Půjdete do obchodů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22566
29.11.20 09:01
@Šáruší píše:
nesmysl, nechali to rozjet, hlavně na Moravě se chovali jak šílenci bez rozmyslu, byla jsem tam, samé hody, dožínky, slavnosti vína. Byla jsem tam, bylo to neuvěřitelné, v každé druhé vesnici hordy a hordy slavících lidí, tuny akcí v kalendáři každý den. Pořád se tu dokola omílají roušky. Nevadí vám, že třeba lékaři, které všichni k životům potřebujeme, tak je nosí neustále a nepyskují? Ne. Jak to říkám, nevidíte si dál než na špičku svého nosu. Covid nezmizí, takže se proti němu bude muset bojovat tak dlouho, dokud ho nedostaneme pod kontrolu jako jiné nemoci, na které se masivně umíralo. A nebo jako Španělská chřipka jednou skončí. Do té doby je potřeba zatnout zuby a trochu tomu pomoct. Plně chápu argumenty o ekonomice, o živnosti lidí, o odkládání péče jiným nemocným, ale nechápu ty pysky o rouškách. Už mě to otravuje dokola poslouchat.

Jak to víš, tys tam zřejmé teda taky byla? Navíc pokud to bylo mimo zákaz, tak proč ne? Tyhle akce jsou důležité jak pro ekonomiku, tak pro sociální kontakty těch lidí. Není možné dlouhodobé žít v izolaci.

Pokud je skutečně pravda, to co furt píšeš o vaší rodině, je to blbý, ale nemůže se kvůli tomu zastavit svět. Musí se žít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
29.11.20 09:30
@Šáruší píše:
mně to nevykládej, já mám živnost zavřenou úplně a manžel velmi omezenou. Ale ne, prostě to není tak, jak říkáš. Prostě není. Když se podíváš čistě na statistiku, nejen u nás. Tak smrtnost už je prostě tak nějak plus minus jasná, počet lidí s vážným průběhem je taky tak nějak jasný. Pokud by reprodukční číslo prostě bylo vysoké, ta prostě nevyhnutelně dojde ke kolapsu. Třeba v naší krajské nemocnici bylo už jen jedno místo na covidové jednotce, a to už byla rozšířena. Sestra mojí perfektní kamarádky tam dělá staniční, ti lidé tam jedou na pokraji svých sil.V naší rodině covid opravdu zamával se zdravím, krom těch lehčích průběhů máme těžké, s následkma, včetně mrtvice a úmrtí manželovo bratra. Ten se s manželkou nakazil ve škole, jsou to oba profesoři. Takže jakkoliv nám jde podnikání do háje a vnímám to jako obrovský problém, fakt máme problémy, tak prostě nesouhlasím s tím, že opatření jsou k ničemu. Nechová se to jako typická sezónní viróza. A ano, prostě to musíme vydržet, do té doby, než bude vakcína a proočkováno tolik lidí, že prostě vznikne kolektivní imunita. Víš čtu tady dokola o tom, že roušky jsou zásah do osobních práv a podobné kecy, je mi z toho smutno. Nepřeju nikomu nic zlého, opravdu ne, a sakra vím, kam se řítí naše ekonomika, a jak jsou lidi zpruzelí, ale nevidí si na špičku nosu, protože se nekoukají na své truchlící pozůstalé. Ti jenž ano, to tohle neplácají.

Na tom vidíš, že opatření a roušky nevedou k ničemu. Dodržovali jste, stejně jste se nakazili. A nesváděj to prosím na ostatní, že něco nedodržují. Dodržují všichni, protože MUSÍ. Kromě toho ty roušky debilní štvou lidi asi tak nejmíň, víc je se.rou zavřené školy - z dětí budou idioti a zavřené obchody a podniky. Do Kauflandu můžu a do obuvi ne :roll:. Co to má za logiku? V Kaufu je víc lidí než v tý obuvi. A řeči o truchlících pozůstalých je takové citové vydíráníčko. Ano lidé umírají a budou umírat. To je přirozený běh světa. Jestli na covid, rakovinu, bouračku, pád ze schodů nebo chřipku - to už je v jiných rukou než našich. Neříkám, že covid není, ale prostě s ním budem žít už nejspíš navěky jako s jinými nemocemi. Opravdu nemůžeme 3× do roka zastavit chod republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
29.11.20 10:24

@Šáruší jsem z Moravy, hody nám zrušili což mě dost vytočilo. Aspoň ty slavnosti vína v ořezaném režimu byly. Asi taky žiju v nějaké bublině, nikdo z mého okolí (a to ho mám hooodně velké) neměl dramatický průběh. A ty jejich vymyšlená čísla jim fakt nežeru. Teta dělá v nemocnici a je dost naštvaná, že se straší přeplněním nemocnic, přitom polovina lidí tam nemá co dělat, nemají téměř žádný průběh. Takže tohle je taky dost směšné. A očkováni? No to je úplně největší výsměch. Nikdy bych si to do sebe nenechala píchnout!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
29.11.20 10:52
@Bafonek píše:
Na tom vidíš, že opatření a roušky nevedou k ničemu. Dodržovali jste, stejně jste se nakazili. A nesváděj to prosím na ostatní, že něco nedodržují. Dodržují všichni, protože MUSÍ. Kromě toho ty roušky debilní štvou lidi asi tak nejmíň, víc je se.rou zavřené školy - z dětí budou idioti a zavřené obchody a podniky. Do Kauflandu můžu a do obuvi ne :roll:. Co to má za logiku? V Kaufu je víc lidí než v tý obuvi. A řeči o truchlících pozůstalých je takové citové vydíráníčko. Ano lidé umírají a budou umírat. To je přirozený běh světa. Jestli na covid, rakovinu, bouračku, pád ze schodů nebo chřipku - to už je v jiných rukou než našich. Neříkám, že covid není, ale prostě s ním budem žít už nejspíš navěky jako s jinými nemocemi. Opravdu nemůžeme 3× do roka zastavit chod republiky.

Přesně tak, lidi umírají a umírat budou. Je to vždy smutné, ať je to v důsledku čehokoliv. Ale to je prostě život a ten musí jít dál. Bez ohledu na to, jak je ta nebo ta smrt spravedlivá. Mnohem „horší“ mi přijde smrt v důsledku přepadení nebo autonehody, tam je to zbytečné a o lidech. V důsledku nemoci to prostě nemůžeš ovlivnit.
Horší píšu v uvozovkách, protože nechci v žádném případě snižovat hloubku tragédie ani v jednom z případů, vždy je to strašné. A vím, o čem píšu, v dětství jsem přišla o svého nejbližšího člověka, kterého prostě nenahradíš nikým. Vždy už mi bude chybět a jeho místo bude prázdné. Ale žiju dál!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová