Poradna duly
Jana Čurdová
@Janča91 @efkart07 Tak to uz mate temer vse
To chapu, ja bych se pak asi obratila na sestry, urcite by mi neco doporucily. Preci jen to jsou zaslouzile matky
po rozbaleni nas cekalo prekvapko v podobe poskozenych cel, takze jsme ji obratem posilali na reklamaci. A jakou kosmetiku jste vybraly? Nechci to moc prehanet.. Ony teplomery nejsou zrovna levna zalezitost..Monitor dechu si chci pujcit z nemocnice.
@efkart07
Tak vybrat teploměr taky bylo něco. Ptala jsem se i dětský doktorky a ta mi řekla, že až koupim klidně za 50,– že ty drahý stejně stojí za prd. Sama prý kupovala nějaký hodně drahý do ordinace a taky neměří přesně
Tak jsem koupila rychloběžku za asi 200,–. Sousedka si kupovala ten digitální čelní a prý stojí za prd.
@jijo
No tak to je teda dobrý, já ji kontrolovala jen tak zběžně když přišla. Tak spíš doufám, že tam něco nebude chybět až ji budem stavět.
Jinak kosmetiku jsem koupila jen Rybilku (na opruzeniny, prý je lepší než bepanthen), mám vzorek Sudokremu, 60% líh, olej Aviril. A to je asi vše. S mýdlem pořád nevim, stejně ze začátku je lepší mít jen čistou vodou.
A monitor dechu mám tento: http://chuvicky.heureka.cz/…nitor-dechu/
@Janča91 tak mě ho zase všichni doporučovali a hlavně tim nebo malýho otravovat, ani nebude vědět že mu měřim teplotu ![]()
@jijo já kupovala dětskou kosmetiku Bioderma - kvůli sobě, nemůžu sahat na běžnou kosmetiku, mam na to alergii. Mastičku a ubrousky na zadeček, olejíček na koupání, atd…
holky teď byste měly vidět, co malej dělá. Vytlačil mi hlavičku do břicha tak, že to vypadá, že mam třetí prso
Má nějakou velkou hlavu
![]()
@Janča91 Ty jo, to je taky pálka za ten monitor. vůbec jsem po nich ještě nekoukala a teda ta cena je šílená ![]()
@efkart07
já ho chtěla taky, ale prý neměří přesně.. Ta sousedka si ho kupovala asi za 1 500,– s tím, že měří i teplotu vody, no a zjistila, že měří špatně a mimču tak dávala teplejší vodu než měla. Takže si nakonec stejně koupila tu rychloběžku.. v zadečku měříš 10 sekund. Což neni tak hrozný a hlavně je to nejpřesnější.
Ty monitory jsou hrozně drahý, ale z druhý ruky bych ho nekoupila.. max fakt půjčit z té porodnice (myslím, že půjčují na půl roku)
Nejdřív jsem chtěla koupit od Jablotronu Nanny, ale pak jsem zjistila, že u nich nedělají kalibrace. Je hrozný, že to stojí takových peněz a životnost to má jen asi 2 roky, pak už ti nikdo nezaručí, že funguje jak má. Proto jsem koupila tenhle a potom se dá znovu ocertifikovat, kdybych chtěla použít na další mimčo, nebo ho prodat.
Dneska mě celkem pobavila Česká pošta. Našla jsem ve schránce lísteček, že si mám vyzvednout balíček. Tak tam jedu a řekli mi, že už jsem si ho vyzvedla. Ten balík mi přišel 29.6. (celý den jsem kvůli tomu byla doma, nikdo na mě ani nezazvonil a na sledování zásilek napsali, že mě nezastihli, takže to mám uložené na poště) Hned jsem teda jela na poštu, vyzvedla to. A dneska po asi dvou týdnech mi dají do schránky ten lístek na vyzvednutí. No to bych se z nich po… ![]()
@Janča91 A to jsem si to musela u manzela vydupat. Chtel ji poskladat az pred porodem! Vzhledem k nasemu stesi jsem se nedala a udelala jsem dobre. Taky mam v planu koupit to co jsi napsala. Nechci prilis kosmetiky. Samotne mi to nedela dobre.
Monitor dechu si chci pujcit z nemocnice. Půjčují ho za 159,– na měsíc, po dobu pul roku. Coz pry staci.
@Janča91 to teda nevím jestli tady v Praze ty monitory půjčují. na netu o tom nic nepíšou, ale myslim že určitě ne. to by jich museli mít velkou zásobu. Každopádně já si ho pro svůj klid určitě koupim.
No a včera jsem chtěla od Dr. napsat mateřskou, tak mi to s sestrou rozmluvili, ať ještě počkám než to budu mít 6týdnů do porodu, že bych zbytečně přišla o 14dní, kdy ještě můžu dostávat peníze. A ještě tam musím jít příští týden na krev, páč jsem RH negativní, tak hlídají protilátky. Takže odjezd z prahy se nekoná. No a jestli se prcek do 14ti dnů neotočí, tak musim do nemocnice na předoperační vyšetření atd a už tu zkejsnu nadobro
![]()
@efkart07 Taky mi na socialce pani doporucovala jit az 6 tydnu pred TP. Ty jdes na kontrolu kvuli protilatkam? Mne jen vzali krev a v 30tt pichla sestricka injekci..vic nic nerikala..
@jijo já jsem včera četla, že je nějaké doporučení dávat injekce kolem 28tt, ale já nic nedostala. mě řekla dr, že až po porodu. Dostala jsem jí i potom, co jsem potratila. Ale na netu píšou, že v druhém těhotenství se má dávat ještě před porodem a pak i po porodu
tak nevím co si o tom myslet ![]()
@jijo
jj taky mám v plánu ho používat tak půl roku, pak už snad to riziko není.
Taky jsme chtěli stavět až před porodem, ale nakonec ji jdem stavět zítra, abysme i věděli kam přesně ji dáme. Doufám, že teda bude v pořádku, to by mě naštvali ![]()
Nevim akorát kdy postýlku povlíkat.. jestli až se vrátím domů, nebo přítel až budu v porodnici
prý by neměla být přichystaná ustlaná před porodem (pověra)
@efkart07
To s tou krví teda nezávidim, taky jsem se modlila, abych měla Rh pozitivní. Jak se to vůbec řeší? Jen tou injekcí? Teď jsem zrovna četla o tom otáčení miminka, že ho snad i doktor nějak přes břišní stěnu může otočit, ale neumim si to teda představit. Ale myslím si, že se ti ještě přetočí ![]()
@efkart07 No ja se o tom s mudr bavila proc uz v 30tt dostavam protilatky, kdyz ve skole nas ucili, ze az po porodu. A rikala mi, ze se prokazalo, ze kdyz se nedaji pred i po porodu, muzou se ty protilátky tvorit uz pred porodem. Jas ucili vzdy, ze se tvori az po porodu…Takze pro me taky velka novinka…Asi klasika. Kazdy doktor ma na to jiny nazor. Jinak tomu nerozumim ![]()
@Janča91 jojo, to se řeší jen tou injekcí. Myslím, že dítě po narození může mít žloutenkou, v nejhorších případech se mění krev… ale nevim, kecala bych
To že ho můžou otočit, to vim od Dr, ale prý pro prvorodičku to není nic dobrého a nedoporučují to. Prý to stejnak v 70% případu končí akutním císařem. Já zase nejsem takový dobrodruh, abych tyhle pokusy zkoušela
ale přetočit se ještě může, prý se ustálí mazi 32 a 34tt a já jsem 33tt ![]()
@jijo no ona je tohle totiž docela novinka, dělají to takhle cca 2-3 roky. Předtím se dávala injekce jen po porodu
@Janča91 Doufam, ze jsem te nijak nevystrasila s tou postylkou…ale u nas je to tak se vším…nic nejde bez problemu…Povlekani asi necham na manzelovi, at se na to zbytecne neprasi. Teda pokud mi vybavicka a postylka vubec dojde
Taky je to uz par let, co jsem ze skoly pryc ![]()