Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Atizka Psa granulemi, fenku masem…nikdy se nám nikdo na krmení neptal
.
@Jannnča no tak to je potom jasné, že ti nikdo neříkal, že je to masem, když se neptali a neví to:-D Však to můžeš zkusit;-). Budu držet palce, abys měla toho vyvoléného, co mu jde víc o zdraví a ne o prachy. Já už ho mám naštěstí ted taky a je to fajn změna ![]()
Však třeba tvrzení u slečny, co psala dotaz, že panostitida je u kokra způsobená masem je prostě hovadina. co jsou někteří veti schopni tvrdit, že je masem je někdy fakt k popukání.
@Atizka No, já to právě klidně říkám - a nikdy jsem se nesetkala s negativním ohlasem. Prostě bez odezvy - ať tak nebo tak.
My máme vybrány dobrého veterináře. Teď, když je problém, tak zajedeme do nejbližšího centra. Zírala jsem, že v nabídce granulí mají N&D, ceny normální, totéž u antiparazitik, odčervovacích tabletek.
S očičkem jsme jezdili na přímo oční speciálku - a taky, příjemní, vetka už z nás pak měla trauma a některé věci nám ani neúčtovala, protože se stav zkomplikoval na 3 měsíční léčbu, několik narkoz. Prý trnula i v době své dovolené
.
S arogantním vetem jsem se setkala jen jednou, kdy jsme řešili akutní problém a tenhle byl po ruce, ten náš zrovna neordinoval.
Traduje se o něm, že pokud k němu někdo nechodí pravidelně, tak mu to při akutní návštěvě pěkně „osolí“. No zírala jsem - hlavně na účtenku (800,– Kč za asi 5 minut v ordinaci, naprosto bez upozornění). Na stejný problém po roce nám náš vet doporučil vývar z heřmánku. A když jsem chtěla něco „lepšího“, řekl, že heřmánek splní účel úplně stejně. On má ale zvířata fakt moc rád
. Ordinaci má vypsanou do 20 hodin a pokud má pacienty (což jsem ještě nezažila, že by neměl), je tam ještě i v deset.
Ahoj, byla jsem dlouho mimo. Vsem dekuju za reakce. Brit care jsou super, premyslim ale, ze bych ale presla na taste of wild casem.
@lachtanek11 píše:
Vidím, že se tu pohybujete v opravdu premiových značkách. Jen jsem se chtěla zeptat, zda jste některá neslyšely názor na štěněcí krmivo z Mountfieldu - dle lidí odtud je srovnatelné s premiovými žřádly (?), stojí něco přes 400..?
Mám dotaz, tento už je dosti starý.
Nyní mají nově v Mountfieldu superprémiové holistické krmivo StarVita.Dle letáku vypadá opravdu super.Bez obilí, kukuřice sóji. Vysoký podíl masa.Ceny super-uvádějí, že jsou zaváděcí.
Vzhledem k tomu, že ta cena je relativně nízká-ta původní, která je uvedená na etiketě by odpovídala cenám konkurence.Ale nyní je za poloviční cenu. Myslíte, že jsou granule opravdu tak kvalitní jak se uvádí?
@lasička1 včera sem ho koupila, zaujalo mě složením i cenově, tak sem zvědavá..
@mattule V pondělí jsem objednávala granule Taste of the wild. Přivezli jsme si štěňátko, granule co jsme dostali docházejí a bohužel to vypadá, že ani zítra objednané granule nepřijdou. Tak jsem dnes na zkoušku vzala ty z Mountfieldu.Ale díky ceně jsou pro mě takové podezřelé. Jessince jsem je dala na ochutnání a hrozně moc jí chutnaly.Tak snad to bude dobré. Pokud by vyhovovaly, tak bych po zkrmení Taste se vrátila k těmto. Nechci šetřit na granulích, jde mě hlavně o kvalitu. Pokud by tato nebyly kvalitní, tak se klidně vrátím k dražším.
@lasička1 Jsou i horší, nicméně vyhnula bych se jim. Cena je opravdu moc nízko na to, aby tam bylo použité kvalitní maso - jedná se o strojové separáty, namleté odpadiny a podobné suroviny, ze kterých křešou ten „živočišný protein“. Chutnost se dohání chemikáliemi - čím víc psovi granule chutnají, tím horší - zjednodušeně řečeno.
Proč myslíte, že je tolik majitelů, co psům kupují „ten pedigrý z reklamy, co našemu pejsánkovi táák moc chutná, krásně ho papá“?
@Icestar Právě že mě zaráží ta cena. Možná je to zaváděcí cena, aby se dostali na trh, který je hodně přesycený. A potom jí zvednou, když bude dost zákazníků na toto krmení naučených. S tím, že cena bude srovnatelná s konkurencí. Jak říkám, jde mě o kvalitu, peníze nejsou důležitý. Jen dnes nebylo nic jiného rozumného ke koupi-Royal Canin tu hodně haníte. Purinu taktéž. A ty levný jsem nechtěla. Kdyby měli Acanu, tak jsem jí vzala. Balení 2,5 kg jí snad neuškodí. ![]()
@lasička1 http://www.psikrmivoradce.cz/…i-zakaznika/
je to malé štěně, to nejde takhle míchat, to bych raději než dojdou TOTW uvařila kus masa se zeleninou. Kvalitní krmivo vypadá jinak ![]()
Holky, vy jste mě pěkně nahlodaly.
Dnes jsem koupila kuřecí řízky, které jsem jí uvařila. A k tomu jablíčko, trochu jogurtu. Nevím zda je to dobře. A měla jsem takový divný pocit, že bude brzy bez granulek, z Profizoo vždy chodily hned druhý den a nyní toto. Zrovna když jsme si přivezli štěně a nutně je potřebujeme. Zásoba granulí od majitelky není bezedná. A tím, že jsme si jí přivezli v sobotu, nabouralo se to ještě víkendem. Vždy chodí den předem sms z pošty, že převzali zásilku, kterou budou druhý den doručovat a dnes opět nic nepřišlo. A to jsem počítala s tím, že granule budou doma v úterý. ![]()
Takže uvidím, zda zítra granulky třeba náhodou nepřijdou a ty co jsem dnes koupila krmit nebudu.„Vyhozené“ peníze řešit nebudu, byla to moje hloupost, že jsem zazmatkovala, že nebude mít granule a koupila tyto. Porozhlídnu se po okolí a když bude mít někdo štěňata a bude je krmit granulemi z marketu, tak jim je daruji.
@Markéta80 Teď koukám, toto je recenze na Vivavita, ale koupila jsem superprémiovku, holistickou řadu StarVita.
S granulkami skoč do útulku.
Maso jsi vařit nemusela, klidně ho štěndo mohlo dostat syrové
.
@lasička1 jaké má složení? na netu jsme to ani nenašla, ale kvalitní to nebude když ani na netu to nikde neni ![]()