Poradna duly
Jana Čurdová
@Krisťule88 Jak jsem byla posledne na kontrole, tak jsem se ptala na posunuti terminu a doktorky a koukala na me dost vyjevene, ze tohle se nedela. Ze vzdy zustava TP podle ultrazvuku z 12-13tt. Nekdy mi zustava rozum stat nad rozdilnosti nazoru doktoru. Tak ja si furt rikala, ze mam casu dost a hlavně manželovi mse furt nechtelo k tomu sednout a pomoct mi vybrat. A jak dlouho jsi cekala? Snad to nebylo vic nez 30 dni, ktere uvadeji… Hlavne jsem nepocitala, ze budu muset jeste vic lezet. A ze mi zakaze mudr nakupy. Ale chtela bych pristi tyden nakoupit kosmetiku a manzela vyslat pro lehatko a perinky.
@Dašule7 Ahojky
A jak jsi na tom s vybavickou? Mas jeste po synovi ci spis resis vse nove?
@jijo asi už mám skoro vše..kupovala jsem vše nové, protože 10 let je 10 let ![]()
Ještě nemám matraci do postýlky, protože nevím jakou. A vlastně zdravotní pomůcky + nějaká kosmetika, ale to už jsou maličkosti. Vypráno, ani vyžehleno teda ještě nemám ![]()
@junior007 Ja doufam ze o moc ty prsa mit vetsi nebudu, jinak budu brecet ![]()
@Dašule7 Tak jsou maminky co i po 10 letech pouzivaji stejne veci…My u matrace taky vahali..Nakonec jsme objednali kombinaci kokos pohanka, tak uvidíme…Jen jeste neprisla
To ja bych zehlila a prala, ale jeste neni co ![]()
@jijo samozřejmě bych používala věci i po 10ti letech, ale skoro všechno jsem popučovala a nic se bohužel nevrátilo
Zbyly jen nějaké hračky a nějaké oblečení, ale chtěla jsem si dopřát nějaké růžové ![]()
Asi měli všichni pocit, že už druhé nebude ![]()
@Dašule7 To chapu. Pujcovani je fajn, ale ne vzdy se veci vrati zpet
Ja nastesti nevim co to bude, tak zatim kupuji jen zakladni veci. Ale ocekavam, ze po porodu to taky prijde ![]()
@Dašule7
Ahoj, matraci jsme taky kupovali Kokos - molitan - Pohanka. Pro novorozeně se dá pohankou nahoru a pak se otočí na kokos
Ale taky to bylo dilema ![]()
Jinak toho půjčování se bojim, obzvlášť oblečení. Spousta lidí to fakt nevrací. Já mám půjčených asi 5 bodýček vel. 50 (ani jsem si o to neřekla) a pořád mám strach, abysme to nezničili a těšim se, až to vrátim ![]()
Tak jsem byla dneska na kontrole. Mimčo je hlavičkou dole (což teda dost cítím
) Ale jinak mi skoro nic neřekl, ani nevážil
Jak často ted chodíte na kontroly? Já pořád po 3 týdnech.. myslela jsem, že už budu chodit častěji..
@Janča91 Ja chodim kazdy tyden na kontrolu cipku a 1× za 3 tydny mam poradnu. Ale mimco kontroluji jen obcas. Byla bych klidnejsi, kdyby ho kontrolovali pokazde. Kdyz uz tam jsem tak casto ![]()
@jijo
No to mě taky štve, že UZ nedělají pokaždé. Taky právě do poradny po 3 týdnech a to mě jen zváží, změří tlak a zkontrolují čípek + dneska mi měřili i pánev. Od příště by snad už měli dělat monitory, tak jsem zvědavá..
@Janča91 Já chodím na kontroly 1× za 14 dní
Byla jsem včera a mám CS 2+ takže vše ok a tělo už se začíná připravovat, akorát jsem měla o kilo míň na váze, tak se mám prý snažit víc jíst ![]()
@Krisťule88
A kolik máš nahoře celkově? Já mám ted 12kg, jsem 32+4. Doufám, že přiberu max do 15kg. Trochu mě to začíná děsit ![]()
A to CS 2+ je co??
@Janča91 Já mám navrchu 4 kg
CS znamená cervix skóre, tzn., skóre na čípku děložním Minimální hodnota CS je 0, znamená nepřipravené, tzn. nezralé porodní cesty. Hodnota před porodem je 9-10, připravené porodní cesty. Je to moudro z netu ![]()
@Krisťule88
Aha, tak to mi ještě nikdo neřekl ![]()
jen 4kg?? Není to nějak málo? ![]()