Prvorodičky srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46226
27.2.12 20:53

Ja sem vic jak pred dvemi lety zacla mit problemy se stitkou ze mi funguje malo a podvesek mozkovy ji pomaha a kazdy rok musim na kontrolu,nekdy chodim i vickrat to kdyz mi treba z niceho nic loni zacly hodne padat vlasy ale stitkou to nebylo,minuly mesic sem byla zase na kontrole a vse v pohode tak sem rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
27.2.12 21:22

Ja musela pro razitko do tehu prukazky k obvodacce a k zubari, a k tomu budu muset behem tehu jeste jednou…chodi se 2×
Problemy se stitkou mam taky mam snizenou funkci a doktorka mi mirne zvysila davku Letroxu a hlida si me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
28.2.12 17:51

Ahoj holky, dneska jsem byla v poradně (15+1) a mimuško bylo schoulené do klubíčka a bylo natočené zadečkem, asi spalo, takže pohlaví zatím stále nevím a doktor říkal, že to necháme až za ten měsíc, důležité je, že jsem viděla bouchat srdíčko. Tak si budu muset ještě měsíc počkat. Triple test už mi dělat nebudou, když mám negativní NT screening a příští týden jdu na běžné krevní odběry (krev.skupina, HIV atd.).
Já mám v poslední době takové divné sny a dokonce jsem slabě křičela ze spaní, manžel mě naštěstí probudil :). Asi je to strach o miminko. Máte někdo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
28.2.12 17:59
janulen píše:
Ahoj holky, dneska jsem byla v poradně (15+1) a mimuško bylo schoulené do klubíčka a bylo natočené zadečkem, asi spalo, takže pohlaví zatím stále nevím a doktor říkal, že to necháme až za ten měsíc, důležité je, že jsem viděla bouchat srdíčko. Tak si budu muset ještě měsíc počkat. Triple test už mi dělat nebudou, když mám negativní NT screening a příští týden jdu na běžné krevní odběry (krev.skupina, HIV atd.).
Já mám v poslední době takové divné sny a dokonce jsem slabě křičela ze spaní, manžel mě naštěstí probudil :). Asi je to strach o miminko. Máte někdo něco podobného?

mě se teď naopak spí strašně dobře…a snů mám plno ale ne ošklivé…nebo si je asi nepamatuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 18:00
janulen píše:
Ahoj holky, dneska jsem byla v poradně (15+1)

ahoj, tak já na těch běžných testech byla v 10. týdnu. teď mě jen v 16. týdnu čeká genetika. a v 17. ultrazvuk, tak doufám,že tam bude vidět, co to bude

a spím dobře jen přítel teď chrápe,že snad ani motorovka na něj nemá, takže se taky moc nevyspím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
28.2.12 18:23

Jap, tou genetikou myslíš Triple test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 18:36

nene, nemyslím, to mi říkal doktor,že se dělá kolem toho 12. týdne. a tahle genetika je jen doplňek k velkému ultrzvuku.. takhle mě to bylo vysvětleno… on doktor moc na ten placený, nechce posílat, prý se ti maminy zbytečně nervují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
28.2.12 18:50

já jsem byla ve 12tt na prvotrimestriálním screeningu (950,–) byl to odběr krve a UTZ který se pak vyhodnocoval a vyšly výsledky na vvv a pak je trippel test. Někdy se ten trippel nedělá když výjde ten první screening negativní.Ten první placený screening je nejspolehlivější…trippel vychází docela často falešně pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 19:00
Pce píše:
já jsem byla ve 12tt na prvotrimestriálním screeningu (950,–) byl to odběr krve a UTZ který se pak vyhodnocoval a vyšly výsledky na vvv a pak je trippel test. Někdy se ten trippel nedělá když výjde ten první screening negativní.Ten první placený screening je nejspolehlivější…trippel vychází docela často falešně pozitivní.

jj.. to je možný. mě ten placenej nedoporučoval,že to pozná z ultrzvuku… takže snad bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
28.2.12 19:07

Jj, je to tak,první je placený, protože ho nehradí pojišťovna a je spolehlivější, případně lze provést potrat do 12týdne, je to právě i kvůli tomu, aby se maminka méně stresovala a dříve věděla, že je vše ok. Vyšetření ve druhém trimestru vychází častěji falešně pozitivní. Mě už ho taky dr. nebude dělat, když byl první negativní. Jinak holky, jak řešíte dovolenou? máme nárok na celých 25 dní? nebo se počítá nějaký poměr? kamarádka říkala, že máme nárok na celou a že ona si ji nechala a pak ji to proplatili, někdo zas říká, že na celou nárok nemáme. Nevíte to některá přesně? Děkuji PS: šéfová se dnes totiž zděsila, když jsem jí řekla, že bych mohla mít dovolenou celý červen a pak bych šla na mateřskou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:10

