Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já určitě nepůjdu tenhle týden. Dárky už skoro všechny mám, potřebuju ještě knihkupectví, možná hračkářství a nějaké domácí dekorace. Takže pak půjdu někdy dopoledne, když snad nebude tolik lidí.
Ale stejně si myslím, že příští týden se ještě neotevře, i když už by to bylo dobré, alespoň pro ty malé obchodníky.
@Alušáček píše:
Do obchodů určitě půjdu, ne že by mě to nějak zvlášť bavilo, ale potřebuju taky nakoupit i jine věci než jenom jídlo a všechno přes internet mi nevyhovuje.. Nákazy coronaviru se nebojím, nikoho nakazeneho osobně neznám, v práci nás je 300 zaměstnanců, nakazeny nikdo, v okolí nikde nikdo, takže zas tak horký to nebude.. Kdoví kde je pravda a jaka jsou skutečná čísla nakažených.
Máš okolo sebe dobrou bublinu. Já bohužel už znám z okolí dost lidí co to prodělali. Pak dost i těch co měli vážný průběh a přes kamarádku i mrtvé. Takže není to žádná sranda.
Do obchodů, které jsou teď otevřené chodím normálně, takže půjdu i do ostatních když budu něco potřebovat. Nechápu proč se někdo bojí, všude musí být roušky tak je to bezpečnější než dřív když chodili lidé nachlazení běžně ven a nikdo to neřešil
@ZuzaM tak to by se mi taky líbilo, kdyby dezinfikovali madla a košíky
já teď chodím buď do úplně malých obchodů nebo do |Billy - tak nevím, jak to mají v jiných obchodech
@stinga píše:
toto pravidlo se určitě nerozvolní, Blatný to dávno avizoval, že to bude platit i ve 3
- u nás teda ty fronty u malých obchodů stojí, každý obchod má na dceřích napsáno, kolik lidí může být uvnitř - někde 1 někde 3, na poště 10 - lidi to dodržují od prvního dne, co to platí - no asi nejsou od sebe ty 2 metry, ale rozestupy jsou
v Bille omezili vozíky a schovali košíky, takže se lidé mačkají u vozíků a rvou si je od ruk, dezinfekce žádná
Tak s tím jsem se nesetkala, že bych se někam nedostala skrz mnoho lidí. Asi u nás lidi tak nešílí. ![]()
@Ernais píše:
Ver, ze skutecna cisla jsou podstatne vyssi. Vyskytujes se pouze v nejake zvlastni bubline.
Já znám jen dva lidi, co se nakazili, bohužel v domově důchodců a jeden zemřel, ale bylo mu už 92. Jinak nikoho, ale rozhodně věřím, že je tady spousta nakažených, bez příznaků. Každopádně ten virus tady bude s námi ještě dlouho a není žádné řešení být zavřený doma několik let.
Do obchodu spíš nepůjdu, možná jen tak trochu dokoupit, co bude potřeba. Ale ne ze strachu z viru, ale prostě proto, že ty davy obecně nemám ráda a trajdání po obchodech mě nebaví ani normálně. Viru se nebojím, vzhledem k práci ve zdravotnictví a denodennímu riziku, mi to přijde malicherné…
Příští týden jdeme zkouknut vánoční stromky a ruský kolo, měl by být i betlém už. U kadeřnice jsem byla v týdnu, to mě naštěstí mine, ale do obchodů kvůli dárkům nepotřebuji, máme už doma vše a zbytek stejně objednám. Oblečení asi taky ne, nakonec i zimní kombinézu jsem koupila online.
každopádně bych klidně šla.
Asi skočím naproti do obuvi pro impregnaci na boty, ale to je otázka deseti minut. Pokud se zastavím v oblečení pro nějaká bodycka, tak dvaceti. Že bych se nemohla dočkat, to ne, ale ujímání z představy obchodu taky nemám ![]()
My obchody u nás zavřené nemáme ani restaurace a čísla šli hodně dolů teď I tak, takže obchody neberu jaké velké zlo, ale já se covidu nebojím, kolem mne to mělo spoustu lidí, I chronických nemocných přes 80 let a nikdo neskončil ani ve spitale, měly slabší průběh než při chřipce,
@Murka píše:A nakonec papírnictví. Mladší někdo asi žere pastelky, má velkou spotřebu a zásoby už došly a nutně potřebuje cvičnou písanku, aby prej trénovala než to napíše do té školní. A starší potřebuje propisky a zvýrazňovače.
to bych někdy chtěla slyšet od svejch dětí
![]()
@Lenka002 covidu se nebojím, nestresuje mě, takže v případě potřeby určitě půjdu. Omezování už bylo dost a stejně to k ničemu nevede. Dárky nakoupené už ale mám všechny, takže to asi nebudu potřebovat. Ale určitě důvod, proč nejít do OC, nebude chřipka.
Příspěvek upraven 28.11.20 v 11:15
@Alušáček píše:
Do obchodů určitě půjdu, ne že by mě to nějak zvlášť bavilo, ale potřebuju taky nakoupit i jine věci než jenom jídlo a všechno přes internet mi nevyhovuje.. Nákazy coronaviru se nebojím, nikoho nakazeneho osobně neznám, v práci nás je 300 zaměstnanců, nakazeny nikdo, v okolí nikde nikdo, takže zas tak horký to nebude.. Kdoví kde je pravda a jaka jsou skutečná čísla nakažených.
Konečně někdo, kdo i na emiminu má stejný názor jako já. V reálném životě naštěstí kolem sebe taky nemám žádné hysterky ani nemocné. Informacím z médií věřím minimálně, za mě cílená fraška.
Prosím tě, kdes byla u kadeřnice, když jsou zavřený?? Tos k nějake šla domů nebo sis ji pozvala?? ![]()
@debra.morgan píše:
Příští týden jdeme zkouknut vánoční stromky a ruský kolo, měl by být i betlém už. U kadeřnice jsem byla v týdnu, to mě naštěstí mine, ale do obchodů kvůli dárkům nepotřebuji, máme už doma vše a zbytek stejně objednám. Oblečení asi taky ne, nakonec i zimní kombinézu jsem koupila online.každopádně bych klidně šla.
Se tu těš na tu smršť kvůli kadeřnici
, když jsou zavřené. Já bohužel nemám žádnou kamarádku kadeřnici, ale mít, klidně si jí pozvu domů.