Prvorodičky s TP 09/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
379
13.7.15 20:22

@Krisťule88 Jak jsem byla posledne na kontrole, tak jsem se ptala na posunuti terminu a doktorky a koukala na me dost vyjevene, ze tohle se nedela. Ze vzdy zustava TP podle ultrazvuku z 12-13tt. Nekdy mi zustava rozum stat nad rozdilnosti nazoru doktoru. Tak ja si furt rikala, ze mam casu dost a hlavně manželovi mse furt nechtelo k tomu sednout a pomoct mi vybrat. A jak dlouho jsi cekala? Snad to nebylo vic nez 30 dni, ktere uvadeji… Hlavne jsem nepocitala, ze budu muset jeste vic lezet. A ze mi zakaze mudr nakupy. Ale chtela bych pristi tyden nakoupit kosmetiku a manzela vyslat pro lehatko a perinky.
@Dašule7 Ahojky :kytka: A jak jsi na tom s vybavickou? Mas jeste po synovi ci spis resis vse nove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
13.7.15 20:32

@jijo asi už mám skoro vše..kupovala jsem vše nové, protože 10 let je 10 let :D
Ještě nemám matraci do postýlky, protože nevím jakou. A vlastně zdravotní pomůcky + nějaká kosmetika, ale to už jsou maličkosti. Vypráno, ani vyžehleno teda ještě nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2729
13.7.15 20:35

@junior007 Ja doufam ze o moc ty prsa mit vetsi nebudu, jinak budu brecet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
13.7.15 21:22

@Krisťule88 no to teda :lol: si příroda hezky občas pohrává… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
13.7.15 21:53

@Dašule7 Tak jsou maminky co i po 10 letech pouzivaji stejne veci…My u matrace taky vahali..Nakonec jsme objednali kombinaci kokos pohanka, tak uvidíme…Jen jeste neprisla :( To ja bych zehlila a prala, ale jeste neni co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
13.7.15 22:04

@jijo samozřejmě bych používala věci i po 10ti letech, ale skoro všechno jsem popučovala a nic se bohužel nevrátilo :| Zbyly jen nějaké hračky a nějaké oblečení, ale chtěla jsem si dopřát nějaké růžové :)
Asi měli všichni pocit, že už druhé nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
14.7.15 06:07

@Dašule7 To chapu. Pujcovani je fajn, ale ne vzdy se veci vrati zpet :,( Ja nastesti nevim co to bude, tak zatim kupuji jen zakladni veci. Ale ocekavam, ze po porodu to taky prijde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.7.15 07:22

@Dašule7
Ahoj, matraci jsme taky kupovali Kokos - molitan - Pohanka. Pro novorozeně se dá pohankou nahoru a pak se otočí na kokos :) Ale taky to bylo dilema :mrgreen:
Jinak toho půjčování se bojim, obzvlášť oblečení. Spousta lidí to fakt nevrací. Já mám půjčených asi 5 bodýček vel. 50 (ani jsem si o to neřekla) a pořád mám strach, abysme to nezničili a těšim se, až to vrátim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.7.15 15:38

Tak jsem byla dneska na kontrole. Mimčo je hlavičkou dole (což teda dost cítím :mrgreen: ) Ale jinak mi skoro nic neřekl, ani nevážil :? Jak často ted chodíte na kontroly? Já pořád po 3 týdnech.. myslela jsem, že už budu chodit častěji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
14.7.15 15:54

@Janča91 Ja chodim kazdy tyden na kontrolu cipku a 1× za 3 tydny mam poradnu. Ale mimco kontroluji jen obcas. Byla bych klidnejsi, kdyby ho kontrolovali pokazde. Kdyz uz tam jsem tak casto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.7.15 16:10

@jijo
No to mě taky štve, že UZ nedělají pokaždé. Taky právě do poradny po 3 týdnech a to mě jen zváží, změří tlak a zkontrolují čípek + dneska mi měřili i pánev. Od příště by snad už měli dělat monitory, tak jsem zvědavá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2729
14.7.15 16:15

@Janča91 Já chodím na kontroly 1× za 14 dní ;) Byla jsem včera a mám CS 2+ takže vše ok a tělo už se začíná připravovat, akorát jsem měla o kilo míň na váze, tak se mám prý snažit víc jíst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.7.15 16:26

@Krisťule88
A kolik máš nahoře celkově? Já mám ted 12kg, jsem 32+4. Doufám, že přiberu max do 15kg. Trochu mě to začíná děsit :mrgreen:
A to CS 2+ je co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2729
14.7.15 17:08

@Janča91 Já mám navrchu 4 kg :mrgreen: CS znamená cervix skóre, tzn., skóre na čípku děložním Minimální hodnota CS je 0, znamená nepřipravené, tzn. nezralé porodní cesty. Hodnota před porodem je 9-10, připravené porodní cesty. Je to moudro z netu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.7.15 17:29

@Krisťule88
Aha, tak to mi ještě nikdo neřekl :mrgreen:
jen 4kg?? Není to nějak málo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek