Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ani123 Acana, Taste of the wild, Platinum, Brit Care, N&D, doporucuju hlavne bezobilne rady - pes neni slepice a cist slozeni. Cenove presne nevim jak vychazeji, ale vse jsou to kvalitni granule.
My jsme před měsícem přešli se psy z granulí na barf. Fena, která po porodu nemohla shodit, tak pomaloučku hubne. A co se týče ceny, tak jsme na poloviční ceně oproti granulím. Podle veterináře tím i dost zmírníme riziko torze žaludku. I když denní porce je na váhu dvojnásobná než u granulí tak mají miniaturní bobky. A hlavně se holky těší na jídlo a i přestaly žebrat od stolu.
Jinak dokud jsme dávali granule, tak jsme byli spokojení s Profine a prémiovou řadou Fitminu.
@asha píše:
@Lístečka Tak ja maso nevarimJinak Orijen a asi i Acana jsou v ty vyssi cenovy kategorii. Pak jeste Essential a dalsi, oni tu jsou vypsany. Ono to kolikrat spis chce upravit davku, davat min.
Dávku dodrzujeme, ubrali jsme, ale pořád by něco jedl, strašně se na jídlo těší, prostě vidí jen to.
@Lístečka píše:
Dávku dodrzujeme, ubrali jsme, ale pořád by něco jedl, strašně se na jídlo těší, prostě vidí jen to.
Tak mate retrievra, to se nedivim
Spis dat nejakou zeleninu na zaplacnuti.
Já jsem na Tastu of the w a velká spokojenost. Můj pes stále vypadá jako podvyziveny a baští 1,5× ddd. Jinak i Marp a Orijen jsou super. Často je problém, pokud si pes vyzebra kousek rohlíku, pak trochu šunky, nějaký ten piškot, a na závěr nějaký masový pamlsek…pak se to nascita a lidi se diví…
@Markéta80 píše:
@Lístečka brit care žádná špička nejsou, ale zase u kvalitnějších je menší dávkování. Acana, Barking heads má určitě i pro seniory. Orijen už bude cenově jinde a aby se z něj nepo to je velký rozdíl oproti brituasi bych brala bez obilovin, maso+zelenina+ovoce v granulích mu dá víc než tuna rýže a když mu něco sedne tak klidně ještě ubrat v dávkování. ještě Marp je hodně chválený
Vim, že Brit care žádná hitparáda není. MARP jsme kdysi měli, ale nic moc.
@asha píše:
Tak mate retrievra, to se nedivimSpis dat nejakou zeleninu na zaplacnuti.
Na druhou stranu jsem ráda že je pri chuti. Máme zahradu, takže má často mrkev, obírá si rybíz z keriku. Teď pořád sbírá švestky a ryngle. Těch se bojím, protože pecky už nevyplivne.
@Lístečka To ovoce by to chtelo omezit, potom se pribira dobre. Kdyz mu chutna zelenina, tak davejte i jiny druhy. On je nejvetsi problem ta zravost, to bohuzel nevyresi zadny light granule.
@Lístečka tak zkus barking heads http://www.spokojenypes.cz/…g-slim-12kg/ nebo mají i pro seniory. Mají docela na výběr a hlídat ovoce to je samý cukr a omezovat no
. Od barkingu klidně střídat i příchutě pokud mu sednou ![]()
@Markéta80 díky mrknu na to. @asha Vím, že v ovoci je hodně cukru, nemůžu ho odtamtud někdy ani dostat. Asi bude největší problém ta žravost ( to už nezměním ), on je navíc před třemi roky kastrovaný a od té doby je při chuti více. Možná blbě řečeno, ale jsem ráda, že se o něco zajímá. Byla i doba, že byl skleslý atd.
@Lístečka chce to vyzkoušet nebo úplně bez obilovin a snížit krmnou dávku ale jestli je takhle při chuti tak bude žrát vše co najde
čím kvalitnější granule tim větší šance že ho to zasytí nebo převést na maso? toho by měl víc než granulí a dostával by dl uvážení přílohy
ale to chce pak nějak nastudovat poměry kolik čeho dávat ![]()
@Lístečka Vykašlete se na granule s označením senior nebo light…papírově jsem ubrány tuky, ale dohnáno je vše sacharidy - čili horší zlo.
Náš pes po pokusu o zhubnutí na seniorkách naopak přibral. Má cca 11 let, dostává klasické dospělácké granule (Purizon, Barking Heads, Black Canyon a další - střídáme). Snížila jsem dávku, dostane pak vždy misku s vodou, ve které je olej (ostropestřecový, lososový,…), mouka - konopná, ostropestřecová,… dále lněná semínky, přidáváme různě - vajíčko, trošku mletého masa, prostě něco, čí se to ochutí. Žádný efektivnější způsob zhubnutí, samozřejmě spolu s dostatečným pohybem, jsem ještě pro psa neobjevila
.
@Jannnča Nekdy to nefunguje. Kamoska ma psa, co pribiral i na BARFu, davala uz uplne minimalni davku a nic, nakonec se povedlo jen to, ze prestal pribirat. Pomohly az light granule. Ona ta praxe je proste kolikrat jina, samozrejme teorii a tohle vsechno mam taky nacteny a vicemene s tim souhlasim…ale clovek casto mini a psiska si to pak stejne delaji po svym ![]()
@Jannnča u nás je zásadní to, že má málo pohybu. Má 13,5 roku, nožky už neslouží jak mají, i záda bolí. Prostě pomalu ale jistě přibírá. Navíc je kastrovany _ čím dál více má chuť na jidlo. Pořád loudi a nikdo nemáme to srdce mu nedat aspoň maličkost
chudacek je už starý, takže jeho radost je jídlo a být s náma. Další problém je to, že se hůře vyprázdnuje. ![]()
@Lístečka Zkusila jste přidat lněné semínko?…klidně ho namelte na kávovém mlýnku a přidejte do stravy.
Na nožky vyzkoušejte sirup Aptus Apto-Flex VET, rychle se vstřebává a u psů je zpravidla po týdnu podávání vidět zlepšení.