Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matkabagristy píše:
o jeden víc, ten komunistický by asi vynosil. Život s pubošem by asi nebyl marný námět na román
Mi povídej, vyprávěj, přeháněj. No já snad mám nejhorší za sebou. Dcerka mi nastupuje za chvíli na vysokou.
@Anna766 píše:
Mi povídej, vyprávěj, přeháněj. No já snad mám nejhorší za sebou. Dcerka mi nastupuje za chvíli na vysokou.
však víš a vědět bys mohla
@Nimie píše:
Ono to asi fakt záleží na situaci, na druhém stupni ZŠ už jsme taky jezdili sami (MHD) ač jsme to neměli za rohem a první stupeň ZŠ mnohé maminky nepouští ani do školy o ulici dál… a to jsou v klidné části, v centru by to bylo ještě horší. Další věc je, že to stejně nikdy na 100% neodhadneš. Jsou kroužky, které ani v centru nejsou - a zrovna třeba s těma koňma je problém, to je klidně na 1 - 2 hodiny dojíždění, v téměř všech školách jsem se potkávala s lidmi ze všech možných částí města, mnozí jezdili i z vesnic. Vlastně znám jen málo lidí, kteří chodili do škol jen poblíž (kromě prvního stupně ZŠ), většina stejně nakonec jezdila někam úplně jinam.
Ale jo, já mam děti trochu menší, syn 11,dcera 9 a potom ještě dvě menší. Syn teď nastupuje na gympl, ten taky není úplně poblíž, tak 25 minut pěšky. Domluvili jsme se, ze bude chodit pesky, nez aby se mackal v precpane MHD.
Sportovni oddil taky v lednu vymenil za lepší, je v příměstské části a taky tam jezdi sám MHD. Předpokládám, ze dítě na druhem stupni uz se dopraví samo téměř kamkoliv, pokud ma spoje. Coz vsude není. A zakladatelka psala, ze rozvazi a rozvazela.
Znovu opakuji, ze mi neslo ani tak o to, hodnotit život v různých místech, jako politovat zakladatelku, ze musí byt z toho unavená a ztratí spousty času. Který ja můžu venovat detem, domacnosti nebo sobě.
To, ze se diteti nic nestane, nezaručí nikdo nikde. Presto jsou mista bezpečnější a méně bezpečná.
Dcera taky jezdí příležitostně ke konim, koniky na podivani a krmení mame i tady, ale jizda na nich fakt není bezpečná. Nemaji vsechny bezpecnostni pomucky a pouze velké koně. Deti jsou ráno vyzvednuty na nádraží a v pozdním odpoledni vraceny zpět. Formou primestskeho tábora o různých prazdninach. Pravidelně cely rok nemá moznost jezdit, uz tak těch aktivit ma hodně a neměl by ji kdo vozit.
@Jana206 mě spíš šlo o to, že to že je vozí ještě nemusí znamenat, že do cíle nevedou spoje a nebo že to mají nějak extra daleko
že bezpečnost nikdo nezaručí, to je pochopitelné, jen že jsou maminky, které mimo jiné z toho důvodu vodí/vozí děti i tam, kam by mohli dojet/dojít samy a je to hodně individuální, těžko říct jak to přesně má Eva ![]()
No ty kraaaaso. Hluboce se omlouvam za svuj netolerantni pristup, ale ta by chytla takovejch par facek, ze by dalsi vzala o zed. V sestnacti rict matce, ze je krava a at jde do prdele, a omluvit se stylem, ze si za to muze sama…
Nicméně se obavam, ze na ohybani proutku uz je pozde. Drza, vzpurna a hyperaktivni jsem byla odmalicka, ale tatova padna ruka me naucila se ovladat, dnes mu velmi dekuji. Nebavim se o dnešním moderním terminu, biti' nebo, mlaceni', tata je vicemene pacifista, ale kdyz se hodne prekrocily meze, jedna facka udelala vic, nez tyden domlouvani.
A rozmazlene dcerunce bych pozastavila vsechny vyhody, kapesne, vypnout wi-fi, co zabere, kdyz se neumi chovat. S tim, ze pokud se bude podobna situace z jeji strany opakovat, nastanou takovy galeje, jaky jeste nezazila. Jedna vec je puberta a druha nadat matce do krav.
Tatinek bude doma asi jen do počtu, ne?