Psí granule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1762
4.3.16 10:01

Elza je kříženec, 9 kg a děsně vybíravej. Všechno žere tak dva dny a pak se na to raději vykašle. To maso žere dýl, ale někdy se taky ofrňuje. Taky má pěknou postavičku, jen závidím. :-)
Tak díky, já něco vyberu, asi zkusím ten Orien, když ho tak chválíte, ale jen malé balení. Kupuju většinou 2kg a máme to na půl roku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
4.3.16 10:07

@Halka prodávají i 300gr balení, to sežere brzo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
4.3.16 10:27

@Halka Třeba střední řada od Britu mi přijde lepší a cenově je za velký pytel jinde. Já jimi krmím, plus občas dostane kotek, kuřecí skelet, banán, mrkev… Prosívá dobře. (Fenka českého fouska, roční).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.3.16 10:47

@Halka Copak je váš pes slepice? Mrkněte spíš po něčem co obsahuje aspoň 50% masa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.3.16 17:13

Vžyť jsem psala, že se mi to nezdá. Ale prý je ještě rozdíl mezi obsahem masa a té masové moučky a v tom se nějak neorientuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
5.3.16 06:22

Purizon

A co zkusit Purizon… V podstatě srovnatelne s Orijenem - jen bez vsudepritomne reklamy.

www.zoohit.cz
www.bitiba.cz
Celý odkaz mně tady pres mobil vlozit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
5.3.16 09:11

@Jannnča tak to bych netvrdila, je hodně značek co se snaží vyrovnat orijenu. Nejsou špaté to ne ale s orijenem soupeřit nemůžou :roll: Už ten vit E :? zase orijen je cenově už fakt jinde :?,otázka jakou má orijen krmnou dávku? orijen taky každému psu nesedne takže to prostě chce zkoušet co kterému sedne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
5.3.16 09:53

@Markéta80
Purizon máme vyzkoušený, stejně tak Orijen :lol:.
Navíc - Purizon je „schválen“ i Milošem z ifauny - tam to znáš ;).
A nespletla sis ho náhodou vitamín E s vitamínem K3?

Mimochodem - pří dávce, kterou taky některé holky krmí, bych se domluvila s někým, kdo uvedenými granulemi krmí v mém okolí, aby mi vždy dané množství prodal…vyjde to x-násobně levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
5.3.16 10:16

@Jannnča jo znam, zrovna miloš při porovnávání s aplavs psal že purizon horší. Ne jde o vit. E když je 200 tak je tam konzervace BHA :?. je to vyráběno v UK jako hodně napodobenin orijenu ale jen napodobenina. ale ta konzervace mě vadí dost :?. orijen mam koupený tak uvidim jak naší sedne, třeba ne a zůstane na acaně :lol:. Já musim brát 2kg, větší prostě by měla na dlouho :mrgreen: Purizon má nižší náklad takže i pak prodává za slušnější cenu. je to vyrobené pro Zooplus De :roll:. Jediné co se mě líbí že mají malé balení což je fajn když to někdo chce vyzkoušet protože když by to naše nežrala a mít i kilovku tak to vyhazuju, jako naposled lososvého brita :?, ted jsme jí trošku zvedla krmnou dávku a má na den 35gr :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
5.3.16 10:25

@Halka pokud maji granule ve slozeni na druhem miste ryzi a na tretim a ctvrtem miste obili, tak prece nemuzete ocekavat, ze budou kvalitni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
5.3.16 10:40

@Markéta80 My granule střídáme + maso, takže některé věci už jsem přestala řešit. Pes má asi 23 kilo.
Třeba s Wolsblutem poprvé super, když jsem pak po určité době objednala znovu jinou příchuť, tak šílenost…matná lámavá srst, takže už se nevrátíme.
Naopak třeba spokojenost s obilnými Dog Lovers Gold, Barking Heads, Essential. Už jsme toho stihli za tu dobu, co ho máme, vyzkoušet opravdu moc.
Třeba vychvalovaná levnější varianta granulí - Nutra Gold - u nás nic moc, stejně jako TOTW a Brit Care.
Měli jsme i bezobilné Canidae…a u těch jsem tam na vážkách, zda se vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
5.3.16 11:54

@Jannnča Wolfsblut naší nechutnal vůbec a líbilo se mě že má tolik druhů, ale spíš to na ní prostě byly obří granule, i jsem je řezala na půl a prostě nechtěla :?. barking tiny paws kachní to jí chutnalo si myslim dost ale po 3kg už taky nechtěl, ze vzorků jí hodně chutnal artemis ale jak jí znam tak dlouho by to v kuse taky nechtěla :?, TOTW jí vůbec nesedli a ted má acanu a zatim ok, už 5 příchut a žere dobře, mam právě i malá balení orijenu tak uvidim. počítam i s tim že jí nemusí sednout, nebyla by první :mrgreen: naše má 2kg takže má fakt mini spotřebu prootzas enemusim řešit cenu, stačí když jí to bude chutnat, nebude mít zdravotní problémy a mě se bude líbit složení. S acanou jsme byla spokojená i minule. Acana a orijen tam je výhoda těch 300gr balení. je hodně druhů co bych vzala ale mají min 1,5-3kg balení a to prostě neni na zkoušku, když to nebude žrát tak co s tim? zrovna levné to neni, pokud by nějakou příchut acany moc nechtěla tak to nějak dožere ale 3kg má na 3m :mrgreen:. Chtěla bych mít víc značek a nějak to střídat at se nenaučí jen na jednu, pak bude výpadek a bude problém. velké zásoby dělat nemůžu :lol: Zrovna u Wolfsblutu když jsem koukala tak sice příchutí fakt hodně ale ne všechny úplně nejlepší takže pak asi to chce vybrat ty víc masové ale asi už zkoušet nebudu, max pro malá plemena ale pokud vim že jí chutná acana tak moc experimentovat nechci, na orijen se počítam dostane tak za měsíc. má tam ještě 2 balíčky acany, ted má rybí a ta jí chutná víc než dost. Ono se i říká že je lepší točit několik kvalitních značek a pak se nemusí řešit složky až tak moc, vyrovná se to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
6.3.16 05:26

@Markéta80. Točit několik značek myslíš vždy dokrmit balení, zamíchat s dalším a najet na jinou značku? Nebo mít načatý třeba dvě značky a dle chuti dávat? U přechodu na jinou značku je nutné vždy míchat s předešlou?
Naše čubinka má problém-nové granule uvítá vždy s radostí a brzy jí přestanou chutnat. Acana super, po měsíci nebyla unešená a za dva týdny odmítala. Taste nadšená, po týdnu odmítá. Nechávali jsme vyhladovět. Nakonec jsem ustoupila a u nás stále chválí Hapoy dog superpremiovou řadu pro štěňata. S jehněčím. Moc jí chutnají. I když má veliké množství hovínek, tak jsem jí granule nechala-náš odjezd na hory a chtěla jsem ať něco žere. Zprávy z domova jsou, že baští bez potíží. Ale nyní po návratu to chci nějak vyřešit. Happy dog už nekoupím-vzala jsem jen 1,5 kg. Má tam ještě půl pytle cca 3 kg Taste. A asi objednám vzorky Orien, N&D. A co ještě by si poradila? Chci jí dopřát opravdu to nejlepší.
A kde je nejlepší objednat malá balení na zkoušku? Myslím obchod kde mají takový výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
6.3.16 09:11

@lasička1 a četla jsi složení hapy dogu? najít 3-4 značky, ideálně n stejné úrovni a střídat po pytli nebo po pár příchutích. vyměknout nesmíš, jinak pak bude čekat na lepší :mrgreen: To je to jak z ní jde hodně odpadu tak to neni ok :? Dokrm ty TOTW, naší změna nevadí tak ani nepřimíchávam. ted má acanu a tam jen měnim příchutě. orijen určitě ne po průměrných to se chudák po… Kvalitních je určitě víc, nevim jak žere velikostně granule, ale naše kavalírka problém neměla, to spíš ted tahle ale acanu žere dobře. měla jsem i barking heads ale pro mini psy kachnu a to jí jelo hodně ale po 3kg už nic moc :? Pokud chceš napíšu eshop kde pán ochotný poradit a nakonec mě poslal snad 10 vzorků :mrgreen: :mrgreen:. Záleží i kolik sežere kg za měsíc a jaký je finanční limit :palec: kavalír by neměl mít problém s velikostí spíš zkouší co bude lepšího :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
6.3.16 09:29

Happy dog jsou dosti velké a tvrdé granule a jí se líbí, jak to chroupe.Ale nelíbí se mě velikost hovínek, určitě od něj ustoupím. Oproti Acaně a Taste nesrovnatelně větší. Ale u nás je zverimex, mají tři pobočky, dodávají místní policii pro služební psi. Navíc cvičí psi. A paní, ke které chodím na nehty, nemůžou mít děti a pro svého psa by udělali první poslední-berňák-říkala, že vyzkoušela leccos a Happy dog z tohoto zverimexu super.Oni tvrdí, že je to německý dovoz a kvalitou úplně jinde než klasika od jiných dodavatelů. Tak jsem „vyměkla“ a zkusila koupit trochu vážených granulí.
Budu ráda, když napíšeš kontakt na e-shop, kde poradí a ev. pošlou vzorky. Finanční limit nemám žádný. Pes je člen rodiny a dětem bych také nedávala podřadné jídlo. Beru to tak, že když se člověk jednou rozhodne do rodiny přivést štěňátko, tak se vším všudy. Tzn. nebudu na něm nesmyslně šetřit. Naše předchozí labradosrka si utrhla zkřížený vaz v koleni.Bylo jí 9 let. A zvolili jsme nákladnou operaci. I když tchánovci říkali-co blbnete, nechte jí uspat, za ty peníze budete mít 4 další labradory.Byla tu s námi ještě další 4 roky naprosto plnohodnostného života. A nikdo by nepoznal, že je po tak náročné operaci nohy. Navíc se operoval i meniskus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný