Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Gituš není zač. Jinak do začátku - pokud není pes zvyklý tak opatrně ať se nepo…
Jinak dobré stránky jsou tyto: http://www.manwe.eu/ jsou tam i příklady jídelníčků, výpočet krmné dávky a tak ![]()
Já teda byť se mi to krmení masem líbí, tak si neumím představit, že bych ho tím krmila. Máme dvouletého křížence howavarta a ohaře. Je to celkem mohutný žívý pes, ale ne každé granule mu sednou. Docela dlouho trvalo než jsme zakotvili u Nativie, která mu teda sedla od první misky a hlavně nesnese syrové maso. Vím, je to možná divný, ale zkoušeli jsme mu dát maso krásný, libový kuřecí i vepřoví a po pšem se pos.ral šíleně. PO půl roce jsme to zkusili ještě jednou a stále stejná odezva. Neumím si ani představit, že bych mu koupila kost, protože - nechápu to- ale kostimu sice nic neudělají, ale bobek není o hmoté, ale třeba o 10cm dlouhým štěpu z kosti. Z čehož mám fakt strach, takže s ním není jednoduché pořízení, třeba ještě dospěje ![]()
@DeTer Pokud je od malička zvyklý na granule, tak si na syrové musí zvyknout. U takových psů se maso (né kosti!!) nejprve povaří a doba vaření se postupně ubírá až se třeba jen zaleje horkou vodou aby se zatáhlo. Ale někteří psi mají tak citlivé zažívání, že jim maso prostě nesedne a majitelé jsou rádi když pro něj seženou granule. A kosti by se měly dávat masité - krky, křídla, skelety nebo žebra s dostatkem masa, protože kosti můžou ucpat, tak na to pozor ![]()
@DeTer Tak je jasné, že pokud pes žere jednu značku granulí a pak mu dáte libovou svalovinu, tak se posere
…dávka má být složena právě z masa a kostí - jinak to tak u čisté svaloviny dopadne u všech psů
. Tak teď jste mě fakt pobavila
.
@Krista0671 Díky… Vyzkouším ![]()
@Jannnča Teď nevím, zda je to dobře že bavím, ale snad to nebyla ironie, ale taky díky za radu
@Jannnča proč by se pes měl po čisté svalovině pos…? Pokud je zvyklý, tak mu to nevadí. Pokud někdo s barfem začíná, tak se kosti dávají až po 14 dnech.
@DeTer kdyžtak ještě koukni na výše zmiňované stránky ![]()
@Krista0671 Zeptej se barfařů, jestli někdo z nich krmí pouze čistou a libovou svalovinou…možná tě jejich reakce samotnou překvapí.
@Jannnča nemusím se ptát, vím jak barfaři krmí - každý úplně jinak
protože každému psovi vyhovuje něco jiného. Ale po čisté svalovině se mi pes rozhodně nepos.ere. Samozřejmě nemyslím z dlouhodobého hlediska, tak snad nekrmí nikdo. Pes kosti na barfu potřebuje.
Ta naše bestie žere jen Royal Canin. Britů tu mám 3 pytle
Zkoušeli jsme kde co a nežere.
My teda do toho krmíme i masem a zeleninou.
Ze začátku jsem se bála jaká je to věda, jak jsme vyfasovali vnitřnosti, vemeno…Ale to si člověk zvykne hned. A rozhodně mi to přijde levnější. Jen to zabere místo a musím trochu plánovat.
Zatím jo.Chci aby byla zvyklá i na granule, když by ji krmil někdo jiný. Chci ji přeučit na Fit crock od cdVet, doporučují je k BARF-u
Mám dvouletého zlatého retrívra a vyzkoušeli jsme hodně granulí. Ne, že by měla střevní problémy, ale nechutnaly jí. Na milost vzala Taste of the Wild a Platinum. Musíme ale hodně střídat, nechutnají jí stejné příchutě. K tomu samozřejmě i vaříme maso, kuřecí, veprové, hovězí, zvěřinu. Dáváme do granulí i ryby, ty má ráda. Občas na změnu trochu těstovin či rýže. Na klouby sušené maso, (lososový olej nesnáší), tvaroh, sýr.
Ahoj, jsem tu nováček.
Ráda bych oživila diskuzi. Mám problém se psem- s granulemi. Mám ročního kokra, mám ho dva týdny. Byl v rodině a dohodli jsme se, že si ho vezmu. Mám ještě tříletou kavalírku.
Kokr měl ještě před tím, než přišel ke mně zdravotní problémy- byl krmen syrovým masem, tvarohem, žloutky…BARFem. Měl ale zdravotní problémy, asi špatně vyváženo, nevím přesně. Psovi dr doporučil granule Magnusson- přesně ty, které by měly být pro jeho zdr problémy- byly zakoupeny a psa jsem dostala i s granulemi. Jenže franule mu neswedí, hubne a hodně po nich kadí, evidentně neprospívá. Má je necelé dva týdny. Takže řeším, jaké granule pro něj? S vet jsem to probírala, ale nevím. Zajímají mě Vaše názory. Nejsem z toho úplně moudrá. Nevím, jestli by pro něj byly vhodné granule bez obilovin.
Díky za názory