Psí granule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
28.2.17 19:58

@epsice
Ano, ale to myslíte nekvalitní granule, kde jsou především obiloviny, já mám na mysli kvalitní granule, kde je obilí velmi málo a je z kvalitních zdrojů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.3.17 12:04

Starvita

Ono by stálo se podívat i na další varianty. Zaprvé je zde vypsáno KUŘE a ne drůbeží, zvěřina, jehněčí, vepřové… například v této varintě http://www.mountfield.cz/…2kg-2krm1063

Tady je zase kombinace kuřecího, kachního a krůtího. http://www.mountfield.cz/…2kg-2krm1064
Na kuřecím masu jinak nevidím nic špatného. Hrubý protein je všude v naprostém standardu. Když jsem se ptal na helpdesku webu na formu těch minerálů, tak mi odepsali, že je to ve formě chelátů. Proč to není na obalu nevím.. No a co se konzervantů týče, myslím, že my lidé jich jíme mnohem víc, než ti psi. Každopádně tady jsou bez další definice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.3.17 12:17
@Desperek píše:
Ono by stálo se podívat i na další varianty. Zaprvé je zde vypsáno KUŘE a ne drůbeží, zvěřina, jehněčí, vepřové… například v této varintě http://www.mountfield.cz/…2kg-2krm1063Tady je zase kombinace kuřecího, kachního a krůtího. http://www.mountfield.cz/…2kg-2krm1064
Na kuřecím masu jinak nevidím nic špatného. Hrubý protein je všude v naprostém standardu. Když jsem se ptal na helpdesku webu na formu těch minerálů, tak mi odepsali, že je to ve formě chelátů. Proč to není na obalu nevím.. No a co se konzervantů týče, myslím, že my lidé jich jíme mnohem víc, než ti psi. Každopádně tady jsou bez další definice.

Tak kazdopadne jsou tam zas ty konzervanty a masa malo. Tyhle latky se u psu pripadne projevi na zdravotnim stavu driv, nez u lidi. My se jim muzem vyhnout, kazdy mame tu moznost. Kdo je prijima pravidelne, rika si o nejaky ten zdravotni problem, ono se to casem nascita. Jinak rikat si muzou, co chteji, fakt je, ze chelaty neuvadeji a pritom je to jedna z veci, kterou se kazdy vyrobce rad pochlubi, protoze to zvedne kvalitu. Ja bych z toho jednoduse nedelala vic, nez to je, proste prumer. A zajimalo by mne, kde se vzalo rceni zlaty stred, protoze co se jidla a podobnych veci tyka, zadny privlastek „zlaty“ si ten stred rozhodne nezaslouzi, je to nesmysl 8)

Příspěvek upraven 02.03.17 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
2.3.17 12:19

@Desperek no 4 % sušeného jehněčího :lol: a 17% čerstvé zvěřiny a nazvou to jehně a zvěřna, ale opět je tam drůbeží tuk :?. To že on tvrdí že jsou v tom cheláty to můžou říct co chtějí ale tím by se velice rádi pochlubili pokud by to byla pravda ;) Proč do psa cpát chemii když nemusím ;) Naše mladší kuře nesnese, okamžitě průjem, jinak proti kuřeti nic nemám, pokud tam neni drůbeží tuk- směs všeho včetně konzervantů :? Starší snese všechny příchutě ale mladší to je děs, od včera nová příchut a opět průjem takže už dnes bez žrádla a zítra dostane jiné, v těchto vadí asi kachna nebo kachní tuk :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.3.17 12:46
@Markéta80 píše:
@Desperek no 4 % sušeného jehněčího :lol: a 17% čerstvé zvěřiny a nazvou to jehně a zvěřna, ale opět je tam drůbeží tuk :?. To že on tvrdí že jsou v tom cheláty to můžou říct co chtějí ale tím by se velice rádi pochlubili pokud by to byla pravda ;) Proč do psa cpát chemii když nemusím ;) Naše mladší kuře nesnese, okamžitě průjem, jinak proti kuřeti nic nemám, pokud tam neni drůbeží tuk- směs všeho včetně konzervantů :? Starší snese všechny příchutě ale mladší to je děs, od včera nová příchut a opět průjem takže už dnes bez žrádla a zítra dostane jiné, v těchto vadí asi kachna nebo kachní tuk :roll:

Hele, asi takhle: Co bys cekala od „prichute“? :mrgreen: Ja jsem na to slovo vylozene uz vysazena. Prichut je neco, co dochuti urcitou vec. Pro mne je to podobny jako zvykacka s prichuti jahod, tzn. jahodu to nevidelo ani z rychliku. Krmivo je urcityho druhu, resp. obsahuje maso urcityho druhu, tj. kureci, jehneci, rybi, nekdy mix, pak se pise s obsahem jehneciho apod. Pokud mluvim o prichuti, mluvim presne o tomhle: 4% jehneciho ;) Zcela opravnene se da pouzit u krmiv nizsi kvality, ale mluvit o prichuti u granuli typu Wolsfblut, Orijen a pod. mi prijde tezce mimo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
2.3.17 12:56

@asha čím krmíš psa Ty? Já potřebuji aby to sedlo oběma a pak vzít větší balení ale ta mladší to je děs :? asi jí vadí cokoliv drůbežího a velká naopak miluje cokoliv s kachnou :mrgreen: Já chápu že někdo nemá na velkou kvalitu tak prostě musí dělat velké ústupky ale neobhajovala bych to jako že super kvalitu :mrgreen: :mrgreen: Plno lidí nečte složení a vidí jehněčí a už nevidí že to kolem jehněte jen běželo :mrgreen:, moc neřeší že čerstvé maso obsahuje 70% vody takže po vysušení toho moc neni. Já víc jak rok řešila krmivo pro starší, ta hned tak nic nechtěla a malá je popelnice, sežere cokoliv ale kdo ví co jí vše vadí, asi zkusim vysadit cokoliv drůbežího. zítra dostane klokana, tam neni z drůbeže nic, tuk koňský což by mohlo být ok, měla i jen z koně granule a vše ok a starší sežere tyhle, naštěstí zatím vše beru po půl kg, dneska venčil manžel a prý z ní teče jen voda, i zvracela takže jí to nesedí, něco jí v tom vadí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.3.17 13:22

@Markéta80 Ja uz granulema nekrmim. Barfujem dva a pul roku, granule byly jen vyjimecne v dobe nouze nebo dovoleny. Letosni Vanoce tomu zatly tipec, protoze slecna proste odmitla nekolik znacek, zrala treba jen prvni den, dva. A protoze je to ten typ, co radsi sezere borovy sisky, nez by se dotkla granuli, nestoji mi za to. Navic si nemyslim, ze trvaly krmeni granulema je nejak zvlast bezva, jediny plus, co to snad ma (a pocitam do toho i zdravi psa, nachylnost k nemocem a parazitum atd. atp.), je, ze bych nemusela kazdy dva mesice porcovat minimalne 15 kilo mrazenych masovych spalku :mrgreen:

Jinak, co popisujes, resilo uz nekolik mych znamych, vsichni presli na maso a maji klid. Jeden pes trpel casto na zanety ledvin a mocaku, na kameny a tak a ten je od ty doby taky ok. Nevim, s cim se konkretne potykate, ale ti, co znam, meli ruzny potize od alergii, pres trvaly prujmy az po kameny a BARF to vyresil. :nevim: Jen to obcas neni jednoduchy a taky to samozrejme nemusi fungovat na vsechno a je dost piplacka v nekterych pripadech vychytat krmnou davku a slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
2.3.17 14:06

@asha to dělala starší a kolem roku najednou sežere všechny druhy :lol:. malá sežere vše a když v tom neni nic z drůbeže tak super, ale ted to mam opět potvrzené, v těchto je malé % kachny a kachního tuku a průser :jazyk: takže o to ví musím číst :mrgreen: To máš mrazák jen pro psa ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.3.17 14:49

@Markéta80 Meli jsme mensi lednicku, vysokou cca 150 cm a maso na mesic se tam veslo. Ted mame novou, ma pres dva metry, do jednoho supliku v mrazaku se 15 kilo masa vejde bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
13.3.17 19:55

Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s těmito granulemi?
https://www.forbarf.cz/…-bardog-4-kg
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.3.17 20:05
@Halka

No složení je pěkné, ale píše se, že obsahují 70% syrového, sušeného masa :lol: :lol:. Takže kolik % tam je syrové a kolik sušené nevím, takže kdo ví kolik toho masa tam doopravdy je, každopádně jsou to teď hodně diskutované granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
13.3.17 20:22

Delší dobu přemýšlím nad těmahle http://www.masopropsy.com/…ic-6-kg.html máte někdo zkušenost? Máme velké plemeno, zatím dostává extrudované granule (ráno, večer má maso)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.3.17 20:26
@Z.jev

Na prvním místě kukuřice, jak píši na netu, v kombinaci s barfem, budiž, jinak bych určitě nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
13.3.17 20:32

@Lucy 21 No právě všude píšou klíčky, zelenina, bylinky a lněné semínko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.3.17 20:38
@Z.jev

Právě :lol:, takže pokud krmíte masem a byly by pouze jako doplněk, tak proč ne, ale pokud krmíte jen granulemi, tak tohle nejsou vhodné granule,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný