Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Synovi je 9let, rád skládá puzzle. Zatím měl jen 200dílků. Přeje si k vánocům 500dílků Marvel a Pandu.
U 500dílkových puzzlí se uvádí, že jsou od 11 let.
Nedokážu posoudit, zda je schopen to poskládat. At to není dárek, který bude spíše pro mě než pro něj ![]()
Děkuji za radu ![]()
Dceři je devět, pětiset dílkové puzzle složila už před rokem nebo dvěmi. Pokud rád skládá, tak to dá.
@xstrasilka děkuji, skládá rád a vydrží u toho. Mě jen zarazil ten uváděný věk, u některých je dokonce od 14let.
Pokud má rád puzzle a má dobrou vizuální paměť, 500 dílků zvládne.
Věk je orientační, toto není o věku, ale spíš o vztahu k tomuto druhu zábavy a vizuální paměti.
U nás dcera skoro 7 let zvládne 300 dílků za jedno odpoledne. My ostatní nemáme k puzzle vztah a máme rozvinutou spíš auditivní paměť. Taky jsem silně auditivní typ a puzzle je pro mě utrpením. Nevyhledávám.
Syn 12 i vnuk za málo 9 mají rádi puzzle. Složí i 1000 za týden. A už nějaký čas ho skládají.
Takže za mě ano. Já bych ho koupila, ten věk tam je jen orientačně. Někdo to prostě vyhledává už v 6ti letech, jiný to neumí ani v 15.
@3HE 500 tématicky rozstřelené skládal osmiletý, ale chtěl u toho pomoct. Ale hlavně kvůli tomu, že jak to šlo pomalu, tak na to něměl takovou trpělivost (on rád výsledky rychle).
Věk je orientační, děti mi běžně skládaly puzzle, kde na krabici bylo o 2 roky víc, než jim ve skutečnosti.
Ale třeba 500 dílků na téma tři kuřátka bych nechtěla skládat ani ve svém věku. ![]()