Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kavalírku krmím britem care + dosává kloubní výživu preventivní, u toiho kokra bych možná zvažovala ještě lepší, vzhledem k problémům, které měl
@g.sandova Zkus koupit tady vzorek granulí - http://www.annamaet.eu/cs/vyzkousejte
Granule jsou bez obilovin. Sama uvidíš. Neexistují žádné ideální granule, které sednou každému psu. A pozor na přechodu z hodně obilného „šuntu“ na masové granule…je třeba pomalu, třeba přes Dog Lovers Gold - granule střední třídy, které jsou zpravidla psy dobře snášeny.
Pes nemusí žrát stále stejné granule - zleniví mu trávení, střídání třeba 3 značek je mnohem vhodnější.
http://www.granule.cz/…o-sveho-psa/
@Jannnča děkuju,
pes ale fakt nežral žádný šunt, to bych psovi nekoupila, ale ty granule jsou jiné než ostatní, co jsme hledala, tak se dělají jinak, nevím, no.
Jsem z toho nějak znervozněla, chci aby pes byl ok, to je jasné.
Děkuju
@g.sandova Vet zpravidla (= většinou) není výživář a nabídne jen to, co prodává, případně to, co mu doporučil nějaký prodejce.
My tedy střídáme „brutálně“ - ale už mám konečně tipy, ke kterým se budeme vracet.
@Jannnča a fakt střídáš, jo?
Psy mám dlouho a tak nějak jsem občas prostřídala, ale nakonec jsem zůstala u Brit care.
Dnes jsem se mrkla ve zverimexu a prodejce mi řekl, že určitě střídám a proto má můj pes problémy
. Nějak jsme mu nastínila problémy a stejně to nepochopil.
Je fakt, že vet tam má calibru a nic jiného, to ale určitě nejsou šptaný granule…
Když jsme vybírali granule pro psa, tak jsem koupila několik vzorků a udělali jsme doma hromádky v řadě, pes si prostě jednu hromádku vybral. Máme FITMIN, je to český výrobek a jsme spokojení.
@Jannnča no nevím, ale proso, ovesné vločky, ječmen mi celkem jako obilniny přijdou. Dívala jsem se jen na složení adult, tak jiné jsou možná lepší, ale tohle není zrovna strava pro psa a už vůbec ne masitá
@g.sandova zkuste orijen, platinum, acana, taste od the wild. Chce to vyzkoušet, které sednou. A nebo zvážit barf lépe nastudovaný. Vyjde to i nejlevnější. Druhá věc je, jaké zdravotní problémy měl? Byl vyšetřen? Je odčerven? Nemusí to být stravou.
@Atizka díky, měl zánět kostní tkáně- takhhle to prý dr řekl. Odčerven je, to je jasný, ten Barf byl porstě blbě, já s tím zkušenost nemám. Dr porstě doporučil tyhle granule- magnusson a nesedly. Už jsme si taky říkala, že kdyby měl být s grnulema porblém, zkusím přirozenou stravu, ale lépe.
@g.sandova barf není složitý, jen na začátku to chce nastudovat a zorientovat se. Granule, co doporučí vet nejsou takřka nikdy kvalitní. Je to byznys jako hrom. Málokterý vet odolá.
@Atizka no s těmi vet jsem si to myslela, zkusím vyměnit granule, když to nepůjde, zkusím ten barf
@g.sandova Jo, fakt střídáme…zodpovědně můžu říct, že jsme tento rok neměli pytel stejných granulí (kupuju velké a pes je má na měsíc až měsíc a půl…podle toho ještě to jsou 15 kg nebo 12 kg).
Pes je z útulku a první 3 roky jsme stále řešili střevní problémy. Od doby, co střídáme granule, je to v klidu. Stolice sice není občas úplně vzorová (když v noci vyhrabe koš
), ale už nevybíháme několikrát v noci (zážitek bylo 6× v zimě a v dešti, bydlíme v 2. patře
).
Za nás tedy střídání opravdu ano…jen je třeba vybrat to, co psu sedí a je složením alespoň trošku k světu.
@g.sandova @Atizka Pokud pes měl Magnusson, tak z Orijen a Acany se po… - to můžu zodpovědně prohlásit, i když psa neznám.
Na přechod je fakt osvědčený Dog Lovers Gold - není třeba se hned hrnout do rádoby špičky…navíc - Platinum má to ideálu relativně daleko. Navíc - když se porovná jeho cena
. Myslím, že jsou vhodnější granule, na kterých může pes ideálně prospívat - a nemusí na nás hulákat reklama v každém psím obchodě, či časopise.
@g.sandova Vyzkoušet ho nemám odvahu…chápu, že když má někdo smečku 6 psů, tak je třeba spokojen, protože je relativně levný. U nás by to byl ale hodně skok dolů.
Já třeba z těch levnějších a „jiných“ byla spokojena s Markus Mühle a pes se jich mohl užrat. Jen si vždy vyštěkal další dávku (ony jsou docela těžké, takže doporučené množství byla trošku, tak dostával víc) a byl jako koule…jinak můžu na vyzkoušení doporučit. Cena je taky příjemná. Ale nemůžu zaručit, stejně jako u ostatních, že budou psu chutnat - to je opravdu velmi ideální, stejně jako „sednutí“ určité značky. Vše je velice individuální. Kvalita - nekvalita.