Poradna duly
Jana Čurdová
@efkart07
Na porodní kurz by jsi snad mohla i bez vycházek ne? Podle mě je to jako bys byla u lékáře.. ![]()
@Janča91 no právě že ne, ptala jsem se na to. ale to už je ted jedno
stejnak nás naučí všechno sestřičky v porodnici
tedy doufám v to ![]()
Ahoj ![]()
Ráda bych se k vam ještě na poslední chvíli přidala - je-li to možné?
Jsem 34+4, teh. cukrovka, zkraceny cipek, čekáme holčičku, která dostane jméno až v porodnici. Příteli jsem nedávno raději pustila video přirozeného porodu, aby věděl, co ho čeká, nesl to velmi statečně, ale z jeho pohledu mi taky připadalo že má snad větší strach než já ![]()
Prebalovak jsme nechtěli, ale nakonec „zdědili“, tak jsem zvědavá, jestli využijem.. Jinak kurzy mi taky připadají celkem zbytečný, stačí případná prohlídka porodnice.
Možná už jste to tu řešily, tak se omlouvám za případné opakování dotazů - máte porodní plán?
Jakou kosmetiku berete s sebou pro mimco? U nás bude k disposici Johnsons, ale ten mi připadá značně s*ackoidni, myslíte že postačí hydrofilni olejicek a vzorek sudocreamu?
Díky a preju mnoho sil ve zdolávání veder a dalších nástrah spojených s hnizdenim ![]()
@makalka09 joo, to přítel jede ted taky pryč..a tak až do Rakouska, takže taky sranda. jsem mu říkala, a dokážeš si představit, že by už mohla být maličká venku, až se vrátíš?
ale ono se jí stejně asi ven jen tak chtít nebude
my už máme jména taky na pevno a pro jistotu i pro chlapečka na snad příště ![]()
my pořídili takový ten pojízdný přebalovák, taky si myslim, že se bude hodit, kor když je pojízdný a všechno tam strčíme. Ho prodávala paní jako nový za pár stovek… ![]()
@Janča91 chtěla jsem na předporodní kurzy jít taky, ale nějak to nevyšlo… tak uvidíme, jak to pak půjde na sále a jinde ![]()
@Caravaggio Nikdy není pozdě, vítej
mám sudocream, aviril zásyp a mastičku a na koupání jenom dětské mýdlo, krém na tvářičky do zimy a ještě se podívám po nějakém olejíčku/krémíku a to stačí bych řekla ![]()
@junior007 jo, oni to berou jaksi na lehkou váhu
ale tedy Rakousko už je celkem dost
taky jsem přemýšlela o tom pojízdném, tak nevím…
@Caravaggio ahoj, tedy, to už máš taky „za pár“, jinak jsme tedy zřejmě na stejno, kdy máš termín? Já pordní plán nemám a nemám žádné zvláštní požadavky…
Z kosmetiky mě nadchl docela Hipp olejíček. Jinak do porodnice stačí asi jen ten olejíček (a to třeba jen ten Aviril za cca 25,– v lékárně) a sudocrem. u nás v porodnici toho prý mají hromadu, takže si to tam můžou ty maminy půjčit (nebo vzít zdali to jsou vzorky). A teda přítel je tsatečný, že na to mrknul už takhle v předstihu, ale alespon už ví do čeho jde ![]()
@makalka09 trošku z ruky to je, ale nakázala jsem mu, že by měl jet, přecijen nebude sedět doma a čekat, co kdyby to náhodou přišlo
ten pojízdný vypadá dobře, chtěla jsem zprvu dřevěný, ale pak se naskytl tuten o polovinu lacinější, paní ho ani nevyužila bo měla nějaké problémy, takže nový… ![]()
@junior007 tak to jsi chytla dobře
taky jsem mu to nechtěla zakazovat, protože doteď jezdil po montážích, teď dělá každý den 12 h, teď už 11. den v kuse, tak ať přijde taky na jiné myšlenky
neskutečně mu závidím ![]()
Ach jo, to je zas den. O pár měst dál bouchla chemička a my teď máme zákaz vycházení
To nám ještě scházelo ![]()
@Janča91 tak to je taky radost
to z toho praní asi nakonec nic nebude, co? U nás to taky všude každou chvíli houká, sirény, sanitky, hasiči… Chtělo by to pořádný vydatný alespoň 3 denní déšť, aby se to trochu spravilo ![]()
@makalka09
no prádlo už je na balkoně, tak ho tam nechám. U nás zatím nic nehlásili, ale u našich právě jezdilo auto, co hlásí zákaz vycházení, protože nevědí, jestli něco jedovatýho neuniká do ovzduší
O to víc se mi ted do tý porodnice nechce, ale ta je naštěstí na druhou stranu..
@makalka09 tak to joo :/ to ten můj má alespon klasické osmičky… ty 12 jsou na prd. Ale jak říkáš, alespon se odreaguje a bude odpočatější pro dny následující
No a fesťák se ti ani nedivim, že závidíš, ale taky bys mohla, ikdyž teď a v tomhle počasí je fakt na prd. Já byla v červnu na fesťáku a bylo to super, aj maličké se to líbilo podle všeho
![]()
@Janča91 koukala jsem, co se to tam u vás děje… snad to budou mít brzy dané do kupy, aby jstemo hli ven, větrat a tak. Vy jste někde poblíž?? ![]()
my máme hasiče za barákem, a vyjíždí, holky nekecám každou půl hodinu až hodinu… oni je tam snad někde množí ty chlapy. už aby zapršelo, aby si trošku oddechli. nám tady hoří jedno pole za druhým…
@junior007
No jsme cca 20km od toho. A to jsem zrovna dneska tam chtěla jet za kamarádkou, ještě že jsem si to rozmyslela!
@efkart07 ahoj ja si pokud to oujde vyberu celkovou narkozu a nebojim se.. Tesim se ![]()
Nám taky z jedné strany bytu houkají pořád nějaká auta a z druhé strany, kde nic nejezdí, zase rozkopali celou ulici a od 7:00 každý den i víkendy jezdí bagry, chlapi tam na sebe furt něco řvou a teď už snad začnou dělat asfalt a bude konec. ale to bude smrad
ať žijé léto ![]()