Půjdete do obchodů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
373
27.11.20 21:08

Ne, nepůjdu, nechám davy nadržených, ať se tam ušlapou bez mé přítomnosti.
Dnes jsem byla po dlouhé době v Globusu, protože jsem jela okolo a dostala nápad, že koupím ty jejich dobré housky. Co tam se dělo, to znám jen z doby úplně těsně před Vánoci. Počet zákazníků tam nikdo neomezoval, mohlo se bez košíků, v libovolném počtu. Všude našlapáno, u zeleniny nebylo k hnutí, k pokladnám se stály fronty až daleko do uliček. Popadla jsem housky a šunku a hleděla zmizet. Na dlouho jsem vyléčená. Pokusím se co nejdéle vystačit s naším maloměstským Lidlem, Rohlíkem a eshopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:13

@tatrovka

u nás jsem se odvážila do Billy v úterý, parkoviště vypadalo prázdné

před Billou zbylo celkem 9 volných košíků, tak jsem směle vyrazila / vozíků / a užila si to

jinak tento čas nakupuje manžel, měl blbý kecy, tak mu bylo komplet přenecháno zajištování potravin pro smečku
v neděli jsme byli bez chleba, bez vajíček, mléka a cibule, ale jinak dobrý

chodil a ptal se mě " a nemáme cibuli? " a nemáme rohlik? :*

tak si to dnes šel hezky vystát a nakoupil a je to…zda koupil všchno, zjistíme opět v neděli
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.11.20 21:14

Lidi opravdu blazni a potrebuji se uklidnit.
Vybaly ministr zdravotnictvi dal fotku na fb, prani. Nic provokativniho, ani snobskeho tam nevidim.
A jedna madam to nemuze rozdychat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.11.20 21:16
@Borrealis píše:
@tatrovka

u nás jsem se odvážila do Billy v úterý, parkoviště vypadalo prázdné

před Billou zbylo celkem 9 volných košíků, tak jsem směle vyrazila / vozíků / a užila si to

jinak tento čas nakupuje manžel, měl blbý kecy, tak mu bylo komplet přenecháno zajištování potravin pro smečku
v neděli jsme byli bez chleba, bez vajíček, mléka a cibule, ale jinak dobrý

chodil a ptal se mě " a nemáme cibuli? " a nemáme rohlik? :*

tak si to dnes šel hezky vystát a nakoupil a je to…zda koupil všchno, zjistíme opět v neděli :mrgreen:

ja ty fronty zatím nezažila :nevim: ani v obchodech typu kauf a lidl jsem nemusela čekat ve frontě, lidi prostě proudili dovnitř a ven, u dveří hlídal securiťák, aby měli vozíky.

Příspěvek upraven 27.11.20 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
27.11.20 21:16
@Lenka002 píše:
Když nejdeš na test, jak poznáš, že už nikoho nenakazíš a můžeš ven?

Test ti pouze rekne, ze jsi pozitivni. Pozitivni jsi jeste dlouho po tom, co uz nejsi infekcni. Takze na tyto tve otazky ti test stejne neodpovi, proste vyjdes pozitivni a jdes na dva tydny do karanteny nehlede na infekcnost. Takze staci zustat doma mininalne po dobu, co by mi naridila hygiena a nazdar, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:17

@Kelsey

co? kde kdo? informujte, nic nevím… díky

Adam dal někam fotku? Koho? čeho?

ted už nevím jestli se jmenuje Adam nebo Vojtěch… :think:

vzpomínky jsou milosrdné, za chvilku na něj budem vzpomínat v dobrém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:20

@debra.morgan

my bydlíme na blbým místě, je zde málo obchodů na obyvatele plus chataře, popravdě, není zde skoro nic

ale jak se ochladilo, chataři postupně mizej…ale i tak…v sobotu si tam nikdo netroufáme…

jak bylo dnes se muž moc nechlubil, jen mi říkal že tam chvíli venku vymrz a vyčekal… :think:…on se mi totiž předtím posmíval že co řeším nějakou podělanou tabulku, že tabulka není směroplatná a nic neznamená a co řešim jako

no tak neřešim, už neřešim… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
27.11.20 21:21
@Borrealis píše:
jistě

skutečně nakažených bude cca 6 x až 8 x více v součtu, než těch co jsou ve statistikách, myslím souhrnně, celkově v čase

spousta jich na testu nebylo a k tomu ještě část testů vychází falešně negativně, takže tak nějak to bude
ale to se ví a v kalkulacích a modelech se s tím i běžně počítá

Ano, predpokladam ze v modelech, dle kterych se zavadi opatreni, je toto zahrnuto. Nemyslim si, ze by tyto modely sestavovali id.oti, kteri si mysli, ze pocet nakazenych rovna se pocet pozitivne testovanych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.11.20 21:25
@Borrealis píše:
@debra.morgan

my bydlíme na blbým místě, je zde málo obchodů na obyvatele plus chataře, popravdě, není zde skoro nic

ale jak se ochladilo, chataři postupně mizej…ale i tak…v sobotu si tam nikdo netroufáme…

jak bylo dnes se muž moc nechlubil, jen mi říkal že tam chvíli venku vymrz a vyčekal… :think:…on se mi totiž předtím posmíval že co řeším nějakou podělanou tabulku, že tabulka není směroplatná a nic neznamená a co řešim jako

no tak neřešim, už neřešim… :pankac:

já se dneska pobavila v lidlu, chodím tam s kočárem ráda, protože mají ty vozíkokošíky s dlouhým uchem. Jenže ted je kvůli tomu opatření mají schovaný a mají k dispozici jen klasický vozíky…a tak tam přijdu s klukem v kočáře a rovnou k security a on už mě zdraví z dálky a ukazuje, že vozík mít nemusím a že s kočárem můžu rovnou dovnitř…a já jdu až k němu a ptám se ho, kam si jakože mám teda ten nákup dát. On se zarazil a přemýšlel, nakonec zavolal vedoucí, jestli mi může dát ten vozíkokošík. Jako to jsme fakt od začátku toho vyhlášení byla první, kdo si o něj řekl? Protože on se tvářil, že takový požadavek jaktěživ neslyšel :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
27.11.20 21:26

@debra.morgan

Já tenhle blázinec zažila dnes prvně, jinak dosud jsem nakupovala v blízkém Lidlu nebo Albertu a v pohodě, žádná fronta, hladký průběh. Ale dnes ten Globus byl fakt extrém, nečekala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:34
@kavenka píše:
@Lenka002 ja teď určitě nepůjdu. Dárky už mám nakoupené přes internet a ty davy lidí v obchodech nesnáším :mrgreen: ať je covid nebo ne :mrgreen:
Já půjdu shopovat až v lednu. Cca 2 týdny předtím než všechno zase zavřou 8)

a to je dobrej odhad :palec:

no, jen aby vůbec něco ještě do ledna otevřeli… :roll:

psa mají, psem se neřídí

Praha je na dvojce, takže bude mít nadále pětku a nazdar.

/ já si kupodivu myslím, že v lednu se již žádná zvláštnější hrůza dít nebude, bo už nakažených bylo a je tolik…že už jsme snad za hlavním vrcholem, ono jich fakt bylo hooooodně /

ale PES, pochopitelně asi bude mít jiný názor…no, uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.11.20 21:35

@ZuzaM to neni panika, alle ne každý chce pak někde stát fronty venkuna košíky, vozíky a nebo nervozní lidi, kteří nechtějí čekat.. Už sjem dvakrát toto zažila, kdy lidi vzteklí venku, že musí čekat - lékarna a podruhé důchodce mi málem vyrval vozík, že už chce jet.. Na to bych se vyprdla někde cloumat jen tak po obchodnáku a nebo obchodech.. Prostě, koho to láka, tak se může připojit do hromadnych nákupů a věřím,, že budou, až se všechno otevře, a nebo někdo o to nestojí a nejde o paniku, ale nezájem..
Já byla zvyklá, že jsme jezdily, když byly Zlaté, Stříbrné nedělem, a to bylo o atmosféřem v klidu, v pohodě, ted tomu nevěřím,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.11.20 22:05

Ja zadny blazinec dosud nikde nezazila - chodime do Globusu, Lidlu a Billy.

Vcera jsem napriklad byla v nejvic exponovanem case v Lidlu nejdriv v Roudnici na Labem a za pul hodiny u sjezdu z dalnice ve Zdibech (pac v Roudnici nemeli vanocni pyzama) a v obou naprosta pohoda, na to ze to byli v pet a pul sesty…

Jo v Bille je obcas fronta u pokladny.

Jinak se snazim chodit dopoledne, jen co se deti distancne prihlasi na online vyuku, tak mizim se osem ven a pak na nakuptak jednou, dvakrat tydne max.

Ted od pondeli vozim mladsi dite do skoly, tak kramy hlavne ty hadrove i s jidlem obstaram od pul devaty nejpozdeji…

• Citovat
  • Upravit
4155
27.11.20 22:10
@danyk píše:
to bych někdy chtěla slyšet od svejch dětí :potlesk: :palec:

Na začátku školy nechtěla ani slyšet o písmenkách, bojkot maximální (čísla v pohodě). Pak dostala pár jedniček, učitelka ji při online hodině pochválila před ostatními a najednou je z ní skoro šprtka :D :D U čtení občas ještě bojujeme, ale psaní ji moc baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová