Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Halka Není to špatné, jsou horší. Mě odrazuje příliš málo složek - zdrojem proteinu je tu pouze drůbeží moučka (pod kterou se mohou skrývat vysušené drcené pařátky, nepředstavuj si prsní řízečky). Za sebe doporučuju Essentials ( http://tinyurl.com/gsghyo7 ) nebo pokud chceš levnější, na Belcando jsem slyšela chválu. Oblíbený (a psy velmi dobře obvykle snášený a chutný) je i Brit Care, který se vyrábí v ČR
@Petruskabmw orijen je asi nejlepší ne? TOTW jako zatim jediné naší nesedli ale vůbec
@Halka aha, tak to chce zkoušet ale spíš bych hledala bezobilné, co je to za rasu? orijen je špička ale některým psům způsobuje průjmy tak to chce zkoušet. Kvalitních je dost, na prvních místech musí být masa
. Dělají od orijenu i 300gr balení takže ty mam doma a taky budu zkoušet, vyzkoušeno docela dost značek a nic moc a nakonec jsme koupila malá balení granulí co měla minulá fena ač jiného plemene a může se jich užrat a sedí jí dobře
ze vzorků jí chutnal i artemis ale tam mě vadí že je jen jediná příchut, chutnaly jí i barking heads pro malá plemena s kachnou
. každému psu sedne něco jiného tak fakt zkoušet, ideálně sehnat bud vzorky nebo menší balení. Já právě objednávala 300gr balení i to jí na nějakou dobu vydrží, pak mají až 2,2kg a to má na 2m ![]()
@Icestar na Esentials jsme koukala ale malé balení nemají, bych potřebovala tak 500gr ![]()
@Markéta80 no hodně pejskařů říká že doporučují Orien a Taste of wild někdo říká že je lepší to druhý to…já sem zkusila spíš tu Orien a feně vyhovuje maximálně takže už neměním je na ní 3roky…bobany má krásný tvrdý menší kupička max. 2 denně tak jak to má být… ![]()
@Petruskabmw TW jsme měli taky, víc pytlů. Mně to přijde spíš jako hodně, hodně dobrej marketing ![]()
@Icestar já ani nevím…studovala sem to 3roky zpět a víc mě oslovila ta Orien a feně vyhovuje tak se už po ničem jiném nedívám tak vůbec nevím…třeba mě bylo i dost doporučováno Platinum, ale cvičitelka na cvičáku říkala že na podíl masa je dobrý, ale že obsahuje hodně soli atd že není moc dobré na běžné krmení spíš jako pamlsek na cvičák
…
@Petruskabmw
taky se na něj chystám a jsem zvědavá, přechody jí nevadí vůbec jen po TOTW z ní šlo šíleně odpadu na to jakou měla mini krmnou dávku
, chápu že štěně kadí častěji ale přišlo mě toho šíleně
a i někdy řidší a pak jsme změnila a najednou se to zlepšilo
. jaké orijeny dáváš nebo to točíš? Hlavně aby to rozkousala ale počítam že by to mohlo být vel acany
Naštěstí toho moc nesežere tak cenu řešit nemusim, bude záležet jak jí sedne a jestli je bude chtít žrát, je nějaká vybíravá
![]()
@Markéta80 mám ty klasické…jednou sem koupila bizona, ale přišlo mě že po nich víc kadí…možná zkusím příště lososa, ale raději neměnit…tak naše má ten pytel 12,5kg na 3měsíce tak to se ještě taky dá ![]()
@Petruskabmw to toho tolik teda nesežere
, na 2kg psa ta krmná dávka bude asi hodě malá. Já jí vzala všechny po těch 300gr tak uvidim jaké jí sednou.Ona dlouho jednu příchut nechce takže musim kupovat max 2kg balení což zase vyjde nejdráž
, jsme manželovi říkala že kdyby jsme jí koupili kamarádku tak se vyplatí i 6kg balení
![]()
@Markéta80 tak ona má 15kg a podle dávkování to vychází na ty 3měsíce…čím menší pes tím větší výhoda no…pak si člověk může hlavně dovolit úplně to nejlepší…ta představa že by měla pytel na měsíc no nevím nevím teda…
@Petruskabmw no právě, mít obr psa tak už bych musela hodně zvažovat a udělat nějaký kompromis takhle pokud jí budou chutnat, zdravotně taky ok tak proč ne. ted má právě acanu, zatim měla už 5 příchutí a všechny jí chutnají, moc nemusí jehněčí. ted má rybu a to je miska okamžitě vyluxovaná
![]()
My máme vice chlupacu doma. A každý snad dostává jiné krmivo. Je třeba vyzkoušet co mu pojede. Ale dneska i granule z Tesca psa nezabijou.
Takže bych koupila co nejmenší balení a zkoušela. Takhle jsme to dělali, protože máme problémové psiky doma ![]()
@Markéta80 tak naše je popelnice sežere kde co
, takže já to sleduju podle bobků a srstí…
Elza je kříženec, 9 kg a děsně vybíravej. Všechno žere tak dva dny a pak se na to raději vykašle. To maso žere dýl, ale někdy se taky ofrňuje. Taky má pěknou postavičku, jen závidím. ![]()
Tak díky, já něco vyberu, asi zkusím ten Orien, když ho tak chválíte, ale jen malé balení. Kupuju většinou 2kg a máme to na půl roku
.