Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Půjdu, ale ne do nákupáku. Půjdu do našich malých obchůdků ve městě- knihkupectví, obchod s mým oblíbeným oblečením, do punčošky a tak. Jsou to obchody, kde jsou i normálně maximálně 2-3 lidi na prodejně, takže kontakty menší než v potravinách.
Jinak chodím Lidl nebo Tesco, skoro denně a nikde jsem žádný blázinec neviděla, košíků všude hromada.
Doufám, že ty malé otevřou a já je chci i podpořit, netřeba pořád objednávat z těch mega obchodů. Jo, vlastně jednu frontu jsem dnes stála, před zásilkovou
Jak za komančů ne banány ![]()
Vidím, že spoustu z vás vyrazí do obchodu útokem. Já se nikam nepohrnu. Boty jsem nutně objednala v klidu na eshopu a jen si vyzvedla osobně bez front. Ráda nakupuji, ale ovšem bez davu! Což v nejbližší době a ještě před vánoci prostě nejde!
@Lenka002 píše:
Mě teda v klidu nenechává.
Nevíš dne ani hodiny, kdy se nakazíš a jaký bude průběh. I mladí a zdraví umírají.
Vy tomu některé nevěříte?
Nevím dne ani hodiny, kdy blbě spadnu ze schodů, kdy budu mít bouračku v autě, kdy mě někdo přepadne. Prestanu snad kvůli tomu žít? Vážně ne!
Covid tu je, ale nevěřím, že je to tak, jak se medializuje. Lidi umírají, ale počet úmrtí na rádobycovid se teď jen zveřejňuje, ostatní statistiky ne. Slabší jedincina chřipku bohužel umírali vždy, jen to nebylo tak zajímavý a světový.
A když to chytnu, tak co? Poprat se s tím budu muset tak, jako tak. Ale stresovat se nehodlám.
Hlavně když tady čtu „nakazila jsem se, i když jsem dodržovala všechny opatření“. Takže oro mě signál, že je ten blázinec k ničemu a rouška je jen omezování osobní svobody.
Nakupování mě nebaví, takže ne. Nejen zimní boty a oblečení jsem vyřešila přes internet. Nakoupila jsem za víc jak 40 000 Kč, doma jsme to v klidu vyzkoušeli a co nechceme, pošlu zpět.
Budu to tak dělat asi i po době koronavirové, není nad pohodlí domova. Člověk si může nové věci zkusit v kombinaci s oblečením a botami, které už má doma, žádné pobíhání po obchodě sem a tam, když potřebuje menší/větší velikost… I chlap alergický na nakupování oblečení si v klidu ochotně vyzkoušel X kusů oděvu. V obchodě by po druhých nesedících kalhotách něco neslušného zabručel a šel pryč.
Předpokládám, že lidi se budou chovat jako magoři a toho se účastnit nehodlám. ![]()
@Bandii píše:
Nakupování mě nebaví, takže ne. Nejen zimní boty a oblečení jsem vyřešila přes internet. Nakoupila jsem za víc jak 40 000 Kč, doma jsme to v klidu vyzkoušeli a co nechceme, pošlu zpět.Budu to tak dělat asi i po době koronavirové, není nad pohodlí domova. Člověk si může nové věci zkusit v kombinaci s oblečením a botami, které už má doma, žádné pobíhání po obchodě sem a tam, když potřebuje menší/větší velikost… I chlap alergický na nakupování oblečení si v klidu ochotně vyzkoušel X kusů oděvu. V obchodě by po druhých nesedících kalhotách něco neslušného zabručel a šel pryč.
Předpokládám, že lidi se budou chovat jako magoři a toho se účastnit nehodlám.
Ja to takhle delala davno pred covidem, protoze nesnasim litani po obchodech a kroutit se zpocena v kabince, je pro me nocni mura. Navic obchod nenabizi moznost filtrování, takze mi shaneni zbozi zamere nasobne vic casu. Takhle si naklikam, ze chci cerne kalhoty takoveho strihu, materialu a me velikosti a vyskace mi jen pozadovane zbozi. Pak mi to prijde domu, ja mam dostatek casu si zbozi prohlednout, vyzkoušet a rozhodnout se. Kupuju tak roky i boty, mam oblibene znacky, ktere mi sedi, maximalne vezmu 2 velikosti, kdyz si nejsem jista. Takze litani po obchodech je pro me uz nepochopitelna ztrata casu, ale pro nekoho je to asi konicek ![]()
@Kockazvysocan píše:
Nevím dne ani hodiny, kdy blbě spadnu ze schodů, kdy budu mít bouračku v autě, kdy mě někdo přepadne. Prestanu snad kvůli tomu žít? Vážně ne!
Covid tu je, ale nevěřím, že je to tak, jak se medializuje. Lidi umírají, ale počet úmrtí na rádobycovid se teď jen zveřejňuje, ostatní statistiky ne. Slabší jedincina chřipku bohužel umírali vždy, jen to nebylo tak zajímavý a světový.
A když to chytnu, tak co? Poprat se s tím budu muset tak, jako tak. Ale stresovat se nehodlám.
Hlavně když tady čtu„nakazila jsem se, i když jsem dodržovala všechny opatření“. Takže oro mě signál, že je ten blázinec k ničemu a rouška je jen omezování osobní svobody.
Ano, už jsem domluvená s mamkou, že udam na víkend děti a vyrazíme.
Musím do pepca, nějak mi vyrostly děti. Boty jsem objednala přes internet, staršímu naštěstí sedí, mně přijdou až v příštím týdnu, mladšímu nesedí, tak musel podedit. A nemám ani jeden dárek.
@Lenka002 píše:
Pomůže to větší opatrnosti.
Přiznám se, ze tomuhle nerozumim. Ctu to furt dokola a nechapu. ![]()
@Kockazvysocan píše:
Hlavně když tady čtu „nakazila jsem se, i když jsem dodržovala všechny opatření“. Takže oro mě signál, že je ten blázinec k ničemu a rouška je jen omezování osobní svobody.
Taky mne fascinuje, jak lidi kvůli strachu ze smrti radši přestanou žít, kór, když se umíralo vždy dalšími tisíce způsoby, na x nemocí, při nehodách. To doteď žili s pocitem, že jsou nesmrtelní? A teď jim teda jako došlo, že nejsou, a že jednoho dne celá tahle sranda skončí?
Jinak nejsem úplný popírač covidu, jsem asi někde na půl cesty, něco teda dělat, dodržovat, ale zas s rozumem a tak nějak v rovnováze s dalšími aspekty, hlavně tedy těmi ekonomickými.
Jednoho dne zemřu, ale ten čas, který tu strávím, chci prožít a né sama vyklepaná mezi čtyřmi zdmi čekat na konec..
Nepujdu, ne kvuli viru, ale kvuli tem davum, nehodlam se nekde mackat nebo cekat fronty. Mam uz skoro vsechny darky nakoupeny, jediny kam pujdu, je drogerka a mozna nejaka mistni darkovna, ale asi to obeham nekdy rano.
@Azeretereza píše:
Nepujdu, ne kvuli viru,ale kvuli tem davum, nehodlam se nekde mackat nebo cekat fronty.Mam uz skoro vsechny darky nakoupeny, jediny kam pujdu, je drogerka a mozna nejaka mistni darkovna, ale asi to obeham nekdy rano.
Upřímně, já ani nějaké davy nikde neočekávám. Docela jsem se bála toho omezení obchodů na 15 m2, že to bude nářez a světe div se - neděje se vůbec nic a fronty před obchodem se nekonají. Aspoň u nás, nevím jak jinde. Trochu méně paniky by nám všem asi prospělo.
@Hanka1 píše:
Covid jsem uz mela, takze s klidem pujdu. Doma jsem byla izolovana dost (predtim dvakrat karantena) a vyhlizet kuryry a trnout, ze nestihnou to pred svatky dovezt, tak to ani nahodou. Navic treba nakupovani obleceni pres net nesnasim. Potrebuju to videt. Takze About you a Zalando sice dobry, jednou vyzkouseno a staci. Zlatej realnej Lindex, M&S, Haemko a ostatni hadrarny…
U bot to plati tuplem…
Já to zvládám online, mám své oblíbené značky, takže prostě kupuju ty, vím, jak mi tam sedí velikosti a vím, co přijde za kvalitu. Takže si to s klidem troufnu bez problémů objednat. Teď jsem koupila kabát v H&M, měla jsem ho na sobě 2× a jsou tam žmolky, děs běs. Lindex tak nějak s kvalitou totéž, co H&M. Takže já do hadrů nejdu
ale boty, už mám doma troje kozačky online a jdou všechny zpátky, to se tak blbě kupuje bez vyzkoušení. I od jedné značky je každá ta bota jiná. Tak já prostě půjdu směr obuv. Ke kurýrům, vím, že bude problém, už teď prodlužují dodání, protože nestíhají. Tak jsem to prostě komplet všechno objednala, většina je doma, zbytek někde u kurýrů, do týdne to doručí a klídek pohoda, no stres. A v prosinci už budeme s dětma jen péct a užívat adventu.
Pro něco málo půjdu ale jinak vše vyřeším přes net..nehodlám přispět do mlýnku třetí vlny ![]()
Covidu zdar!!
Já max potraviny a drogerka, to můžu i teď. Menší OC mám nejblíže 20km a to oželím. Dárky letos přes net a asi to budu dělat každej rok, je to fajn. A chci podpořit českej rybníček.
Nejlepší je stejně nákup stromku, jmelí a kapra
na to se těším nejvíc. Tam bývá správná atmoška, taková vykalená
aby chudáci nezmrzli.