Půjdete do obchodů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22566
28.11.20 20:18
@Burj Chalifa píše:
neměj starost o mé zdraví, jsem naprosto OK. Stejně jako vysmátí, dorůžova vyspinkaní a odpočatí zdravotníci a spokojení pacienti, kterým se kvůli C-19 odkládají zákroky a vyšetření. ;)

Ano, teď si to řekla přesně. Stáváme se zemí jediné nemoci, covidu. Ostatní se přehlíží, odkládá a zvyšuje počet úmrtí. Ale dokud to lidem, co se chovaji jako stádo a poslouchají kdejaký prd, nevadí, tak ok. Budeme tiše přihlížet, jak se hroutí ekonomika a prohlubují jiné problémy, ale hlavně, že řešíme chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
28.11.20 20:29
@Burj Chalifa píše:
plus nelegální párty jako dnes v Anenské. Ti lemtající de…ové to pak roznášejí dál. Na to platí jen drakonické tresty, vysoké pokuty a zákaz podnikání. Na švejkující čecháčky musí být přísnost, jinak se toho nezbavíme. Odpískat nákupní opulentní " tradiční Vánoce", hospody nechat dál zavřené, jednou se to přežije ne že ne.Skoro vše jde objednat na internetu. Pokud se to nevyřeší rázně, bude se něco pořád povolovat a utahovat a nevyplácáme se z toho nikdy.

Měla bych jenom jeden zdvořilý dotaz. Pokud byste s manželem byli majitelé restaurace nebo hospody a byli na ní existenčně závislí /byla by to vaše živnost a tudíž jediný zdroj financí/ tak bys taky říkala " hospody nechat zavřené, ono se to přežije"?
Teď fakt nereju ale normálně se ptám jak byste se k tomu postavili v roli majitelů hospody. Fakt mě to zajímá. Jsem baba zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
28.11.20 20:55
@Šáruší píše:
jak neklesá, od září bylo prd a ne opatření, nechali to rozjet, a kleslo to na půlku, tak jak neklesá, zdravotnictví bylo na maximu, kdyby to nechali ještě 14 dnů, tak by byl problém jak hrom. Takhle na to umírá lidí hafo. A fakt nepobírám, že se někdo diví, že se nakazí, opatření jen snižují možnou nákazu, neeliminují. Kdyby někdo nosil respirátor FFP3, už od března všichni víme, že to jediné ochrání daného člověka, doma se umyl, tak by to nechytl. Rouška chrání ty druhé, vzhledem k tomu, jak prasácky to lidi nosí, nedoléhá to na obličej, není to přes nos, neperou to, jednorázové nosí 14 dnů, není se čemu divit. Pokud někdo chodí v respirátoru, neleze do davu, dezinfikuje, tak to nechytí.

A jak je tedy možný, že třeba v Itálii, Španělsku, kde se od jara dodržují určitá opatření, roušky apod. nosí celou dobu, tak se jim momentálně čísla taky pěkně vyšvihla? A stejně tak v dalších okolních zemích…není to tak, že ten vir si cestu prostě vždycky najde, pokud chodí část populace stále do zaměstnání, potkává se s rodinou, a jednou za čas sezónně prostě čísla narostou? A to tady budeme zavírat veškeré menší podniky, služby, kulturu, sport 2* do roka na x měsíců v kuse? Tohle je řešení? Ano, já bez hospody přežiju, ale hospodský na to má asi jiný názor. Přežiju bez fitka, ale chudák majitel. Hlavně že Babišova květinářství mohou fungovat, bez kytiček bychom všichni pošli a tam se covid narozdíl od obuvi nešíří :zed:.

Příspěvek upraven 28.11.20 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
28.11.20 21:03
@Bafonek píše:
Měla bych jenom jeden zdvořilý dotaz. Pokud byste s manželem byli majitelé restaurace nebo hospody a byli na ní existenčně závislí /byla by to vaše živnost a tudíž jediný zdroj financí/ tak bys taky říkala " hospody nechat zavřené, ono se to přežije"?
Teď fakt nereju ale normálně se ptám jak byste se k tomu postavili v roli majitelů hospody. Fakt mě to zajímá. Jsem baba zvědavá.

