Psí granule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6116
28.2.17 09:24
@Jannnča píše:
A hlavně kvalita a složení, to je taky super :think:. Chudaci zvířata. U Vás bych tedy jako pes žít vážně nechtěla. Brrr :poblion:.

Mohu se zeptat, čím krmíš pesana ty? Protože tohle konkrétní krmivo asi nepatří k těm špičkovým na trhu, ale rozhodně se podle složení dá řadit mezi ty kvalitnější. Co přesně se ti nezdá na složení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.2.17 09:51

@SlečnaDahlia Já se tomu dost věnoval dva roky, co jsem zkoušel různá krmiva a pes měl pořád průjem nebo to nechtěl žrát (žádné low endy). Možná si to spletly s nějakou nižší ekonomickou řadou, ale Starvita je prostě bezobilné krmivo s dostatkem proteinů, minerálů, řadou věcí pro podporu zdraví a Mountfield to drží na polovičních cenách, protože to má jako servis a „lákadlo“ pro své zákazníky a navíc si to nechává vyrábět přímo a nejsou v tom žádný velkoobchody. Poměr cena výkon je fakt vynikající a já nemám pocit, že by náš Shady nějak trpěl. Bavil jsem se o tom i s veterinářem a ten mi říkal, že neexistuje nic jako „nejlepší krmivo pro psa“. Že jsou v podstatě stejně individuální jako lidi a spousta psů funguje dobře i na krmivech s obilím, protože tisíce let žijou s lidmi a krmí se z jejich zdrojů. Shady má po krmení s obilninami prostě průjem, sežere pytel za měsíc (Cane Corso) a když jsem tenkrát zkusil první balení (to ještě neměli pro XXL, ale bylo to jedno z těch pro dospělé psy), tak to bylo jako požehnání z nebes:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.2.17 10:53
@Desperek píše:
@SlečnaDahlia Já se tomu dost věnoval dva roky, co jsem zkoušel různá krmiva a pes měl pořád průjem nebo to nechtěl žrát (žádné low endy). Možná si to spletly s nějakou nižší ekonomickou řadou, ale Starvita je prostě bezobilné krmivo s dostatkem proteinů, minerálů, řadou věcí pro podporu zdraví a Mountfield to drží na polovičních cenách, protože to má jako servis a „lákadlo“ pro své zákazníky a navíc si to nechává vyrábět přímo a nejsou v tom žádný velkoobchody. Poměr cena výkon je fakt vynikající a já nemám pocit, že by náš Shady nějak trpěl. Bavil jsem se o tom i s veterinářem a ten mi říkal, že neexistuje nic jako „nejlepší krmivo pro psa“. Že jsou v podstatě stejně individuální jako lidi a spousta psů funguje dobře i na krmivech s obilím, protože tisíce let žijou s lidmi a krmí se z jejich zdrojů. Shady má po krmení s obilninami prostě průjem, sežere pytel za měsíc (Cane Corso) a když jsem tenkrát zkusil první balení (to ještě neměli pro XXL, ale bylo to jedno z těch pro dospělé psy), tak to bylo jako požehnání z nebes:)

Já si hlavně myslím, že ty reagující „chudák pes“ si to krmivo vůbec nedohledaly, složení nečetly, jen si tady přečetly „Mountfield“ a už chudákpsovaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.2.17 11:01

@Desperek hm 20% masa je málo, navíc drůbeží to je největší hnus ani se neví jaké maso to je :?,konzervanty taky do psa necpu, chemický koktejl si nemyslím že je to co pes potřebuje a drůbeží tuk to je taky lahůdka :jazyk:. V kvalitních granulích drůbeží tuk nemá co dělat, musí být napsáno jaký- např kuřecí, krůtí, kachní ale jak je drůbeží tak to ne. slabší průměr určitě ne špičkové krmivo ;) ale zase dle ceny co by člověk chtěl, i když 70kč za kg? To by se určitě našla lepší kvalita. To ta sleva je umělá protože za plnou cenu je to pěkně předražené :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.2.17 11:05
@Desperek píše:

Vicemene souhlasim. Nicmene tyhle granule jsou takovy prumer. Nevidim tam chelaty, jak nekdo zminuje v recenzich, zato tam vidim konzervanty. A masa je tam kolem 30%, navic neurcene drubezi. Ma pomerne hodne vit. A, nekteri psi muzou reznout. Super granule to nejsou, uplny prusvih taky ne, proste takovy prumer. :nevim: Kdyz psovi sedi a nevadi vam ty konzervanty, tak nakonec proc ne. :nevim: Akorat bych dala pozor na nenapadny snizovani kvality. Ja bych za to ty penize ale nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.2.17 11:33
@Markéta80 píše:
@Desperek hm 20% masa je málo, navíc drůbeží to je největší hnus ani se neví jaké maso to je taky do psa necpu, chemický koktejl si nemyslím že je to co pes potřebuje a drůbeží tuk to je taky lahůdka :jazyk:. V kvalitních granulích drůbeží tuk nemá co dělat, musí být napsáno jaký- např kuřecí, krůtí, kachní ale jak je drůbeží tak to ne. slabší průměr určitě ne špičkové krmivo ;) ale zase dle ceny co by člověk chtěl, i když 70kč za kg? To by se určitě našla lepší kvalita. To ta sleva je umělá protože za plnou cenu je to pěkně předražené :?

Jak jsi přišla na těch 20% masa? A propos, už podle toho složení a podle toho, jak je vypsané, jde poznat, že jde o lepší granule - určitě ne o nejlepší na trhu, asi bych je ani nezařadila mezi superprémiovky jako na webu, za původní cenu by se daly vybrat kvalitnější, ale úplně ekl hnus a fuj a „chudák pes“ ty granule rozhodně nejsou. Hnus granule mají popisek typu: „pšenice, maso a vedlejší živočišné produkty, živočišný tuk“. A ani si nemyslím, že by původní cena musela být umělá - vem si třeba takové Royal Canin nebo Hill´s, ty jsou předražené jak prase a přitom složení odpovídá krmení pro slepice (hluboko pod těmito granulemi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.2.17 12:11

@SlečnaDahlia 20% píšou sušenou drůbež což teda kvalita bude hodně dole a pak vše pár % v čerstvém což po vysušení je mínus 70%. jenže konzervanty to bude stejná kvalitka jako má royal ale tím se vyznačují všechny málo kvalitní že to má konzervanty. Drůbeží tuk je taky největší humus tam se schová kde co. Hills a Royal mají hlavně líbivé reklam, kvalita je katastrofa, royal tuplem a jak je oblíbený :? Takže si hlídám aby tam nebyla konzervace, vit K3 což je ale v těch levnějších a málo kvalitních, drůbeží tuk taky ne a mladší má nejspíš alergii na kuře tak i vše kde je kuře nemůžu brát. je to složité aby to bylo kvalitní a psům to sedlo jak má :lol: Vidim to na stejné úrovni jak obyčejný brit. ta chemie mě prostě vadí, když vím že to jde bez chemie ;) ale tam pak ta cena je jinde :lol:.manžel říká že když mu vždy řeknu co zrovna žerou za příchut tak že jim závidí :mrgreen:, jsem mu nabídla že mu odsypu :mrgreen: a odmítl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.2.17 14:42
@Markéta80 píše:
@SlečnaDahlia 20% píšou sušenou drůbež což teda kvalita bude hodně dole a pak vše pár % v čerstvém což po vysušení je mínus 70%. jenže konzervanty to bude stejná kvalitka jako má royal ale tím se vyznačují všechny málo kvalitní že to má konzervanty. Drůbeží tuk je taky největší humus tam se schová kde co. Hills a Royal mají hlavně líbivé reklam, kvalita je katastrofa, royal tuplem a jak je oblíbený :? Takže si hlídám aby tam nebyla konzervace, vit K3 což je ale v těch levnějších a málo kvalitních, drůbeží tuk taky ne a mladší má nejspíš alergii na kuře tak i vše kde je kuře nemůžu brát. je to složité aby to bylo kvalitní a psům to sedlo jak má :lol: Vidim to na stejné úrovni jak obyčejný brit. ta chemie mě prostě vadí, když vím že to jde bez chemie ;) ale tam pak ta cena je jinde :lol:.manžel říká že když mu vždy řeknu co zrovna žerou za příchut tak že jim závidí :mrgreen:, jsem mu nabídla že mu odsypu :mrgreen: a odmítl :mrgreen:

Chceš říct, že si hlídáš způsob konzervace. Granule bez jakéhokoliv konzervantu by měly trvanlivost tak týden od výroby. Takže uznáš sama, že je tam více než 20% masa, jak jsi prvně tvrdila, že jo? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
28.2.17 14:44

Nejčastěji čerpáme informace odtud a náš hafan je spokojený
 http://www.psikrmivoradce.cz/…y-krmiv-a-z/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.2.17 15:03

@SlečnaDahlia to neni pravda, dá se zajistit trvanlivost přírodně ale to je logicky dražší. celkově když je v granulích drůbeží maso tak to je odpad, v tom čerstvém to sice pěkně vypadá ale po vysušení je to skoro nic ;). U opravdu kvalitních granulí konzervanty nejsou a proč do psa cpát chemii když nemusím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
28.2.17 16:13
@Markéta80

Asi tak nějak :-D. Jak je v granulích drůbeží, ruce pryč, to je prostě mišmaš a 20% sušeného je nic a z čerstvého nic nezbude, prostě slátanina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
28.2.17 16:27

@Desperek rozhodně je dobře že jsou bez obilovin. Jinak si myslím že to je takový zlatý střed. Hlavní je, že to pejskovi vyhovuje. Taky nám trvalo dlouho než jsme našli granulky ( máme 2 psiska, jiná rasa, jiný věk ale stejná váha +- 3kg) a nakonec jsme zakotvili u orient. a to hlavně kvůli opakujícím se zánětům. A granule bereme jako doplňkové. Hlavně dáváme maso s rýží- hovězí a drůbeží. Veterinářka si minule hodně chválila že je dobře krmíme. Mají pěknou srst, ideální stavbu těla… :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
28.2.17 16:39

@epsice
A můžu se zeptat proč je dobře, že jsou bez obilovin? Pokud jsou obiloviny kvalitní, v malém množství jsou naopak žádané u některých psů, někteří psi prostě obiloviny potřebují, zvláště velká plemena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.2.17 17:39

@Lucy 21 jenže málokdo ví že mezi kuřecím a drůbeží je až tak velký rozdíl :jazyk: Tyhle dát naší mladší tak by jí to projelo ještě ten den :mrgreen: :mrgreen: lepek jí asi nevadí, včera sežrala kus rohlíku a ok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
28.2.17 19:02

@Lucy 21 to je vec nazoru. Ja si to nemyslim. Lepek nepotrebuje nikdo. Ani clovek ani zvirata. A pokud ano tak v male mire a ne ze je budou cpat do granuli proto aby pes nemel hned hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný