Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Tak na tu a mateřskou a rodičovskou bych k tomu potřebovala ještě 70000kč a to jsem vydělila 24měsícema, výsledek přičtu k rodičáku 11500kč. Od toho odečtu poplatky a plýnky. A pak konečný výsledek vydělim na měsíc. Takže mi zbyde na den skoro těch 300kč. Tak asi tak, snad jste to pochopili.
No evidentně tomu rozumíš jako koza petrželi ![]()
Porad nechapu k cemu porizovat treti dite,,na pujcku,, a nejspis bez otce?
@Anonymní píše:
Tak na tu a mateřskou a rodičovskou bych k tomu potřebovala ještě 70000kč a to jsem vydělila 24měsícema, výsledek přičtu k rodičáku 11500kč. Od toho odečtu poplatky a plýnky. A pak konečný výsledek vydělim na měsíc. Takže mi zbyde na den skoro těch 300kč. Tak asi tak, snad jste to pochopili.
Na co potrebujes tech 70? Jako na poplatky a pleny?
Příspěvek upraven 08.02.17 v 19:39
Půjčka na dítě
Na dovolenou, na Vánoce a teď i na děti. Nedělat si další dítě, když na to nemám. To je základ.
Děkuji za názory a už nic psát nebudu, protože někteří tady akorát uráží, umim si svoje finance spočítat.
@Anonymní píše:
Děkuji za názory a už nic psát nebudu, protože někteří tady akorát uráží, umim si svoje finance spočítat.
Proč se tedy ptáš, když si své finance umíš spočítat? Moc ti do těch výpočtů nepasuje to třetí dítko a splátky…jinak je to vcelku fajné
![]()
No já tedy nevím, nechci, aby to znělo blbě, ale proč chceš třetí dítě? Je to jako třeba snaha po dvou chlapečcích o holčičku nebo tak něco? Nedalo by se s tím raději počkat? Evidentně ti to dělá dopředu dost starosti, jak finančně vyjdete, když jsi ochotná jít i do půjčky.
Aby to nebyly ve finále sice tři děti, ale taky půjčka na krku a do toho ti stačí, když se pak třeba rozbije pračka… A pokud chce tatínek třetí dítko, tak nechť založí prasítko a za rok může být situace mnohem lepší.
Zakladatelko a ty jseš ted ještě na rodičáku? Ted tedy s dvěma dětma něco ještě ušětříš? Jestli jo, tak na co si pujčovat…
@Anonymní píše:
No dobrá, ale 300 na den, je prostě 9000 na měsíc. Dle tvého výpočtu odečítáš poplatky - chápu to tak že v tom máš veškeré fixní náklady, které se nemění (nájem/hypotéka, elektřina, plyn, vodné, stočné, TV, internet, telefony apod.) a dále odečítáš plínky. Takže těch 9 tis. měsíčně je pro 5 lidí na jídlo a veškeré další běžné provozní věci - čistící prostředky, boty, oblečení, potřeby dětí do školy, sunar - bude-li třeba, léky, + případné nenadálé výdaje. No nezlob se na mě, ale to je ZOUFALE málo pro 5 lidí. Do třetího dítěte bych v žádném případě za takových podmínek nešla.
@Anonymní píše:
Vždyt jsem psala, že to mám všechno vypočítaný…nejsem blbá chtěla jsem jen radu né nadávky.
Finančně gramotná evidentně nejsi, pokud Tě napadají finanční konstrukty typu „půjčím si na provoz rodiny s třetím dítětem“ a budu to splácet z rodičáku.
@Anonymní píše:
Tvl, tak to jsem nečekala
![]()
Holky, to je marný.
Nejlepší je, ze tyhle lidi se pak rozčilují, jaktoze jim v osobním bankrotu zbývá tak málo a jak jsou všichni strašně zlý a oni za to nemuzou…ja nevím jestli by k půjčkám nemělo být povinné nějaké instruktazni video, jak vůbec půjčka funguje a jaké to může mít nasledky ![]()
@catherine100 Víš, že mě to s tím videem taky napadlo
Podle mě spousta,,takových" lidí neví, co opravdu znamená půjčit si - že přeplatí a budou muset pravidelně splácet víc, než kdyby jsi půjčku nebrali.
@Salorka znám právě spoustu takových lidí, a co kolikrát z nich padá za moudra…
Nejhorší je, ze si prostě nenechají poradit a vše berou jako útok nebo dokonce závist ![]()