Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@free333 píše:
Já bych nepustila.Je to fakt daleko a z takové dálky jsme unaveni i s přítelem, nemám to ráda, v podstatě ho pak celou dobu hlídám, i když jezdí hodně každý den, tak se mi už stalo, že po výletě byl unavený a málem usnul, budila jsem ho na posl. chvíli.
A je to jen víkend, to je fakt zbytečné, aby jel na otočku, taková dálka…
300km je dálka?
proč by měl za 3 hodiny řízení usnout?
Ano pustila, babičku máme 350, holka tam jezdí od dvou let. Jednu cestu my, druhou oni, jezdí na týden. Teda oni jednou jeden den k mámy druhý domu a opačně o víkendu. Ale musíme s ní jezdit opatrně, v serpentinách po delší jízdě blinka ![]()
Jezdíme každý měsíc 200km k mým rodičům. (Oni nejezdí). Velmi často na víkend…ono brát si pořád dovolenou, aby jsme se s nimi viděli, to by nešlo. Povedlo se, že jsem to jela skoro šest hodin (kolony, bouračky, jeden smrťák) v době, kdy jsem měla ještě mokrý řidičák a dojížděla jsem za tmy před objížďku, kterou jsem neznala. Já byla vyřízená a děti plné energie
Zrovna pro ně mi to jako zátěž nepřijde.
300 km je podle mě v pohodě, k našim jezdíme taky 1× měsíčně skoro 200km jen na víkend. Děti jsou po cestě vždycky bujné
A i já, když teď nejsem moc vyježděna, po 10lete pauze v řízení to dám jako nic. Dřív jsem byla schopna řídit tech 300km bez pauzy.
Ne kazdy pri rizeni usina. Kdyz jedu do hor, mivam to 2 a tri ctvrte hodiny tam, na miste vyslapnu nejakou konkretni horu a pak vecer to stejne zpatky. V osmi letech, to uz se mnou deti jezdi. A treba klidne druhy den do skoly. Jaka aklimatizace? ![]()
Řekla bych, že většina lidí neusíná. Ale třeba můj tchán usne i na 10 km cestě, tomu bych děti do auta nedala ani za nic.
Já mám taky strach, když jedou s našima autem. Nikdy nevíš, na koho narazí. Pouštím ale, to bychom mohli být jen zavření doma.
Vsem moc dekuju
dorazili v poradku a syn radil s detma az do vecera. V nedeli jedou zpatky tak budu mit zase starost, ale kupodivu jsem to davala celkem statecne bych rekla ![]()
300 kiláků v autě není žádná dálka, po dálnici 3 - 4 hodiny… moje děti to jezdí běžně odmalička, aklimatizaci nepotřebují. ![]()
takže jo, úplně v pohodě bych je pustila.
@Jana206 píše:
@free333 Aby osmileté dítě jelo takovou dálku jen tak z pleziru na víkend, s tím plně souhlasím. Je to zbytečné a bude unavené. Než se aklimatizuje, pojede zpět. Ale na to se zakladatelka neptala.Syn takto jezdí závodit, ale je podstatně starší. Přesto únava z cest je znát.
Sorry jako, nechci ti brát iluze, ale podle mě zdravé dítě nemůže být unavené z toho, že se několik hodin rozvaluje na sedačce auta nebo autobusu /taky jsem kdysi byl dítě/… Pokud je syn 14+ a jezdí závodit, tak je buď unavený ze sportovních výkonů, nebo následných večírků…
Mamince kluk neřekne pařili jsme do rána a vůbec nespali, nebo jen dvě hodiny, ale milosrdnou lež…
![]()
@Sophia.888 píše:
Vsem moc dekujudorazili v poradku a syn radil s detma az do vecera. V nedeli jedou zpatky tak budu mit zase starost, ale kupodivu jsem to davala celkem statecne bych rekla
Skvělé, jsi statečná (v dobrém smyslu). Já mám strach vždy, když jedou děti s někým jiným, než se mnou nebo s mým mužem. To je normální se bát, ale nesmí tě to úplně paralyzovat. Kluk bude šťastný, že jsi ho pustila ![]()
@free333 píše:
Já bych nepustila.Je to fakt daleko a z takové dálky jsme unaveni i s přítelem, nemám to ráda, v podstatě ho pak celou dobu hlídám, i když jezdí hodně každý den, tak se mi už stalo, že po výletě byl unavený a málem usnul, budila jsem ho na posl. chvíli.
A je to jen víkend, to je fakt zbytečné, aby jel na otočku, taková dálka…
daleko?