My jsme s manzelem zavisli na podnikani v gastru. K tomu dve maly deti. Madam je akorat chytra jak radio. Nejspis ma svoje prijmy jiste, jinak by mluvila uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
28.11.20 21:13
@Pajka89 píše:
My jsme s manzelem zavisli na podnikani v gastru. K tomu dve maly deti. Madam je akorat chytra jak radio. Nejspis ma svoje prijmy jiste, jinak by mluvila uplne jinak.

Tím příjmem to nebude. Nás se korona nedotkla vůbec a stejně jsme proti, já teda víc než muž. Živnostníků je mi lito a jsem mic ráda, že jsem zaměstnana v oboru, který ni umožňuje HO. I když bych radši chodila do kanclu mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
28.11.20 21:17

Já půjdu jen koupit dětem zimní boty. Ty opravdu potřebují. Jinak dárky mám všechny koupené přes net. Do Albertu chodím obden na nákup, jinak už jen do práce. V MHD je nác víc než v celém obchodě. :nevim: Zatím to nikdo z celé širší rodiny nechytl.
Přeplněné obchody v prosinci nesnáším, tak jsem i ráda, že tam nemusím. Jen ty boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
28.11.20 21:22
@Šáruší píše:
jak neklesá, od září bylo prd a ne opatření, nechali to rozjet, a kleslo to na půlku, tak jak neklesá, zdravotnictví bylo na maximu, kdyby to nechali ještě 14 dnů, tak by byl problém jak hrom. Takhle na to umírá lidí hafo. A fakt nepobírám, že se někdo diví, že se nakazí, opatření jen snižují možnou nákazu, neeliminují. Kdyby někdo nosil respirátor FFP3, už od března všichni víme, že to jediné ochrání daného člověka, doma se umyl, tak by to nechytl. Rouška chrání ty druhé, vzhledem k tomu, jak prasácky to lidi nosí, nedoléhá to na obličej, není to přes nos, neperou to, jednorázové nosí 14 dnů, není se čemu divit. Pokud někdo chodí v respirátoru, neleze do davu, dezinfikuje, tak to nechytí.

Nikdo nenechal nic rozjet :roll: prostě si ten vir dělá co chce. Jinde se potili v rouškach i v létě a co? A nic. Viru jsme u zadečku. Az si vezme, co chce, stane se běžnou součástí nasich životu. Nebo aspoň toho, co z nich zbyde. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.11.20 00:08
@Kockazvysocan píše:
No a? Používám svůj selský rozum, roušku nosím minimálně jen tam, kde musím. Nemám problém se sejít se známými u okýnka na kafe. A víš co? Mám kolem sebe samé zdravé, nikdo to nechytl. A jinak za buzeraci a omezování svobody to považuji už od jara.

Presne - ja jako pip byla dvakrat v karantene v breznu a v srpnu, po kontaktu s pozitivnim a vysledek? Covid jsem chytla v rijnu a absolutne nevim kdy, kde, jak a od koho. No zak aspon jsme se promorili jako rodina a na tri mesice snad je klid.
Nakoupit jsem chodila jednou tydne jako predtim potraviny a jeste dopoledne do velkeho poloprazdneho Globusu do pulhodiny max, MHD nejezdim nebo vyjimecne poloprazdnym metrem…
Spis mne sere, ze nevim jestli behem zimy pojedem lyzovat do Alp nebo ne, pocitam ze deti budou od puli ledna zas na distancce, pac se lidi budou potkavat pred a behem vanoc a zase to po vanocich poroste…a proste nechci se o jarnakach placat tady na preplnenych kopeckach za podobny peniz jako jizneji a vyse…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
29.11.20 00:18
@Pajka89 píše:
My jsme s manzelem zavisli na podnikani v gastru. K tomu dve maly deti. Madam je akorat chytra jak radio. Nejspis ma svoje prijmy jiste, jinak by mluvila uplne jinak.

Ac jsem kancelarska a mam obor, ktery muzu delat na HO tak mne zavrene hospody teda stvou, kdo furt ma vymyslet co varit a mam pocit, ze jsem v kuchyni porad…zvlast co jsou obe deti na distancce a kazde ma jindy obedovou pauzu.
Kamaradka chodi do kanclu a taky rikala, jak vsechny prudi si objedavat krabicky, v kuchynce bordel, pac chlapi ze, furt plna mycka, kam se normalne davali jen hrnky a sklenicky.
Mne treba vadi i ta nemoznost se sebrat a vypadnout na obed, clovek se vyvetra hlavu a projde se a den se mu tim obedem hezky prepuli. Nebo sednout si do kavarny na dobre kafe s dobrou knizkou a cekat az diteti za trictvrte hodky skonci krouzek…
Toho, kdo napise, ze hospody by se meli nechat, bych doma :mrgreen: zamestnala jako kucharku a uklizecku zadarmo - mohla by to u nas mit jako dobrovolnickou cinnost…

• Citovat
  • Upravit
11923
29.11.20 07:42
@Violkafiala píše:
A jak je tedy možný, že třeba v Itálii, Španělsku, kde se od jara dodržují určitá opatření, roušky apod. nosí celou dobu, tak se jim momentálně čísla taky pěkně vyšvihla? A stejně tak v dalších okolních zemích…není to tak, že ten vir si cestu prostě vždycky najde, pokud chodí část populace stále do zaměstnání, potkává se s rodinou, a jednou za čas sezónně prostě čísla narostou? A to tady budeme zavírat veškeré menší podniky, služby, kulturu, sport 2* do roka na x měsíců v kuse? Tohle je řešení? Ano, já bez hospody přežiju, ale hospodský na to má asi jiný názor. Přežiju bez fitka, ale chudák majitel. Hlavně že Babišova květinářství mohou fungovat, bez kytiček bychom všichni pošli a tam se covid narozdíl od obuvi nešíří :zed:.Příspěvek upraven 28.11.20 v 21:08
Mně to nev
@Violkafiala píše:
A jak je tedy možný, že třeba v Itálii, Španělsku, kde se od jara dodržují určitá opatření, roušky apod. nosí celou dobu, tak se jim momentálně čísla taky pěkně vyšvihla? A stejně tak v dalších okolních zemích…není to tak, že ten vir si cestu prostě vždycky najde, pokud chodí část populace stále do zaměstnání, potkává se s rodinou, a jednou za čas sezónně prostě čísla narostou? A to tady budeme zavírat veškeré menší podniky, služby, kulturu, sport 2* do roka na x měsíců v kuse? Tohle je řešení? Ano, já bez hospody přežiju, ale hospodský na to má asi jiný názor. Přežiju bez fitka, ale chudák majitel. Hlavně že Babišova květinářství mohou fungovat, bez kytiček bychom všichni pošli a tam se covid narozdíl od obuvi nešíří :zed:.Příspěvek upraven 28.11.20 v 21:08

mně to nevykládej, já mám živnost zavřenou úplně a manžel velmi omezenou. Ale ne, prostě to není tak, jak říkáš. Prostě není. Když se podíváš čistě na statistiku, nejen u nás. Tak smrtnost už je prostě tak nějak plus minus jasná, počet lidí s vážným průběhem je taky tak nějak jasný. Pokud by reprodukční číslo prostě bylo vysoké, ta prostě nevyhnutelně dojde ke kolapsu. Třeba v naší krajské nemocnici bylo už jen jedno místo na covidové jednotce, a to už byla rozšířena. Sestra mojí perfektní kamarádky tam dělá staniční, ti lidé tam jedou na pokraji svých sil. V naší rodině covid opravdu zamával se zdravím, krom těch lehčích průběhů máme těžké, s následkma, včetně mrtvice a úmrtí manželovo bratra. Ten se s manželkou nakazil ve škole, jsou to oba profesoři. Takže jakkoliv nám jde podnikání do háje a vnímám to jako obrovský problém, fakt máme problémy, tak prostě nesouhlasím s tím, že opatření jsou k ničemu. Nechová se to jako typická sezónní viróza. A ano, prostě to musíme vydržet, do té doby, než bude vakcína a proočkováno tolik lidí, že prostě vznikne kolektivní imunita. Víš čtu tady dokola o tom, že roušky jsou zásah do osobních práv a podobné kecy, je mi z toho smutno. Nepřeju nikomu nic zlého, opravdu ne, a sakra vím, kam se řítí naše ekonomika, a jak jsou lidi zpruzelí, ale nevidí si na špičku nosu, protože se nekoukají na své truchlící pozůstalé. Ti jenž ano, to tohle neplácají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
29.11.20 07:48
@Oli.Lyon píše:
Nikdo nenechal nic rozjet :roll: prostě si ten vir dělá co chce. Jinde se potili v rouškach i v létě a co? A nic. Viru jsme u zadečku. Az si vezme, co chce, stane se běžnou součástí nasich životu. Nebo aspoň toho, co z nich zbyde. :zed:

nesmysl, nechali to rozjet, hlavně na Moravě se chovali jak šílenci bez rozmyslu, byla jsem tam, samé hody, dožínky, slavnosti vína. Byla jsem tam, bylo to neuvěřitelné, v každé druhé vesnici hordy a hordy slavících lidí, tuny akcí v kalendáři každý den. Pořád se tu dokola omílají roušky. Nevadí vám, že třeba lékaři, které všichni k životům potřebujeme, tak je nosí neustále a nepyskují? Ne. Jak to říkám, nevidíte si dál než na špičku svého nosu. Covid nezmizí, takže se proti němu bude muset bojovat tak dlouho, dokud ho nedostaneme pod kontrolu jako jiné nemoci, na které se masivně umíralo. A nebo jako Španělská chřipka jednou skončí. Do té doby je potřeba zatnout zuby a trochu tomu pomoct. Plně chápu argumenty o ekonomice, o živnosti lidí, o odkládání péče jiným nemocným, ale nechápu ty pysky o rouškách. Už mě to otravuje dokola poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32112
29.11.20 07:54

@Šáruší A nevadí ti, že do té doby sami lékaři říkali, že roušky nechrání před šířením nemocí, žádná vědecká studie o účinnosti proti viru neexistuje, svého času to řekl i sám Prymula…spíš mi přijde, že je to to jediné a viditelné, co se dá nařídit, kontrolovat a vypadá to, že je to záchrana…kdyby byla, tak není nejvíce nemocných sester a lékařů…ti snad měli mít nejlepší pomůcky ze všech…nemůžeš přeci srovnávat normální život a operaci, ke které je potřeba sterilní prostředí…jakmile vyjde doktor ze sálu, tak si jí sundá…neříkám vůbec, že ta nemoc není…ani nikdo kolem mě…je, ale nikdo prostě neví co a jak…a zavřít ekonomiku je prostě špatně, protože někteří lidé už prostě nemají kde brát…mělo se to nějak vybalancovat…Němci taky nezavřeli ani obchody ani školy…a o očkování fakt pochybuju…kolem mě to nemá v úmyslu nikdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
29.11.20 08:04
@Šáruší píše:
nesmysl, nechali to rozjet, hlavně na Moravě se chovali jak šílenci bez rozmyslu, byla jsem tam, samé hody, dožínky, slavnosti vína. Byla jsem tam, bylo to neuvěřitelné, v každé druhé vesnici hordy a hordy slavících lidí, tuny akcí v kalendáři každý den. Pořád se tu dokola omílají roušky. Nevadí vám, že třeba lékaři, které všichni k životům potřebujeme, tak je nosí neustále a nepyskují? Ne. Jak to říkám, nevidíte si dál než na špičku svého nosu. Covid nezmizí, takže se proti němu bude muset bojovat tak dlouho, dokud ho nedostaneme pod kontrolu jako jiné nemoci, na které se masivně umíralo. A nebo jako Španělská chřipka jednou skončí. Do té doby je potřeba zatnout zuby a trochu tomu pomoct. Plně chápu argumenty o ekonomice, o živnosti lidí, o odkládání péče jiným nemocným, ale nechápu ty pysky o rouškách. Už mě to otravuje dokola poslouchat.

A cos tam delala, na tech hodech a slavnostech a dozinkach?

A ne, nenechali to rozjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
29.11.20 08:29
@Šáruší píše:
mně to nevykládej, já mám živnost zavřenou úplně a manžel velmi omezenou. Ale ne, prostě to není tak, jak říkáš. Prostě není. Když se podíváš čistě na statistiku, nejen u nás. Tak smrtnost už je prostě tak nějak plus minus jasná, počet lidí s vážným průběhem je taky tak nějak jasný. Pokud by reprodukční číslo prostě bylo vysoké, ta prostě nevyhnutelně dojde ke kolapsu. Třeba v naší krajské nemocnici bylo už jen jedno místo na covidové jednotce, a to už byla rozšířena. Sestra mojí perfektní kamarádky tam dělá staniční, ti lidé tam jedou na pokraji svých sil. V naší rodině covid opravdu zamával se zdravím, krom těch lehčích průběhů máme těžké, s následkma, včetně mrtvice a úmrtí manželovo bratra. Ten se s manželkou nakazil ve škole, jsou to oba profesoři. Takže jakkoliv nám jde podnikání do háje a vnímám to jako obrovský problém, fakt máme problémy, tak prostě nesouhlasím s tím, že opatření jsou k ničemu. Nechová se to jako typická sezónní viróza. A ano, prostě to musíme vydržet, do té doby, než bude vakcína a proočkováno tolik lidí, že prostě vznikne kolektivní imunita. Víš čtu tady dokola o tom, že roušky jsou zásah do osobních práv a podobné kecy, je mi z toho smutno. Nepřeju nikomu nic zlého, opravdu ne, a sakra vím, kam se řítí naše ekonomika, a jak jsou lidi zpruzelí, ale nevidí si na špičku nosu, protože se nekoukají na své truchlící pozůstalé. Ti jenž ano, to tohle neplácají.

Hele je mi to líto, že jste na to v rodině tak dojeli. A já neříkám nedělat nic. Ale nějaký omezený provoz s určitými opatřeními by možný byl, v zahraničí taky málokde pozavírali úplně všechno. Nejde tohle brát jako výběr mezi zdravím a ekonomikou, tam je potřeba dělat určitě kompromisy, né jedno odstřelit na úkor druhého.

A pořádná vakcína bude kdy? Neberu vpotaz něco, co se tu spíchlo za tři měsíce, to pokud nám nenařídí, tak si to dobrovolně nechá píchnout málokdo.. Tak třeba příští Vánoce? A budeme takhke šaškovat další rok?

Víš, mne jen vadí ta optika, že bude vakcína, přežijeme nějakou dobu a vše se zas vrátí do normálu. Nevrátí. X procent nezaměstnaných..ti, co tomu všemu teď tleskají, protože zatím to jejich peněženku nezasáhlo, tak budou čumět, jak se to dotkne nás všech. Až se tu rozjede kolotoč inflace a během chvíle budou mít lidi ze životních úspor tak akorát oči pro pláč. Až najednou prostě nebude na důchody nebo určitě ne v takové výši, jak jsme dnes zvyklí. Až se zruší rodičáky po vzoru západních států. Až bude veřejné školství tak podhodnocené, že dětem budeme školy draze platit…Že se nic z toho nestane? A kde se ty peníze vezmou? Natiskneme nové?..

Zdraví je důležité, ale pokud zdraví poslouží, tak v tomhle státě budu žít ještě dost desítek let, vychovávat děti a nelíbí se mi, že budou žít v něčem podobném, když to až do takové míry být nemuselo. Ono můžeš udělat vše, aby ses vyhla covidu, prosedět dva roky doma. To ale není záruka, že nepřijde infarkt, rakovina nebo jiné srandy..záruku na zdraví nemáme nikdo, to je prostě život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
29.11.20 08:57
@Šáruší píše:

Ty se furt oháníš rouškami, ale pak sama píšeš, že to s vaší rodinou zamávalo. Takže buď kážeš vodu a doma pijete víno, tzn. Nařízení nedodržujete, jen se jimi oháníte. A nebo jsou ta všechna omezení k ničemu. A mě osobně je jedno, jestli tvůj švagr nebo kdo je profesor nebo popelář. To asi pro ten vir nemá žádný smysl, tak nechápu, proč to zdůrazňuješ v každé diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová