupeční kýlu co má…Pupík má šíleně vystouplý :( Nevypadá to vůbec hezky… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
5.10.15 10:28

@jijo
mě právě doktorka řikala, že čaj vůbec, max tu převařenou vodu.. :nevim: někteří lidi to prostě neřeší.. nechápu.
Ohřívačku mám tuhle: http://sterilizatory-a-ohrivace.heureka.cz/…rdo-puntiky/
Ale zatím jsem ji nevyzkoušela.
Před dvěma dny se mi rozbila odsávačka :? saje jen na ten nejnižší výkon, se z toho pos.. :? nevim jak to ted mám dělat. Přiložila jsem si asi hodku malou a pak stejně vypila normální množství UM, takže si toho odemě asi moc nevzala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
5.10.15 10:42

@jijo dobře jsme dopadly :) jen jsme trochu řvaly..ale jako jedni z mála jsme nepočůraly sestřičku :lol: jinak jsme měli obdobně prořvaný víkend.. jej, pupeční kýla ještě k tomu? :( to snad nee, držím palce, aby to nebylo. Chystáte se k doktrou s tím? dej pak vědět, jak jste dopadli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
5.10.15 11:36

@junior007 Tak to jste šikovní..U nás to byla taková rychlovka, že neměla ani kdy :D To máte fajn, že vše ok. U nás to dopadlo hraničně, takže pro jistotu dávám široké balení. Jn, taky jsem od rána až ted malou položila a vychutnávám si snídani :) Byla jsem hned u doktorky, jak jsem si toho všimla. Bych nebyla klidna.. :( Moje měla zrovna dovolenou, tak mě vzal doktor, s kterým má společnou čekárnu. A říkal, že to je běžné. Že se to ztratí až se začne víc hýbat, přetáčet a přibírat :D
@Janča91 Tak o vodě jsem slyšela poprvé. Co vím, vždycky se dával čaj. Ale neřeším to. Dála jsem ji ho asi 2×10 ml. avíc mám dojem, že se to s mlékem nezlepší a bude už jen na UM… Jo taky mám třeba Aníka hodku a půl u prsa a pak dávám UM. A to hezky tahá a prso ji nechávám vždy fest nalít. Nevím, kde je problém. Beztak je to lenoch, jak byla zvykla na sondy a stříkačky… A když ji půjdeš vyreklamovat, nedají ti třeba náhradni? Nebo rovnou nevymění? Bych bez ni nemohla být… Taky jsme na ní koukali, ale nakonec jsme objevili jinou, která rychleji ohřívá. Tak jsem na ni zvědavá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
5.10.15 12:30

@Janča91 @jijo mě taky furt nejde kojit. odsávám hrozně málo, malej má šíleně vzteklý záchvaty když ho chci kojit, tak se na to asi už vykašlu uplně.
Prý je dobré nošení v šátku a mazlení tělo na tělo v posteli… zrovna do tohohle se mi nechce. Nechci aby si zvykl být v posteli a pak ho už nedostanu do postýlky? :nevim: a zastánce šátků taky uplně nejsem… a abych nedělala nic jiného, než mu cpala prso a modlila se, že se mi začne dělat víc mléka a on u toho histericky brečel, na to nemam nervy. To jsem ve stresu já i malej. Co si o tom myslíte?
@jijo malej má taky kýlu, ale ne pupeční, tak chodíme na kontroly na chirurgii. Jemu se naštěstí u doktorů líbí, má rád když na něj kdokoliv šahá :mrgreen: a hlavně je vždycky počůrá :lol:

V čem dáváte prcky spát? já ho dávám do rychlozavinovačky, jinak mi neusne, je docela slabá a někdy se mi stává, že když ho v noci jdu krmit, tak má spocenou hlavičku :nevim: a nevim co s tim… bez zavinovačky neusne a malého ho do ní dávat nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
5.10.15 12:46

@efkart07
Já to mám stejně. Taky jsem z kojení akorát na nervy.. Už to pomalu vzdávám. :(
Já dávám přes malou jen deku, ale kolikrát se na ní kouknu a je odkopaná.. Rychlozavinovačku jsem ještě ani nevyndala :mrgreen: nevim jestli si na ni ted zvykne, když v ní před tím nebyla.. Musím to zkusit. Takhle jsem ji kupovala k ničemu.
A taky ji nechci dávat k nám do postele. Ale někdy dám, počkám až tvrdě usne a pak ji přendám do postýlky. Ale většinou u ní usnu a nemám z toho dobrý pocit, protože zapomenu, že je vedle mě.. Jednou jsem se vzbudila a měla jsem uplně vylízaný kolečko na tričku na bradavce :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
5.10.15 21:41

@Janča91
já si právě říkám, že když já budu v pohodě, že si malého budu víc užívat. takhle mam v hlavě jen to kojení a nekojení a nervy na pochodu. A hlavně mi štve, že každý řeší jen jestli kojim a proč to nejde a poslouchám moudrý rady a já už se přestávám cejtit jako ženská, ale přijdu si že bych měla být továrna na mlíko a jiná variant se nepřipouští :mrgreen: :lol:
já když ho jen přikreju, tak nespí, musí být,,utažený,,. V porodnici byla všechna miminka jen v rychlozavinovačkách, tak jsme v tom pokračovali i doma a teď bez toho neusne :mrgreen:
to je dobrý, že tě ožužlala v posteli :lol: já se právě hrozně bojim, že by si zvykl na postel a pak nechtěl do postýlky a nebo že bych ho zalehla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
6.10.15 04:15

@efkart07 Taky mi mala spi v rychlozavinovacce a ted i v posteli…vzdycky rano ji nemuzu uspat. Resp. v naruci jj uspim, ale vzbudi se pri presunu do postylky..tak rezignuji a necham si ji u sebe. A treba ji to pomuze na mliko. Kdo vi :-) Na ty reci se vykasli.. Je spoustu zen, ktere nekoji a ani se o to nesnasi…ja to chci vydrzet zkouset jeste mesic a pak uz to asi ani resit nebudu..Neda se nic delat..vsechny pro to delame maximum :-) A to ho jen kontroluji nebo jak se to resi? Ja doufam, ze bude mit zas krasny pupicek a ne tu skaredou bublinu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
6.10.15 08:42

@jijo uf uf.. tak to je dobře, že máte vše v pořádku :) my jdeme zítra na prohlídku, tak musim vyzjistit, jestli nemá něco zaručeného na prdíky, ty nás ted začli strašně trápit… :( je mi ji strašně líto a přijde mi, že snad nic nepomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
6.10.15 09:05

@junior007 A co vše jsi zkoušela? taky s tím hodně bojuji. Vždycky ji uspím a za chvíli začne rudá řvát :( A nebo se poblije :D Trochu se to zlepšilo, když jsem ji změnila UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
6.10.15 09:19

Taky uz mám malyho v posteli a to jsem před porodem skalopevne stala za tím, že tam ani nepachne :mrgreen: ono vstávat každých 5 minut když brečí, tak to hrozné utaha, yak jsem rezignovala :?

@efkart07 určitě ho nerozmazlis, oni jsou chudacci zmatení a nejisti a jediný, co znají je máma, u kterh byli 9 měsíců npnstop, a u ní je jim nejlíp a cítí se v bezpeci ;)

@junior007 nám na prdiky pomáhá teplý polštářek s peckama, pokrcit nožičky a dávám 1-2× denně Espumisan a není to tak hrozny, kdyby ti potadili něco jinyho, tak dej vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2729
6.10.15 12:36

@junior007 Mě se malá nemohla vykadit po nutrilonu a taky furt tlačila a nešlo jí to, od té doby co jsem přešla znovu na HIPP tak prdíme o sto šest ;) Jen teď by pořád jedla, prý hodně rychle roste a potřebuje pořád jíst, ale je to na zbláznění, když vypije dávku co má a chce ještě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
6.10.15 13:07

@jijo @makalka09 @Krisťule88 holky, ale my plně kojíme :nevim: zkoušíme pomalu cvičit, espumisan.. no nejhorší je to k večeru od 17 do třebas 22-24hod., sic jsme dnes byly taky protivné dopoledne, ale dokázala jsem ji uspat… tak uvidíme zítra u doktorky a dáme kdyžtak vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
6.10.15 13:56

@junior007 Segre takhle řvaly děti(plně kojené)..Hodne jim masirovala briško, nosila na tygříka, koupala v kyblíku a dávala nějaké kapky - espumisan, BioGaia… Ve finále musela tohle přežít..Nezabíralo nic…Až povyrostly, dala se to do pohody :)
@Krisťule88 Měly jsme to stejné..Nenatal od Nutrilonu malé nesedel. Takže dokrmujeme Hippem a je to o mnoho lepší! Taky se nám ted malá rozjedla…Když si přispí třeba 5 h vyřve si i 120 ml, jednou i 140 ml!! Jen je pravda, že ona dost blinká, takže kdo ví, kolik ji zustane v brísku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
6.10.15 14:01

@jijo ojéé, to mi ani nepovídej :D ale tak my to případně taky přežijeme, ale je mi jí hrozně líto, prdelky naší maličký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí