Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jestli máš kde skladovat maso, tak bych se vykašlala na granule a začla „barfovat“. I sebelepší granule obsahují spousty „pomocníčků“ a maso je psu přirozené. Chce to trochu nastudovat, ale stojí to za to. Ale jak říkám, musíš to mít kde skladovat. My jsme kvůli naší madam koupili pultový mrazák
. Hezky popsáno je to třeba tady: http://www.barfclub.eu/.
@Ani123 Já vyloženě pravidelně nestřídám, spíš občas vyměnim superpremiovku od brita za premiovku a měnim třeba příchutě..ono když měníš značku tak musíš přecházet ze straýho krmiva na to nový postupně a opatrně, kort když je třeba citlivej na zažívání..musíš pomalu do starejch granulí přimíchávat ty nové až je nahradíš těma novýma jinak se ti z toho ten pes dost často po*ere
a to mě teda strašně nebaví, míchat mu dvoje a hlídat aby nedostal moc nebo málo a pak se mi z toho nepoto ![]()
jo a ještě jen tak naokraj- třeba Brit pro kočky mejm kočkám ABSOLUTNĚ nechutnaj a to ani bráchovo kočkám a ani máminejm kočkám..
je to zajímavý když psům jo a kočkám teda vůbec..
ale to jen tak na okraj ![]()
Ahoj,
my krmíme Hills velkýho psa, malýho Royal canin, ani na jedno si nemůžu stěžovat. Pro velká plemena bych hlavně věnovala pozornost doplňkům na jejich kosti a pohybový aparát, dost trpí v dospělosti na klouby atd. (znám to od té naší retrívřice, ale bohužel neměli jsme ji od mala a neměla kvalitní stravu, ako mimi a teď hrozně trpí na bolavé klouby a šlachy) takže sázíme na doplńky včetně Hills J/D MOBILITY. Máte s tím také zkušenosti?
@lachtanek11 píše:
Vidím, že se tu pohybujete v opravdu premiových značkách. Jen jsem se chtěla zeptat, zda jste některá neslyšely názor na štěněcí krmivo z Mountfieldu - dle lidí odtud je srovnatelné s premiovými žřádly (?), stojí něco přes 400..?
Z mě v žádném případě nebrat! Koupili jsme je na popud známých, kteří si na krmivu zakládají, že taky nastudovali, jak je to kvalitní. Já jsem ten pytel ani nedokrmila. Výsledkem byla akorát zahrada plná hovínek - ne průjem! - prostě si z toho psi očividně neměli co brát. I na těch granulích to vidíš, jsou suché a pročti so složení.
@Ani123 píše:
@Denis11 Moje kočka se může po Brit Care umlátit![]()
Moje kočky choděj na ty psí granule od Brita a ty mu chroupaj
ale kočičí jim nejedou ![]()
Mám na Britech oba LR a spokojenost. Je to pro mě cenový kompromis. Asi bude hodně odpůrců, ale já jsem měla nejlepší zkušenost s ProPlanem. Jak psovi sedí, poznám nejlíp podle srsti a jednoznačně i podle toho, co vykaká
Ale když mám teď dva, přešla jsem na Brit, s Purinou bych byla skoro na 3000 za měsíc na dva psy a to nemůžu.
@levand Díky za názor. Bylo mi jasné, že někde bude fela. Já slyšela, jak je výborné a proč platit za drahé značky a pod.,ale ta cena mě mátla..
@levand prosím vás, jaké od britu??máme 10i měsíčního labradora a zničeho nic nám brity přestala jíst-jen když ji do toho dám vývar, aby granule měla navoněné tak je sní…tak už jsem zoufalá, co sní ![]()
Ahoj
hlavně se vyhni všem sajrajtům typu Royal Canin, Proplan, Hills, Eukanuba a podobně, tam platíš propisky zdarma, pytel plný obilí a maso nikde…
Doporučila bych ti nezaměřovat se na cenu za pytel granulí a spíš bych propočítala na kolik tě vyjde denní dávka a následně kolik tě krmení vyjde na měsíc… každé granule totiž mají jiné dávkování a obecně platí, že čím víc masa obsahují tím je dávkování nižší, Btit Care ale nejsou špatné granule, jsou doporučovány celkem dost, ve složení není žádné obilí jen rýže což jim dává dost plusových bodů, ten obyčejný Brit už obsahuje kukuřici, která sice není takový zlo jako třeba pšenice, ale rozhodně to není ideál.
Já bych ti ještě doporučila podívat se na Taste of the wild jsou to granule obsahující cca 50% sušenýho a čerstvýho masa a není tam žádný obilí ani kukuřice
, já je jednu chvíli dávala a byly jsme celkem spokojený, platila jsem za 12 kg pytel cca 1200? koukni po netu a najdeš
a nebo Essential food ty dávám teď, jsou ještě o fousek lepší než Taste ale taky o fousek dražší… granule jsou takový moje hobby
tak kdybys chtěla klidně napiš a pokecáme o tom víc, rozhodně ale jak jsem říkala Brit Carem nic nezkazíte ![]()
Dříve jsem svým fenkám taky dávala Brit Care, ale v rámci změny jsme přešly na již zmíněné Taste of the wild a má u nás velký úspěch. Myslím si, že Brit Care je kvalitní a že ho měnit nemusíš
.
Měním u Britu jen příchutě, nevím jestli je dobré přecházet z lepší kvality na horší…
Měnit značky pokud granule sedí může být spíš na škodu, musí se zase opatrně pomalu přecházet na nový granule a je to zbytečný když chutnaj a pes prospívá… stačí měnit příchutě i jedné značky
Taky krmím jednoho ze psů Britem a druhého mám na Platinumce. Prostě to chce najít krmení, které tomu psovi opravdu sedne a v těch prémiovkách nehraje až takovou roli, které zrovna to bude
A granule bych taky nestřídala, psovi vždy trvá než si na nové zvykne (ne až tak pychicky, ale žaludek a střeva) a zbytečně mu to zatěžuje organismus. Maximálně bych občas vystřídala příchuť, ale stejné značky a řady.
@Ani123 píše:
@Denis11 Myslíš Brit Carnilove?Ano, to je už naprostá špička, ale my na to nemáme
Nám Brit Care doporučila veterinářka, jelikož jsme ji řekli, že krmíme Brit Premium, tak nám hned říkala, že je lepší přejít na ten Brit Care, tak na něj jdeme
Jen chci zjistit jestli neexistuje něco lepšího.
![]()
@Renča VM O granclích Anka jsem taky jednou přemýšlela
Příspěvek upraven 09.05.14 v 07:50ale trochu mi tam vadí ty obiloviny
Nejlepší co můžeš dát, pokud se yomu chces trošku venovat je BARF, bezkonkurenčne nejlepsi ve vsech smerech a cenove uplne někde jinde nez granule. Každý, kdo. o tom zacal. přemýšlet, cim krmi své psy už dávno od granuli odesla zpet k prirode…