Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Geraldina píše:
Ahoj,
my krmíme Hills velkýho psa, malýho Royal canin, ani na jedno si nemůžu stěžovat. Pro velká plemena bych hlavně věnovala pozornost doplňkům na jejich kosti a pohybový aparát, dost trpí v dospělosti na klouby atd. (znám to od té naší retrívřice, ale bohužel neměli jsme ji od mala a neměla kvalitní stravu, ako mimi a teď hrozně trpí na bolavé klouby a šlachy) takže sázíme na doplńky včetně Hills J/D MOBILITY. Máte s tím také zkušenosti?
Bez rypani, vis že dáváte ty největší šroty, kteee jsou na trhu? Dráhy neznamená dobry, q u techto značek dvojnásob. Kupujes velmi predrazenou chemickou pšenici za neuvěřítelny penizky…
@suricatta Naopak - bez střídání uděláte ze psa tvora, který se při každé sebemenší změně posere…
Je to jak básnička o červeném šátečku - „furt“ dokola - nač se řídit užitečnými radami, když se dá zakládat stále nová vlákna a čekat, až nějaký neználek napíše přesně to, co chci slyšet - krmit stále jedněmi nekvalitními granulemi…
…každý svého štěstí strojvůdcem…
Hele - mám kámošku, má 3 psy, její náklady na granule za stejný časový úsek jsou menší než pro mého jednoho…ty granule ještě nastavuje těstovinami.
Nejstarší pes je příliš hubený, má problémy se srdíčkem. Když má kupovala Acanu, pes viditelně ožil. Navrhovala jsem jí, aby mu zase koupila něco lepšího a nedávala těstoviny…stále si však jede po svém. Pokaždé, když ji potkám, tak slyšim, jak musí pro tabletky a jak je pes unavený.
@Jannnča tak záleží jestli pes dostává pouze a jenom granule nebo i něco jiného. Mí psi k tomu ještě dostávají hlavně kosti a vnitřnosti (sem tam maso), samozřejmě zeleninu a ovoce a co si sami na zahradě spasou. A nevím, kdo tady zmiňoval nějaké nekvalitní granule, já za ně Brit nepovažuji i když určitě jsou i mnohem lepší, jako například to Platinum. Nicméně už jsem vyrostla z toho, dohadovat se na netu o tom, kdo má větší pravdu. Výsledky vidím na svých psech, kteří jsou zdraví a hlavně aktivní i ve svých 8 a 12 letech, kdy nemají problémy zaběhnout i vyhrát parkur agility, dát si při obraně zadržení ze splavu nebo zajít 120km dogtrek s bivakem.
@Jannnča jo a těstoviny do psů teda opravdu necpu
Nějak nevidím důvod proč je cpát obilím, nejsou to slepice ![]()
@Granda Táák, přesně tak.
Já jsem laborovala s různými granulemi, jenže naše fenka je jedla/nejedla, byla hubená, hrůza… Nakonec jsem ráda, že to tak bylo, protože mě donutila více přemýšlet nad tím, co jí dávám. Ano, zabere mi to víc času. Dřív jsem nasypala odměřenou dávku granulí, teď mi trvá příprava její večeře třeba 10 min., ale stojí to za to. Je na barfu zhruba od 8. měsíce. Moci vrátit čas, tak ji na to dám okamžitě od štěněte. A dnes je spousta firem, které se zabývají prodejem masa pro psy, tak není žádný problém to sehnat. ![]()
@AnnaMari Jenže doporučení na tenhle odkaz a další zadavatelka dostala už snad tisíckrát…jelikož potřebuje slyšet něco jiného, zadává stále nové diskuze, a stále dokola se ptá - čeká na doporučení něčeho špatného, aby mohla říct, že se drží „dokonalých“ rad
.
@Ani123
http://www.granule.cz/…3-6-kg-akce/
tyhle tě vyjdou levněji a složení je lepší…
Jak už tady někdo psal, nejlepší žrádlo pro psa je maso
.. A to v granulích nehledejte… Doporučuji si něco přečíst o BARFování
… Je to to nejlepší, co můžete pro své čtyřnohé mazlíčky udělat ![]()
@Barules píše:
Jak už tady někdo psal, nejlepší žrádlo pro psa je maso.. A to v granulích nehledejte… Doporučuji si něco přečíst o BARFování
… Je to to nejlepší, co můžete pro své čtyřnohé mazlíčky udělat
Jenže já na to nemám čas a ani mrazák. ![]()
@Barules Nad barfováním už jsem přemýšlela, ale s pěti dětma taky nemám moc času nazbyt
. Mohla bys mi tak ve zkratce říci v čem to spočívá? Kromě toho, že pes jí maso nikoliv granule
Nemám čas pročíst stránky, které tu byly zmíněné. Děkuji ![]()
@Gituš Já zase chodím do školy a praktičtější jsou pro mě granulky. Sem tam taky dostane maso, ale jenom o víkendu nebo mu dají moji rodiče.
No jo, kdybych na to měla čas a mrazák, tak hned BARFuji… A smím se zeptat, na kolik korun vyjde ten BARF měsíčně?
@Gituš v podstatě psovi do misky kydneš místo granulí maso třeba se zeleninou
nehledej v tom vědu
Každému psovi sedí krmení jinak, jednomu stačí jednou denně, druhému 2×. Na snídani dáš třeba kosti - kuřecí křídla, krky. Na večeři maso + zelenina. Pokud pes nežere zeleninu, tak se dávají neprané dršťky. Dávám pouze příklad, sama barfem nekrmím, ale tak nějak zhruba vím co a jak. Každému psovi sedí něco jiného a každý pes je jiný.
Jo a ještě někteří dávají doplňky - lososák, na klouby a tak…
@Ani123 záleží kde maso kupuješ, ale co vím, tak většina barfařů tvrdí, že maso vyjde mnohem levněji.
@Krista0671 Už jsem se koukla i na ty stránky, vypadá to fakt lákavě
Asi to zkusíme, třeba to mým holkám bude vyhovovat. Koukám tu na jedny e-stránky a docela mě to nadchlo, tak to vyzkoušíme a objednáme nějaké maso
Díky ![]()