Ahoj holky. Já byla na tom prvotrimestriálním screeningu před týdnem a nic nás to teda nestálo. Jinak dnes jsem byla u doktora, který už měl výsledky a naštěstí je vše negativní :dance: Akorát jsem teda myslela, že uvidím miminko, ale doktor mě jen prohlédl, řekl, že je vše ok a bylo to :?
Chci se zeptat… píšete, že chodíte do poradny.. To myslíte jako u gynekologa? A co se předporodního kurzu týče, tak jsem se ptala sestřičky a prý si mám najít něco sama na netu. Tak dneska juknu.
Jo a Akrim, TP mám 28.8. ;) Dle UTZ jsem dnes 13+6.Spaní mám v pohodě, až na to vstávání v noci na záchod :roll: A s tím chrápáním ti Jap rozumím… můj přítel přes noc taky vždycky nařeže kupu dřeva :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 19:11
LucinkaS píše:
Jj, je to tak,první je placený, protože ho nehradí pojišťovna a je spolehlivější, případně lze provést potrat do 12týdne, je to právě i kvůli tomu, aby se maminka méně stresovala a dříve věděla, že je vše ok. Vyšetření ve druhém trimestru vychází častěji falešně pozitivní. Mě už ho taky dr. nebude dělat, když byl první negativní. Jinak holky, jak řešíte dovolenou? máme nárok na celých 25 dní? nebo se počítá nějaký poměr? kamarádka říkala, že máme nárok na celou a že ona si ji nechala a pak ji to proplatili, někdo zas říká, že na celou nárok nemáme. Nevíte to některá přesně? Děkuji PS: šéfová se dnes totiž zděsila, když jsem jí řekla, že bych mohla mít dovolenou celý červen a pak bych šla na mateřskou :mrgreen:

já mám kolegyni, která má 2 měsíce náskok, a personální ji říkala,že má nárok na celou, jelikož mateřská se počítá stejně jako „nemocenská“.takže si ji asi jakoby vybírat nebudu a nechám si určitě část proplatit, alespon mi to zaplatí kočárek nebo výbavičku..

a kolegyni dokonce dělali oba testy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 19:13
Nettinka píše:
Jap rozumím… můj přítel přes noc taky vždycky nařeže kupu dřeva :roll: :mrgreen:

ty jo tak mě pokaždé dává na ultrazvuk, což jsem ráda,že vidím prcka,že je vše v pořádku.. a poradna je návštěva u gyndy..

a s tím chrápáním se rozjel až ted.. tak asi nahání, jelikož jsem mu říkala,že pak chudák dítě, že se moc nevyspí:-D tak si asi dělá zásoby.. a nebo má špatné sny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
28.2.12 19:13
LucinkaS píše:
Jj, je to tak,první je placený, protože ho nehradí pojišťovna a je spolehlivější, případně lze provést potrat do 12týdne, je to právě i kvůli tomu, aby se maminka méně stresovala a dříve věděla, že je vše ok. Vyšetření ve druhém trimestru vychází častěji falešně pozitivní. Mě už ho taky dr. nebude dělat, když byl první negativní. Jinak holky, jak řešíte dovolenou? máme nárok na celých 25 dní? nebo se počítá nějaký poměr? kamarádka říkala, že máme nárok na celou a že ona si ji nechala a pak ji to proplatili, někdo zas říká, že na celou nárok nemáme. Nevíte to některá přesně? Děkuji PS: šéfová se dnes totiž zděsila, když jsem jí řekla, že bych mohla mít dovolenou celý červen a pak bych šla na mateřskou :mrgreen:

Jak to je s tím nárokem nevím… Ale celý červen placené dovolenky, to by byla pohodička, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.2.12 19:17

jj.. ale asi nejlepší je to vzít po mateřské a před rodivčovskou, to ti ten zaměstnavatel proplatí, ale ještě vše detailně zjištěný nemám, stejně jsem v pořád v práci.. teď jen řeším, abych nemusela o sobotách na přesčas.. tak snad těhotným to nemůžou přikázat.. to bych se jim šest dní vkuse asi složila:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí